2018.12.14, Péntek

Aktuális

Folytatódik a Kvassay sétány partvédőművének rekonstrukciója Balatonföldváron

2018.12.12

Újabb sikeres pályázatnak köszönhetően kezdődhet el a Kvassay sétány partvédőmű II. ütemének felújítása jövő tavasszal.

Gyűlnek a cipősdobozok a somogyi kormányhivatalban

2018.12.11

A Somogy Megyei Kormányhivatal idén is megszervezi az immáron hagyományos karácsonyi cipősdoboz akciót, amely ajándékokat rászoruló gyermekek kapnak megyeszerte. A kormányhivatal dolgozói ezúttal is több száz cipősdobozt állítottak össze.

Kulturális műsorok gyártására kap támogatást a Kapos Televízió

2018.12.10

Huszonhárom helyi vagy körzeti televízió műsorainak támogatásáról döntött a Magyar Média Mecenatúra Programon belül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

Húsz év után teljessé válik a kis-balatoni vízvédelem - videó

2018.12.09

A Szabadics munkájának köszönhetően olyan kulcsfontosságú közlekedési útvonalak menekülnek meg az árvíztől, mint a nagykanizsai vasútvonal, az M7-es autópálya és a 7-es főút.

Tűzoltói segítséggel érkezett a Mikulás a siófoki kórházba

2018.12.08

Idén sem feledkezett meg a siófoki kórházban lábadozó gyermekekről a Mikulás, aki ezúttal sem krampuszokkal, hanem szuperhősökkel érkezett a város tűzoltóinak köszönhetően. A somogyi tűzoltólaktanyákban sem a hagyományos „belépőt” választotta.

Megújul a Balaton-part egyik gyöngyszeme

2018.12.07

A turizmus fellendítése és a városkép szépítése miatt számos fejlesztést valósítanak meg az egyik legjelentősebb Balaton-parti településen.

150 négyzetméter alapterületű iroda teteje égett Kaposmérőben

2018.12.06

Csütörtök reggel érkezett a jelzés, hogy ég egy Rákóczi utcai - körülbelül százötven négyzetméter alapterületű - irodaként használt épület felső szintje. A kaposvári tűzoltók öt vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

A BAHART adománygyűjtéssel csatlakozott a Mikulásgyárhoz

2018.12.05

A Balatoni Hajózási Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, így az ünnepi időszakban egy nemes ügy mellé állt, csatlakozott a Mikulásgyár által szervezett adománygyűjtő kezdeményezéshez. A rászoruló családok számára szánt adományokat advent első vasárnapján adták át a siófoki kikötőben a Mikuláshajó indulása előtt.

Madarak a Kis-Balatonnál

2018.12.04

Kócsagok és szürke gémek pihennek a befagyott Kis-Balaton jegén.

Mintegy 500 millió forintos támogatásból valósíthatja meg a Kaposvári Tankerületi Központ az „Együtt-működik” uniós projektet

2018.12.03

Az „Együtt-működik” című európai uniós projektet, melynek nyitókonferenciáját a Vármegyeháza Dísztermében tartották hétfőn.

Épül, szépül Zimány

2018.12.02

Újabb útfelújítás fejeződött be, ezúttal a déli részén fekvő település nyert el kormányzati támogatást, amelyet önerővel is kiegészített.

Infektológus: négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon

2018.12.01

Még mindig fontos az AIDS-szűrés elvégzése, hiszen négyezer HIV-fertőzött nem tud betegségéről Magyarországon, az új hordozok pedig ebből a körből kerülnek ki - hívta fel a figyelmet Szlávik János, a Dél-Pesti Centrum Kórház infektológus főorvosa a szombati, AIDS elleni világnap alkalmából.

A GVH elfogadta a Balatoni Hajózási Zrt. kötelezettségvállalását

2018.11.30

A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) piaci erőfölényével való feltételezett visszaélését vizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), az eljárás hatására a társaság több, a versenyt élénkítő lépést tett és további kötelezettségvállalásokat is felajánlott, amelyeket elfogadott a hivatal - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

Jövő júliusban kezdődik az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők bérfejlesztése

2018.11.30

Jövő júliusban kezdődik és négy éven keresztül tart majd az egészségügyi közalkalmazottak, védőnők béremelése - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Kilencmilliárd forintot fordít az egészségügy a felnőtt pszichiátriai ellátás fejlesztésére

2018.11.29

Három projekt keretében összesen 9 milliárd forintot fordíthat az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a felnőtt pszichiátriai ellátórendszer fejlesztésére az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból - jelentették be kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Új, nagyobb sportcsarnokot építünk Kaposváron!

2018.12.11

A négyezer fő befogadására is alkalmas, 5,7 milliárd forintba kerülő épület számtalan sportág és kulturális rendezvény otthona lesz.

1600 egészségügyi szakdolgozó lakhatását biztosítja ez a beruházássorozat

2018.12.11

8,5 milliárd forintból építenek és korszerűsítenek nővérszállókat országszerte, összesen négy új és tizenkét meglévő épületben.

Zöld turisztikai központot kap a Kis-Balaton

2018.12.10

Egy tájba jól illeszkedő, külső energiaforrást nem igénylő központ épül a Holnapocska-tábor közelében, a Szabadicsnak ezúttal is lesz köze a projekthez.

Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpontok között

2018.12.09

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.

Bárány napokat rendeznek a hétvégén országszerte

2018.12.08

A bárány- és juhhúst igyekszik népszerűsíteni országszerte a péntektől vasárnapig tartó Bárány napok elnevezésű kezdeményezés - közölték a szervezők az MTI-vel.

Családbarát benzinkutat avattak Balatonföldváron

2018.12.07

Szabadtéri játszótér és más családbarát szolgáltatások is várják az úton lévőket Balatonföldváron, a Balatonszentgyörgyi úton található MOL-töltőállomáson.

Tomboló vihar okozta károk közös felszámolása - szimulációs gyakolatot rendeztek Somogyban

2018.12.05

A meteorológiai szolgálat kiadta a piros riasztást. A Somogy megyei tevékenységirányítási központba tömegével érkeztek a bejelentések. A zivatarzóna centruma elérte Sántos, Szentbalázs és Kaposvár térségét, amely áramkimaradást eredményezett, ez pedig érintette a sántosi vízművet. Ez volt a feltételezése a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a KAVÍZ Kft. és az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. közös gyakorlatának.

Kaposvár folyamatos fejlesztéseiért kapott elismerést Breda

2018.12.04

A hollandiai Breda nyerte el az Európai Unió Access City-díját annak elismeréséül, hogy a fogyatékossággal élő polgárok számára hozzáférhetőbbé tette a várost. Kaposvár folyamatos fejlesztéseiért kapott elismerést - közölte az Európai Bizottság kedden.

Újra Salamon Gyulát választották polgármesternek Szennán

2018.12.03

Újra Salamon Gyulát (Fidesz-KDNP) választották polgármesternek a Somogy megyei Szennán tartott időközi voksoláson vasárnap - tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Robbanótesteket találtak Enying határában

2018.12.03

Lezárták a tűzszerészek Balatonvilágosnál a 7116-os utat hétfő délután, mert második világháború robbanótesteket találtak a munkások kábelfektetés közben - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje az MTI-t.

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz

2018.12.01

Az évszak leghidegebb éjszakájával ért véget az ősz; csaknem mínusz 16 fokig hűlt le a levegő - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Ma indult a 2019-es éves e-matricák értékesítése

2018.12.01

December elsejétől már elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. termékkínálatában a 2019-es éves e-matricák; mivel a 2018-ra váltott országos és megyei változatok 2019. január 31-ig érvényesek, az új jogosultságok beszerzésére két hónap áll az érintettek rendelkezésére - olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a NÚSZ közös közleményében, amelyet szombaton jutattak el az MTI-nek.

Egészségnapot tartottak Nagyatádon

2018.11.30

2018. november 29-én rendezték meg a már hagyományosnak számító Egészségnapot, a Nagyatádi Járási Hivatalban, amelynek keretében évről évre előadásokat és egészségügyi szűrési lehetőségeket biztosítanak a hivatali dolgozóknak.

Megkezdődött a siófoki közösségfejlesztési program megvalósítása

2018.11.29

Elindult a siófoki CLLD program.

„Út a munkaerőpiacra” értékelő konferenciát tartottak Kaposváron

2018.11.29

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott nyitotta meg a GINOP-5.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projekt értékelő konferenciát 2018. november 29-én, a Somogy-Flandria Inkubátorházban.