2019.06.19, Szerda

Aktuális

Állomási gondnokokat alkalmaz a MÁV

2019.06.18

Gondnoki szolgálatot működtet utasforgalmi létesítményeiben és üzemi területein a MÁV.

Folyamatosan javítják a kerékpározás infrastrukturális feltételeit

2019.06.16

Magyarország folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit, 2014-2020 között 200 milliárd forint értékben 4200 kilométer kerékpár utat építenek vagy jelölnek ki - mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára csütörtökön háttérbeszélgetésen, Budapesten.

Legeredményesebb idényét zárta a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia

2019.06.14

Hat évvel ezelőtti megalapítása óta a legutóbbi volt a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) legeredményesebb éve, ennek alkalmából szerdán bemutatták a sajtónak, milyen körülmények között készülnek a fiatalok az utánpótlás-nevelő bázison.

A MÁV több vonatot közlekedtet a Balatonra a nyári menetrendben

2019.06.14

Mintegy 40 százalékkal több vonatot közlekedtet a MÁV a Balaton északi és déli oldalán a június 15. és augusztus 25. közötti nyári vasúti menetrendben, kísérleti jelleggel bevezetik a Budapest Déli pályaudvar és Keszthely között járó Balaton Expresszen az étkező-szolgáltatást - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Dunántúli csatornákon állít helyre védműveket az Aqua-Generál

2019.06.13

Többek közt megrongálódott zsilipeket és kikátyúsodott töltéskoronákat tesz rendbe a hajdúsági központú vállalat.

A hőség miatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV

2019.06.12

Az intézkedés célja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel induljon útra.

Tálas Zsuzsanna a kaposvári röplabdaklubhoz szerződött

2019.06.05

Válogatott feladóval erősítette meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club, mely a következő szezonra szerződtette Tálas Zsuzsannát.

Zajlik a hídépítés az M76-os balatonszentgyörgyi csomópontjában

2019.06.04

A gyorsforgalmi út beruházásán jelenleg két helyszínen zajlanak a munkálatok a Colas és a Strabag kivitelezésében.

Tábla hirdeti a HE-DO Kft. Építőipari Nívódíját a cég abasári telephelyén

2019.06.03

Az építőipari szakmában meghatározó elismerést a vállalat nem véletlenül érdemelte ki – a projekt nem csak magas színvonalon, de jóval a határidő előtt készült el.

Hamarosan elkészül az M7-es felett átívelő új híd

2019.06.03

A Duna Aszfalt és a Hazai Építőgép munkálataival a Balaton keleti elkerülője rövidesen eléri az autópályát.

A nyár szállodája - programok az egész családnak

2019.05.31

Ahány ember, annyiféle - tartja a mondás. A Hotel Silvanus munkatársai tudják, hogy Kedves Vendégeik esetében is ez a helyzet. Ahány vendég, annyiféle elvárás, érdeklődési kör, ízlésvilág, hobbi vagy éppen szenvedély. A Silvanus elfogadta a kihívást és idén nyáron olyan programokkal készül, amelyek között mindenki megtalálja a számára feledhetetlent, legyen szó akár a bérelhető E-Élménymobilról, akár egy kiadós aquafitnessről, vagy épp egy feledhetetlen, élménydús családi e-bike-ozásról.  És a további rengeteg lehetőség akkor még szóba sem került.

Megszűnik a Red Bull Air Race, Zamárdiban lesz az utolsó előtti verseny

2019.05.30

Az idei lesz a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság utolsó szezonja, július közepén Zamárdiban rendezik a sorozat történetének utolsó előtti versenyét.

Június végén választják meg Magyarország Szépét

2019.05.29

Hatodszor választják meg Magyarország Szépét; a showműsorral egybekötött verseny döntőjét élőben közvetíti a Duna Televízió és a Duna World csatorna június 23-án.

Megújult Somogy rendőrségi gépjárműparkja

2019.05.29

Új gépjárműveket adott át Molnár Gábor r. ezredes, Somogy megye rendőrfőkapitánya.

60 000 előnevelt balint telepítettek ma a Balatonba

2019.05.29

Két helyszínen összesen 60 000 darab előnevelt balint telepítettek.

Kékszalag - Több mint 600 hajót várnak az idei tókerülő vitorlásversenyre

2019.06.17

A szervezők több mint 600 hajót várnak Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenyére, az 51. Kékszalag Nagydíjra, amely július 18-án reggel 9 órakor rajtol Balatonfüredről.

Soron kívüli kémiai szúnyogirtás lesz a Balatonnál

2019.06.15

Újabb kémiai szúnyogirtást rendel el a Balatonnál keddtől az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) - közölte a szervezet elnöke szombaton az MTI-vel.

Átmenetileg szünetel a légi szúnyogirtás

2019.06.14

A hőség miatt szünetel a légi szúnyogirtás, a földi permetezés ugyanakkor zavartalan - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

Mások adataival vásároltak mobiltelefonokat és tévéket kaposvári csalók

2019.06.13

Mások adatait felhasználva vásárolt részletre nagy értékű mobiltelefonokat és televíziókat a gyanú szerint két kaposvári család az elmúlt egy évben, a rendőrség az ügyben kilenc ember ellen indított eljárást - közölte a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetője a somogyi megyeszékhelyen csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Több ezer résztvevőt várnak a 37. Balaton-átúszásra

2019.06.12

Június 29-én 37. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legismertebb tömegsportrendezvényét, a Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak a szervezők.

A gyorsaság és egyszerűség miatt választják a TIT-iXam nyelvvizsgát

2019.06.06

A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat – hazánk egyik legrégebbi civil közhasznú szervezete – több évtizedes nyelvoktatási és nyelvvizsgáztatási tapasztalatát felhasználva dolgozta ki az első hazai fejlesztésű számítógépes nyelvvizsgát.

Gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a főváros egyik fontos csomópontjában

2019.06.04

A kivitelezés a Colas Út Zrt. és a HE-DO Kft. közös munkájával valósul meg.

Katasztrófavédelem: 216 településen folytatódik a szúnyoggyérítés

2019.06.04

Ezen a héten az ország 216 településén, ezen belül három fővárosi kerületben, összesen 86 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Átadták a megújult óvodát és a kibővített vásárteret Ságváron

2019.06.03

Megújult a Bóbita Óvoda és Bölcsőde, valamint kibővült a vásártér a Somogy megyei Ságváron, a két, összesen negyedmilliárd forint értékű beruházást Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára adta át szombaton.

Élethosszig tartó védelmet biztosíthat a gyermeknek az anyatej

2019.06.02

Az anyatej élethosszig tartó védelmet biztosíthat a gyermeknek - derítette ki a Birminghami Egyetem szakemberei vezette nemzetközi tudócsoport egerekkel végzett kutatása.

A közbiztonság megteremtésére törekszik a rendőrség a Balaton és Velencei tó térségében

2019.05.30

A kiegyensúlyozott közbiztonság megteremtése a fő cél a nyári szezonban mind a Balaton, mind a Velencei-tó esetében, ugyanis a turisták körében ez szerepel a második helyen a nyaralási célpontok kiválasztásakor - hangsúlyozta csütörtökön Velencén az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetője.

Átlagosan havi 200 ezer forint lehet a nagyszülői gyed

2019.05.30

Egy átlagfizetéssel rendelkező nagyszülő 200 ezer forint gyedet is kaphat a családvédelmi akcióterv 7. pontja alapján - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Új szerepben születik újjá Felsőmocsolád régi iskolaépülete

2019.05.29

Egészségügyi, szociális és önkormányzati funkciókat lát el ezután a tíz évvel ezelőtt kiüresedett iskolaépület Felsőmocsoládon.

Robbanóanyagot és radioaktív vegyszert is tartott otthonában a kaposvári vegyész

2019.05.29

Két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság nem jogerősen azt a vegyészt, aki általa készített robbanóanyagokat, valamint radioaktív vegyszert tartott otthonában engedély nélkül - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya kedden az MTI-t.

Próbavásárlás során bukott le balatoni pontyokat kínáló halárus

2019.05.28

Próbavásárlás útján leplezte le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) azt a horgászt, aki – a hatályos jogszabályi előírásokat figyelmen kívül hagyva – fogási tanúsítvány nélkül kísérelt meg értékesíteni 5 darab Balatonból kifogott pontyot. A hatóság százezer forint összegű halvédelmi bírsággal sújtotta a szabályszegőt.