2019.04.22, Hétfő

Aktuális

Bővíti a játékfüggőség elleni programját az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt.

2019.04.19

Bővíti és további 12 iskolára terjeszti ki a játékfüggőség elleni közös programját az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt.

Nem kell kicserélni a vásárlók könyvét az üzletekben

2019.04.17

Az új uniós adatvédelmi előírások miatt módosulnak a vásárlók könyvével kapcsolatos szabályok, azonban ez a gyakorlatban mindössze annyit jelent, hogy a fogyasztók a jövőben már nem láthatják egymás bejegyzéseit és adatait. A sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben a kereskedőknek emiatt nem kell új vásárlók könyvét beszerezniük.

Közösségi ház épül a Balaton-parton Zamárdiban uniós támogatással

2019.04.17

Új, többfunkciós, különleges kiállító- és közösségi létesítmény épül Zamárdiban 350 millió forintos uniós támogatással és 80 millió forintos önerőből, az épület alapkövét hétfőn rakták le.

Lakossági összefogás mögé állt Fonyód Város Önkormányzata

2019.04.16

A múlt heti berektűz után ötleteltek fonyódi lakosok és nyaralótulajdonosok, hogyan tudnának tenni környezetükért.A tűz martalékává vált terület mentén jól láthatóvá vált, hogy mennyi hulladékot hagytak ott az emberek.

Feloldotta a Nébih az országos tűzgyújtási tilalmat

2019.04.15

Feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat hétfőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Több postán is lehet vonatjegyet vásárolni áprilistól

2019.04.15

Áprilistól 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-START és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően - közölte a két szervezet közös közleményben pénteken az MTI-vel.

Útjelző a Balaton-parton

2019.04.14

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett bűnmegelőzési programsorozat második, Somogy megyei előadását Fonyódon tartották.

Újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik április 15-én

2019.04.12

Hétfőtől újabb hat halfaj fogási tilalma kezdődik: a garda, a domolykó, a paduc, a szilvaorrú keszeg, a jászkeszeg, valamint a márna fogására vonatkozó korlátozás május 31-ig tart - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken.

Nagyatádon és Csurgón is ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság

2019.04.11

A bizottság tagjai mindkét helyi ülésen elfogadták a 2019. évi feladat- és pénzügyi tervet, módosították a Szervezeti- és Működési Szabályzatot, valamint tájékoztatást kaptak a Befogadó Nemzeti Támogatás védelmi tevékenységéről.

Adatvédelem miatt cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt

2019.04.11

A személyes adatok fokozottabb védelme miatt rövidesen cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt, hogy más vásárló ne juthasson hozzá a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódó személyes adatokhoz, például névhez, lakcímhez, telefonszámhoz, e-mail címhez - hívja fel a figyelmet a Consumer Protection Contact (PC Contact) fogyasztóvédelmi tanácsadó cég.

A somogyi vizsgabizottsági elnökök is készülnek az érettségire

2019.04.07

A Somogy Megyei Kormányhivatal idén is megtartotta továbbképzését, amelyen 125 vizsgabizottsági elnök vett részt. Somogyban idén tavasszal 88 vizsgabizottság előtt adnak számot tudásukról a diákok az érettségi időszakban, 33 intézményben, 2687-en maturálnak majd.

Eloltották a fonyódi nádastüzet

2019.04.05

Száz hektáros területen égett a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon, amit csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani - tette közzé honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság péntek délután.

Térfigyelő kamerákkal növelik a közbiztonságot Fonyódon

2019.04.05

Fonyódon két pilléren állt idáig a közbiztonság, amelynek köszönhetően teljesen nyugodt közérzettel élhették mindennapjaikat a helyi lakosok.

Akár a Balatonon is átadná tudását a földkerülő vitorlázó Kopár István

2019.04.04

Kopár István földkerülő vitorlázó - aki márciusban 263 napos út végén negyedikként ért célba a Golden Globe emlékversenyen - mentorként adná át tudását a jövő generációjának.

Újra bejárják Magyarországot a Google-autók

2019.04.04

A Street View szolgáltatás 2013 óta működik Magyarországon, legutóbb tavaly frissítették.

Újabb épületet adtak át a kaposvári készenléti rendőröknek

2019.04.18

Átadták a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának új épületét Kaposváron szerdán.

Naplemente Félmaratont rendeznek pünkösdkor a Balaton déli partján

2019.04.17

Először rendezik meg pünkösd vasárnapján a Naplemente Félmaraton futóversenyt Balatonboglár és Balatonföldvár között.

Húsvétkor is a legkeresettebb szálláshelyek között van Siófok

2019.04.16

Több mint a négyszeresére nő a belföldi turizmus forgalma a húsvéti hosszú hétvégén az áprilisban szokásos adatokhoz képest, a tavalyi húsvéti időszakhoz viszonyítva pedig 87 százalékos a bővülés. Az átlagos foglalási érték 53 ezer forint, és jellemzően két éjre szól - derült ki a Szállás.hu foglalási adataiból.

Változik a vonatközlekedés a húsvéti hosszú hétvégén

2019.04.16

Április 18-án a pénteki, 19-én a szombati, 20-án és 21-én az ünnepnapi, 22-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. Akár másfélszeresére is nőhet az utasszám, ezért a menetjegyek vásárlásáról érdemes időben gondoskodni, illetve kihasználni az automatás és az online jegyváltás igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

Vízibiciklik mentőfelszerelésének jogszabály módosítását kezdeményezte a Balaton Fejlesztési Tanács

2019.04.15

Jogszabály-módosítást kezdeményez a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Belügyminisztériumnál annak érdekében, hogy kötelező legyen mentőfelszereléssel ellátni a vízibicikliket - közölte Molnár Gábor, a BFT munkaszervezetének igazgatója szombaton az MTI-vel.

Jobb, ha el se dobod!

2019.04.14

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019. április 29-én újraindítja a korábbi sikeres szemétgyűjtési akcióját, immár „Jobb, ha el se dobod!” címmel.

Bringázz a munkába! Tabon

2019.04.13

A siófoki rendőrök tanácsokkal látták el a kerékpárral közlekedőket.

Április 12-13-án újra Bárány Napok!

2019.04.12

A tavalyi debütálást követően idén április 12-13-án újra megrendezésre kerül a Bárány Napok, melynek célja, hogy a ritkán választott bárányhúst megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal.

Újraéledt a barcsi Ó-Dráva

2019.04.11

Újraéledt az Ó-Dráva holtág az Európai Unió LIFE+ programjának keretében, az öt évig tartó, mintegy 834 ezer eurós magyar-horvát élőhely-revitalizációs beruházás zárókonferenciáját kedden tartották Barcson.

Csapadékosabb idő várható a jövő héten

2019.04.07

Csapadékosabb, de továbbra is meleg idő várható a jövő héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Több ezer kaposvári mozdult meg a tisztább városért

2019.04.06

A korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a kormányhivatal a több ezer kaposvárit megmozdító „Nagy Várostakarítás”-hoz, amelynek keretében a kormánytisztviselők hét helyszínen tették tisztábbá a hivatali épületek környezetében található közösségi tereket, utcákat és parkokat.

Menetrendi változások a balatoni vonalakon

2019.04.05

Soha nem indult ilyen korán a vasúti turisztikai szezon, ugyanis a balatoni vonalakon már április 27-től előszezoni vonatok állnak forgalomba.

Pénteken Balatonszárszón lesz a 2019-es X-Faktor casting

2019.04.04

2019-ben ismét a tehetségeké a lehetőség az X-Faktor-ban az RTL Klub képernyőjén. Az elmúlt évek legnépszerűbb hazai énekes tehetségkutatójára már javában keresik a versenyzőket. A műsor szerkesztői április 5-én, pénteken délután Balatonszárszón várják a vállalkozó szellemű énekeseket – áll a szervezők közleményében.

Az MTA Balatoni Limnológiai Intézet vezetésével mutatják be kutatók a túlhalászat problémáját

2019.04.04

Jordán Ferenc, az MTA Balatoni Limnológiai Intézet új igazgatójának vezetésével magyar kutatók a vízi ökoszisztémák táplálékhálózati modelljeit elemezve arra keresik a választ, mely fajok halászatával milyen mértékben sérül az ökoszisztéma, vagyis melyik hal mennyire "fontos" a tengeri életközösség számára.

Újra műsoron a Vad Balaton

2019.04.03

A Bolygónk a Föld című sorozatot, a Kék Bolygót, a Vad Balatont, A víz világát és az Osztrák Rádió és Televízió (Österreichischer Rundfunk, ORF) Univerzum című sorozatának egyes epizódjait is műsorra tűzi a közmédia Duna csatornája abból az alkalomból, hogy októberben rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót.