2019.08.23, Péntek

Aktuális

Hetven éve üdülhetünk a Balaton déli partján

2019.08.19

A századfordulót követően egyre népszerűbb lett a Balaton déli partja, a harmincas években megélénkült a vendégforgalom.

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép Zamárdinál

2019.08.17

Kényszerleszállást hajtott végre egy kisrepülőgép Zamárdi térségében szombaton, az eset során senki sem sérült meg - tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Száz rendőr csapott le egy balatoni drogkereskedő bűnbandára

2019.08.16

Száznál több rendőr hajtott végre összehangolt akciót a kábítószer-kereskedelem felszámolásáért szerdán Siófokon és más Balaton-parti településeken. Tizenkilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hetet őrizetbe vettek - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-t.

Órákon át égett a hulladék Igalon

2019.08.16

Igal külterületén, a Szent István utca végén, egy lezárt útszakasz mellett körülbelül 80 négyzetméteres területen, két méter magasságban felhalmozott kommunális szemét és növényi hulladék kapott lángra csütörtökön délután.

Hajózz nyáron a Minimax Gyerekhajóval a Balatonon!

2019.08.15

Várunk Siófokon, Balatonfüreden és Badacsonyban!

A vasúti menetrendet is érinti az augusztus 20-i hosszú hétvége

2019.08.15

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes néhány nappal előbb megváltani a menetjegyeket.

A szirénázó járművek elsőbbségére hívja fel a figyelmet az OKF

2019.08.14

A megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveknek elsőbbséget kell kapniuk, erre hívja fel a figyelmet Adj utat a szirénázó járműveknek! című kampányvideójával a katasztrófavédelem - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Változik a kálmáncsai ügysegéd ügyfélfogadási helyszíne

2019.08.14

A Homokszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal Kálmáncsai Kirendeltségének felújítása 2019. augusztus 14. napjával megindul, amely érinti a Barcsi Járási Hivatal települési ügysegédének ügyfélfogadását is.

A Balatonnál is irtanak szúnyogot a héten

2019.08.13

A Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein irtják a szúnyogokat a héten a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

Éjfél után érdemes a hullócsillagokat megfigyelni

2019.08.12

A Perseidák meteorraj megfigyelésére legalkalmasabb hétfőről keddre virradóan az éjféltől hajnalig terjedő időszak - mondta Kiss László, csillagász-fizikus.

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége

2019.08.10

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

Vízosztás a főváros három főpályaudvarán és több vidéki vasútállomáson

2019.08.10

Ingyen ad ásványvizet utasainak a MÁV-Start a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a hőségriasztás ideje alatt - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

A vasúti menetrendet is érinti a hétvégi munkanap-áthelyezés

2019.08.08

A hétvégén a munkanap-áthelyezés miatt változik a vonatok közlekedési rendje.

MLSZ-edzőképzést tartanak Kaposváron

2019.08.08

Az ország különböző pontjairól érkeztek futballedzők a Kaposvári Sportcsarnokba a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának (MLSZ SMI) szervezése alatt. A résztvevőknek Sisa Tibor labdarúgóedző tart egész napos képzést.

Még váltható kedvezményes vasúti Vakáció- és Balaton-bérlet

2019.08.07

A diákok idén utoljára augusztus 11-én vásárolhatják meg a 30 napos Vakáció-bérletet, amely érvényes diákigazolvánnyal együtt korlátlan utazást biztosít másodosztályon a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Megújult az egykori ferences kolostor épülete Andocson

2019.08.18

Megújult az egykori ferences kolostor és környezete a Somogy megyei Andocson, a ma zarándokközpontként működő épület helyreállítását nyolc év alatt 403 millió forinttal támogatta a kormány.

Jótékonysági akciók a Strand Fesztiválon

2019.08.16

Augusztus 20-a és 24-e között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei Strand Fesztivál.

Idén szeptember elsejéig tart a balatoni hajózási főszezon

2019.08.16

A korábbi éveknél tovább, szeptember elsejéig tart a hajózási főszezon - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt.(BAHART) vezérigazgatója az MTI-vel csütörtökön, amikor köszöntötték a társaság menetrendi hajóinak idei félmilliomodik utasát.

Sűrített sétahajó járatok az ünnepi hosszúhétvégén

2019.08.15

Az ünnepi hétvégén Siófokról bővített sétahajó járatokkal, Balatonboglár-Révfülöp között bővített menetrendi járatokkal várjuk Utasainkat!

Új járműtelepet kapott Kaposvár zöld tömegközlekedése

2019.08.15

A Magyar Építő és a Duna Aszfalt kivitelezésében töltőállomások, javítócsarnok és egy irodaépület is létre jött.

A szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani a hétvégén az M7-esen is

2019.08.14

A szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani több magyarországi gyorsforgalmi úton a hétvégén - közölte a Magyar Közút szerdán az MTI-vel.

Szeptemberben folytatódik a balatonfenyvesi kisvasút pályafelújítása

2019.08.14

Szeptember 9-től november végéig üzemszünet lesz a balatonfenyvesi kisvasúton, folytatódik a pályafelújítás, addig azonban naponta tucatnyi járat viszi a kirándulókat a Nagyberekbe, és megtartják a kisvasút napját is szeptember 7-én - tájékoztatta a MÁV-Start az MTI-t szerdán.

Készül a Szőlőhegyi utca Kaposfüreden

2019.08.13

Hamarosan új, szilárd burkolatot kap a Kaposfüredről a Desedára kivezető Szőlőhegyi út. A 76 millió forintból megvalósuló út vízelvezetése is megoldott lesz.

Zivatarokkal érkezik a hidegfront

2019.08.12

Zivatarokkal érkezik kedden a hidegfront.

Magyar versenysikerek Horvátországban

2019.08.11

Augusztus elején a horvátországi Tisnóban rendezték meg az FCC (Firefighter Combat Challenge) Croatia elnevezésű tűzoltósportversenyt. Somogy megyét ifjabb Bodó László a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagja képviselte a négyfős magyar csapatban. Az eredmények ezúttal is azt igazolták, hogy a magyarok a legjobbak között vannak ebben a speciális sportágban.

Szombaton hagyományőrző tűzoltóversenyt rendeznek Marcaliban

2019.08.10

A Marcali Városi Fürdő ad otthont a Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő Versenynek, amelyen hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt megmérettetnek.

Esélytábor és raktárbázis épült Kastélyosdombón

2019.08.09

Átadták az Ökumenikus Segélyszervezet Esélytáborát és új raktárbázisát a Somogy megyei Kastélyosdombón pénteken.

Talajcsuszamlás döntött össze egy épületet Kaposváron

2019.08.08

Összedőlt egy lakóház udvarában található 30 négyzetméter alapterületű melléképület csütörtökön hajnalban Kaposváron, a Benedek Elek utcában.

Szombaton is nyitva lesznek a kormányablakok

2019.08.08

A kormányablakok és okmányirodák munkatársai augusztus 9-én, pénteken a hétfői nyitvatartás szerint, augusztus 10-én, szombaton pedig 8 órától 14 óráig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Prevenciós napot szerveztek a Somogy Megyei Kormányhivatalban

2019.08.07

Civilekkel az egészségért címmel prevenciós napot szervezett a Somogy Megyei Kormányhivatal, amelynek mottója: „Élni kell a szűrés lehetőségével! A korai diagnózis életet ment!”.