2018.10.22, Hétfő

Aktuális

Tök Jó Nap a fonyódi Dísz téren

2018.10.20

A tavaszi Kulinária mintájára újra megtelik élettel és gasztronómiai programmal a Dísz tér Fonyódon.

Csaknem száz településen újulhatnak meg az óvodai és bölcsődei konyhák

2018.10.19

Hárommilliárd forintból országszerte 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése - mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hamis okiratokkal alapítottak vadásztársaságokat Somogyban

2018.10.18

Hamis okiratokkal igazolta vadásztársaságok megalakítását három ember, köztük egy rendőr az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t csütörtökön.

Pályaválasztási rendezvénysorozat kezdődött Kaposváron

2018.10.18

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott nyitotta meg a 2018. évi Pályaválasztási Konferencia nyitórendezvényét, a GINOP 5.2.1 Ifjúsági Garancia Programértékelő konferenciát, továbbá az azt követő kétnapos Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót 2018. október 17-én, a Somogy-Flandria Inkubátorházban.

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető közlekedésbiztonsági kampány indult

2018.10.17

A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

Négymilliós fejlesztés valósult meg a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában

2018.10.17

A korábbinál modernebb és szebb környezetben fejlődhetnek a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. A négy millió forintból megvalósult beruházás során szigeteltek és festettek is, a fejlesztést az egyetem saját forrásból valósította meg.

Mérföldkő: Megtartották az első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen

2018.10.16

Új korszak kezdődik a szlovák – magyar akadémiai kapcsolatokban. Az elmúlt napokban tartották meg a történelmi jelentőségű első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen. A Kaposvári Egyetemet Prof. Dr. Végvári György rektorhelyettes képviselte.

Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

2018.10.16

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

Nyílt napok Siófokon a DRV-nél

2018.10.15

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, mint az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, az idei évben immár második alkalommal szervez nyílt napokat a működési területén lévő vízműveknél és szennyvíztelepeken. Siófokon október 25-én, 30-án és 31-én nyílik lehetőség az érdeklődők számára, hogy betekintsenek a víztermelési és szennyvíztisztítási folyamatokba.

Romkutatással indult a mentőcsoportok minősítése Kaposváron

2018.10.15

A Somogy és a Mecsek Mentőcsoportok állománya öt évvel ezelőtt szerezte meg a nemzeti minősítést, amelynek újraminősítő gyakorlata kezdődött pénteken. Az önkéntesek október 12-14. közti időszakban több kaposvári helyszínen bizonyítják rátermettségüket.

Országos roadshow-t indít a BVOP

2018.10.14

Hétfőn országos roadshow-t indít a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjainak bemutatására - mondta Orosz Zoltán, a parancsnokság szóvivője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Bevezették az egységes üzemanyag-jelölő címkéket a benzinkutakon

2018.10.13

Európai uniós irányelv írja elő péntektől minden tagországban az egységes üzemanyag-jelölő címkék bevezetését, de megmaradnak a benzinkutakon az üzemanyagok megszokott helyi jelölései is.

Biciklitúrával egybekötött pálinkafőzde látogatás indul Zamárdiba

2018.10.12

2018. október 13-án a Nyitott Balaton-programsorozat keretén belül a zamárdi Gyümölcs Wellness Központ várja látogatóit.

Siófok a legkedveltebb belföldi úti célok között volt az elmúlt hónapokban

2018.10.11

A Szállás.hu becslése szerint 12,5 százalékkal nőtt a belföldi turizmus a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest.

17 kilométeres útszakaszt adott át a Strabag és a Soltút Somogy megyében

2018.10.11

A Berzence és Iharosberény között megújult négyszámjegyű utat több mint 80 milliárd forintnyi felújítás követi jövőre a hasonló rendű szakaszokon.

1956 hőseire emlékezett a Somogy Megyei Katasztrófavédelem

2018.10.19

62 évvel ezelőtt Márai Sándor szavaival élve: „Meghasadt az égbolt, mert egy nép azt mondta elég volt!” - hangzott el a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen.

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

2018.10.19

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Sikeresen levizsgáztak a tűzoltásvezetők Kaposváron

2018.10.18

Hét önkéntes tűzoltó vizsgázott le az elmúlt két hónap során elsajátított ismeretekből a mai napon, Kaposváron. A 144 órás, elméleti és gyakorlati oktatásból álló tanfolyamon az igali, a látrányi, a mikei, valamint az ádándi önkéntes tűzoltó egyesületek tapasztalt tűzoltói vettek részt.

A Magyar Falvak Program segítheti Szenna fejlődését

2018.10.18

„Találjanak otthonra a fiatalok Szennában…” – kiemelt célja a polgármesternek-

A kutyák is az emberrel tartottak a termékeny félholdról történt elvándorlás során

2018.10.17

A közel-keleti termékeny félholdról 9000 évvel ezelőtt Európa és Ázsia felé útnak induló embereket már háziasított kutyáik is elkísérték a hosszú vándorlásra - állapította meg egy kutatás, amely DNS-mintákkal igazolta eredményeit.

Együttműködést kötött a Somogy Megyei Kormányhivatal és a rendőrség

2018.10.17

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és Somogy Megyei Kormányhivatal együttműködési megállapodásban rögzítette a közös feladatait.

Hitelközvetítőket ítélt letöltendő börtönbüntetésre a Kaposvári Törvényszék

2018.10.16

Hitelközvetítőket, ingatlanforgalmi szakértőt és vállalkozókat ítélt el a Kaposvári Törvényszék hitelek folyósításával összefüggő mintegy 190 millió forint vagyoni hátrány okozása miatt - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t kedden.

Rászoruló somogyi családok kaptak füstérzékelőt

2018.10.16

A szeretetszolgálatok közreműködésével harminckét somogyi család kapott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. által indított „Ne Gyújtsa! Gyűjtse!” kampányához kapcsolódóan füstérzékelőt, amelyek érzékelik egy esetleges tűzből származó füstöt a levegőben.

Nagyatádon ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság

2018.10.15

A bizottság tagjai 2018. október 9-én tartották őszi ülésüket. dr. Trefeli Katalin, a járási hivatalvezető és egyben a bizottság elnöke, beszámolt a 2018. évi védelmi igazgatási tevékenységről, valamint a feladat- és pénzügyi terv végrehajtásáról.

Új biológiai hulladéktechnológiát fejleszt a Kaposvári Egyetem konzorciumi partnere

2018.10.15

Új, integrált biológiai hulladék feldolgozó technológiát fejleszt ki a gödöllői székhelyű Profikomp Környezettechnika Zrt. vezette konzorcium, amellyel elsősorban állattartó telepek állíthatnak elő új típusú szerves trágyát - közölték az MTI-vel.

Autóbuszokat és teherautókat ellenőriz a rendőrség a jövő héten

2018.10.14

Autóbuszokat és nehéz-tehergépjárműveket ellenőriz a rendőrség a jövő héten, hétfőtől vasárnapig egy TISPOL-akció keretében, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján.

Átadták a felújított Öreglak-Marcali összekötő utat

2018.10.12

Ünnepélyes keretek között adták át az „Építési keretmegállapodás 2017-2020 – Dél-dunántúli régió – Hazai finanszírozás – 7. verseny újranyitás”projekt keretében 6704-es számú Öreglak-Marcali összekötő út 0+000-7+300 kilométerszelvények közötti szakaszát Öreglakon.

Szita Károly: cél az energiafüggetlen, zöldebb Kaposvár

2018.10.11

Kaposváron 11 elektromos töltőállomást alakítanak ki a város forgalmasabb helyein.

A következő két hétvégén változik a vonatok közlekedési rendje

2018.10.11

A munkanap áthelyezés és az október 23-i ünnepnap miatt változik a vonatok menetrendje két egymást követő hétvégén.

Olaszrizling Október nagykóstoló tizennégy borvidék boraival

2018.10.10

Tizennégy borvidék olaszrizlingjeit és olaszrizling alapú házasításait felsorakoztatva mutatja be Magyarország legkedveltebb fehérborát a 6. Olaszrizling Október nagykóstoló szombaton a Hotel Corinthia Budapestben.