2019.12.09, Hétfő

Aktuális

Január 7-éig használhatók a decemberi helyközi bérletek

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a 2019 decemberére szóló dolgozó- és tanuló bérletekkel egészen 2020. január 7-éig lehet utazni a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatók helyközi járatain - tájékoztatta a tárca szombaton az MTI-t.

Többszörösére nőhet a fékút havas úton nyári gumival

2019.12.06

Akár 75-100 méterre is nőhet a fékút 50 kilométer per óra mellett, havas úton, nyári gumival - mondta Albert Péter vezetéstechnikai szakértő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Nyugdíjas somogyi tűzoltók találkoztak Kaposváron

2019.12.05

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság találkozót rendezett nyugállományú tűzoltóinak december harmadikán.

Jövő év végéig újjáépítik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágát

2019.12.04

Jövőre elkezdődik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágának újjáépítése 2,1 milliárd forintból, a munkával a tervek szerint év végéig végeznek - mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerdán, Balatonfenyvesen a kisvasút somogyszentpáli ágán befejezett pályafelújításról tartott sajtótájékoztatón.

A természettel összhangban levő tanyákat díjazza ez a pályázat

2019.12.03

A meghirdetett kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül, amely a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

Helyi Védelmi Bizottsági üléseket tartottak Nagyatádon és Kaposváron

2019.12.03

Megtartották soros őszi ülésüket a helyi védelmi bizottságok Nagyatádon és Kaposváron.

Ünnepélyesen beiktatták a Kaposvári Református Egyházközség új lelkészét

2019.12.02

Dr. Petró László lelkipásztort a szombat délelőtti istentisztelet keretében iktatták be a kaposvári református templomban.

Több tízezer forint maradhat a zsebében, ha télen is odafigyel vízmérőire

2019.11.30

A fagyos időjárásra idén is érdemes felkészülni, megelőzve a káreseteket, amelyek bizony súlyos tízezreket jelentenek – háztartásonként. A vízmérőelfagyások miatt fellépő nem várt kiadások azonban némi odafigyeléssel és egyszerű lépésekkel elkerülhetők.

Elismerésben részesítették a rendszeres véradókat Siófokon

2019.11.27

A Magyar Vöröskereszt jóvoltából a Véradók Napján, november 27-én a társadalom minden felelős tagja legalább egy gondolat erejéig köszönetét és tiszteletét fejezi ki a véradóknak.

Díjazták az Álommeló rajzpályázat legjobb pályamunkáit

2019.11.27

Idén harmadik alkalommal díjazták az Álommeló elnevezésű rajzpályázatra beérkezett általános iskolások munkáit a Somogy Megyei Kormányhivatal által megrendezett őszi pályaválasztási rendezvénysorozat záró eseményén.

Természetjáró szövetség: 1961 óta több mint 6700-an teljesítették a kéktúrát

2019.11.26

Több mint 6700-an kapták meg 1961 óta az Országos Kéktúra teljesítéséért járó jelvényt - mondta el Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

90 éves a siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat

2019.11.26

A siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat idén ünnepli fennállásának 90., egyik alapítójának, Zákonyi Ferenc születésének 110. évfordulóját.

Ötből négy tizenéves nem mozog eleget

2019.11.24

A 11 és 17 év közötti korosztályban ötből négyen nem sportolnak eleget az Egészségügyi Világszervezet (WHO) első ilyen jellegű elemzése szerint.

Partnerszervezetek találkoztak Kaposváron

2019.11.22

Partnertalálkozón látta vendégül a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Kaposváron azon szervezetek képviselőt, akikkel munkájuk során rendszeresen együtt dolgoznak.

A fásítás élhetőbb környezetet teremt a városokban

2019.11.22

Fontos gyarapítani erdeink területét, és gondozni a faállományt, de legalább ennyire lényeges, hogy a településeken, városokban élők életminőségét faültetéssel, vagy éppen a meglévők karbantartásával jobbá tegyük – fogalmazott Feldman Zsolt az Országfásítási Program kaposvári állomásán.

Frim Jakab Emlékérmet kapott Kaposvár polgármestere

2019.12.06

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ünnepélyes keretek között adta át a kitüntetést Szita Károly polgármesternek csütörtökön az Országházban a fogyatékossággal élők világnapja alkalmából. A díjat Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke és a rendezvény fővédnöke, valamint Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnökasszonya nyújtották át.

Elkezdődött a 130. országos énekesmadár-etetési szezon

2019.12.05

Elkezdődött az énekesmadár-etetési időszak fő szezonja, amely hazánkban az első őszi fagyok beköszöntétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma a tél keménységétől, a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.

Gyermekszemészeti szűrőbuszt indítanak a legszegényebb településekre

2019.12.05

Gyermekszemészeti szűrőbusz indul a háromszáz legnehezebb helyzetű településre, a rászoruló családok gyermekei a vizsgálatok alapján szükségesnek ítélt szemüvegeket ingyenesen kapják meg. A program a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében valósul meg.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Együttműködés keretében segíti az OTP Bank a megyei jogú városok fejlesztését

2019.12.03

Partnerségi megállapodást kötött a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az OTP Bank. A hitelintézet az együttműködés keretében egyebek mellett forrást biztosít a 23 érintett település Modern Városok Program keretében megvalósuló, hitelezhetőnek ítélt beruházásaihoz, ha erre az uniós és állami támogatások mellett szükség van.

Ünnepi programokkal búcsúztatja az évet Siófok

2019.12.02

Az év utolsó hónapjára is számos különleges élményt tartogat Siófok. Megnyitja kapuit a Siófoki Jégkikötő, készülhetünk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, lesz Mikulásfutás, Évzáró Puncs Party és természetesen a szilveszteri buli sem maradhat ki a decemberi programok közül.

Mától vásárolhatóak meg a 2020-as úthasználati jogosultságok

2019.12.01

Vasárnaptól vásárolhatók meg a 2020-ra érvényes megyei és országos úthasználati jogosultságok, az ideiek január 31-ig érvényesek - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Lehűlés várható a hétvégén

2019.11.29

Lehűlés várható a hétvégén. Vasárnap, december első napján néhol akár mínusz 8 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Light Friday Somogyban

2019.11.27

Közlekedésbiztonsági akció a rendőrségnél.

Pusztítottak a lángok Zamárdiban

2019.11.26

Zamárdiban, a Knézich Károly utcában egy 120 négyzetméter alapterületű ikerház tetőszerkezete és a hozzáépített 30 négyzetméteres melléképület kapott lángra hétfőn délután.

Egykori katonai bázis helyén hoznak létre ipari parkot Somogyban

2019.11.26

A fejlesztés keretében egy 36 hektáros területen alakítják ki a vállalkozások új otthonát, emellett pedig egy másik ipari parkot is átadnak hamarosan a városban.

November 29-én nyit a Jégkikötő Siófokon

2019.11.25

A tavalyi évben először nyitotta meg kapuit a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A varázslatos helyszín, a programokkal tarkított hétvégék és a népszerű téli sport lehetősége minden siófokinak és idelátogatónak örömet okozott a téli hónapokban, ezért úgy döntött a város, hogy ismét megajándékozza a korcsolyázás szerelmeseit. Idén azonban sokkal korábban, már a Városnapon megnyílik a jégpálya!

Megtartotta évi második rendes ülését a Siófoki Védelmi Bizottság

2019.11.23

A Siófoki Védelmi Bizottság évi második rendes ülésén – Dr. Kiss Pál járási hivatalvezető, a helyi védelmi bizottság elnökének előterjesztésére – elfogadták a 2020. évi Feladat- és Pénzügyi Tervet, valamint a tagok módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot.

Marcali óvónő kapta az Év Energiatudatos Óvódapedagógusa díjat

2019.11.22

Az Ariston Thermo Hungária Kft. 2019-ben hirdette meg negyedszer energiahatékonysági programját. Az országjáró képzés óvodapedagógusok számára kínált olyan ingyenes tanfolyamot, amely az ország megyeszékhelyein látta vendégül az érdeklődő óvónőket. Ezt követően egy egész éves, több lépcsős program részesei lehettek az igazán motivált pedagógusok.

Csurgón ülésezett a Helyi Védelmi Bizottság

2019.11.21

Évi második rendes ülését tartotta a Csurgói Helyi Védelmi Bizottság.