2021.07.28, Szerda

Aktuális

Átadták a Pécsi Szívgyógyászati Klinika megújult laborját

2021.07.23

A klinika két évtizede napi 24 órában végzi Baranya, Tolna és Somogy megye kardiológiai betegeinek ellátását, ennek is köszönhető, hogy a régióban jelentősen csökkent a szívizominfarktus okozta halálozás.

Hetvenhét fiatal sportolót támogat a MOL Alapítvány 2021-ben

2021.07.19

Somogy megyében a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei Kiss Flamina és Perjés Milán versenytáncosok

Nagy István: a magas színvonalú állattartó telepek fontosak az állattenyésztés versenyképességének megőrzéséért

2021.07.17

Az Állattartó telepek fejlesztésének támogatása címen tavaly kiírt és nagy érdeklődést kiváltó pályázati felhívás keretösszegét 50 milliárd forintról 260 milliárdra emelték.

Átadták a kaposvári kórház modernizált szülészeti épületét

2021.07.08

A szülészeti épület kivitelezését a LATEREX Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. konzorciuma végezte.

Vihar - Több megyében harmadfokú riasztásokat is kiadtak

2021.06.27

Veszélyt jelent a nagyobb méretű jég, az intenzív esőzés és a villámlás is. A katasztrófavédelem ezért arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait, viharjelzéseit.

Agrárkamara: az őszibaracktermés négyötödét elvitte a tavaszi fagy

2021.06.25

A hosszú évek óta zajló globális klímaváltozás komoly kihívást jelent a kertészeti ágazatnak is, fokozottan ellenálló gyümölcsfajták telepítésére lenne szükség.

Már gurulhatnak a kerékpárok a megújult siófoki hídon

2021.06.21

A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg.

Balatonvilágoson rendezik meg a 10 Nap Strand fesztivált

2021.06.06

A korábbi Strand Fesztivál azután kapott új nevet és helyszínt, hogy Zamárdi önkormányzata úgy döntött, idén egyetlen tömegrendezvénynek sem ad helyszínt.

Teljes korszerűsítésen esett át az 5 emeletes somogyi kormányhivatal épülete

2021.06.03

Az energetikai felújítás hét szinten, 8600 négyzetméteren valósult meg a Nagy Imre téri épületben a Szabadics Zrt. munkájával.

Nagykanizsa után Kaposváron is nagyszabású innovációs fejlesztés indulhat

2021.05.26

Egy hat hektáros területen négy csarnokot építenek és rendeznek be a város keleti ipari parkjában.

Százhatvan éve született Rippl-Rónai József

2021.05.21

Online tárlatvezetéseken mutatja be Rippl-Rónai József művészetét május 22-én és május 27-én a festő születésének százhatvanadik évfordulójára emlékezve az újranyílt Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

Megnyílik az országos asztrofotó kiállítás

2021.05.14

Már látogatható a csillagos égboltot, az égitesteket, az égbolt jelenségeit és objektumait bemutató, legszebb magyar asztrofotókból álló országos kiállítás Zalaegerszegen, a Gönczi Galériában.

Koronavírus - A védőoltás-regisztrációról készítettek animációt civilek

2021.04.10

Közérthető módon magyarázza el a vakcinaregisztrációt és az ahhoz szükséges e-mail cím létrehozását civil szervezetek által készített és a közösségi médiában pénteken közzétett animáció - közölte a Roma Sajtóközpont az MTI-vel.

Csaknem 4500 fészektartóval várja az E.ON a gólyákat

2021.03.17

Idén tavasszal is a madarak védelmére kihelyezett fészektartókkal várja a gólyákat az E.ON Hungária Csoport. Korábban összesen 4 399 védőeszközt telepítettek, idén márciusra újabb 48 került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein. A már meglévő fészektartókat ellenőrizték, ha kellett cserélték a szakemberek, hogy a visszatérő madarak biztonsággal használhassák azokat és az áramellátás zavartalanságát se veszélyeztessék.

Hiánypótló szakmai oldal indult útjára Útépítés Akadémia néven

2021.02.23

Útépítés Akadémia néven​ hozott létre weboldalt a HE-DO. Az építőipari szakmában hiánypótló honlap cikkei elsősorban az útépítés iránt érdeklődőkhöz és a pályaválasztás előtt állókhoz szólnak, de laikusoknak is praktikus tanácsokat adnak a betonozással vagy az aszfaltozással kapcsolatban. A szakmai tartalmat a sok évtizedes tapasztalattal rendelkező Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóságának 2020-ban nyugdíjba vonult vezetője jegyzi.

Somogy megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

2021.07.20

A Nébih közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak minősítés Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Élénkül az albérletpiac, a Duna House szerint harmadával nagyobb a kínálat, mint a kereslet

2021.07.18

A társaság szerint kisebb áremelkedést mindössze a jobb minőségi lakásoknál lehet érzékelni, de az emelést, a tapasztalatok szerint, inkább csak a már meglévő bérlőkkel lehet elfogadtatni, az újakkal már kevésbé.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Hőség - Életbe lépett a hőségriadó

2021.07.07

Hőségriadót akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A Vasas román, a Békéscsaba lengyel ellenfelet kapott a röplabda CEV Kupában

2021.06.26

Az előző bajnoki idényben ezüstérmes viharsarkiak riválisa a legutóbbi szezonban harmadik helyen zárt a lengyel élvonalban és a Lengyel Kupában is, míg a Bajnokok Ligájában csoportjában ugyan második lett, de nem jutott be a negyeddöntőbe.

Megépülhet Marcali nyolc éve félbehagyott gyógyszállója

2021.06.24

Az építkezés nyolc év kényszerszünet után az idén újra beindulhat. A tervek szerint 2024 tavaszára egy 120 szobával, hat medencével és háromszáz fős konferenciateremmel rendelkező négycsillagos Superior családi wellness és gyógyszálló épül meg mintegy 4,0-4,5 milliárd forintból.

Hőség - Országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat

2021.06.20

Tizenkét megyére és a fővárosra másodfokú, hét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Szent Iván-éj: a kaposvári Somogyi Táncegyüttes is fellép a Fővárosi Állat- és Növénykertben

2021.06.04

 A szervezők tájékoztatása szerint a péntek esti programok a Szent Iván-éji hagyományokat elevenítik fel. Az állatkertben a tűzé, a fényeké és az éjszakai állatoké lesz a főszerep. A Somogy Táncegyüttes táncosaival még a tűzugrást is ki lehet majd próbálni, emellett a csillagos égbolt rejtelmeit is megismerhetik az érdeklődők.

A héten tíz megyében irtják a szúnyogokat

2021.05.31

A védekezés Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy, Tolna, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Heves megyékre tejed ki.

Ezek a városok vonzzák a legtöbb vendéget

2021.05.22

Mivel a pünkösdi hosszú hétvége az első kiemelt időszak az enyhítések bejelentése óta, ki is használják ezt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Diákokkal találkozott és orvosi köteteket fogadott örökbe Karikó Katalin

2021.05.20

A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biológia tagozatos diákjaival találkozott, majd több mint kétszáz éves orvosi köteteket fogadott örökbe a Somogyi-könyvtárban Karikó Katalin csütörtökön.

Női röplabda Eb-selejtező - A fiatalítás ellenére is a kijutás a cél

2021.05.06

Szakmáry Gréta csapatkapitány szerint a fiatalítás ellenére is a kijutás a célja a magyar női röplabda-válogatottnak az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, melyet pénteken Franciaországban Izrael ellen kezd a csapat.

Könyv született Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóról

2021.03.25

A jövő héten, március végén jelenik meg Elbert Gábor könyve Jakabfi Zsanett kétszeres Bajnokok Ligája-győztes labdarúgóról.

A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni a tavasz első hétvégéjén

2021.03.06

Néhol mínusz 10 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Így épül ki a kerékpárút Székesfehérvár és a Balaton között

2021.02.22

Mintegy 26 kilométeren új nyomvonalon vezetett kerékpárút épül ki a települések között; a lakott területeken döntően meglévő utakból alakítanak ki bicikliutat.