2018.06.23, Szombat

Aktuális

Az aktív turizmust és a gasztronómiát népszerűsíti a Nyitott Balaton

2018.04.20

Az idén elsősorban az aktív turizmusra és a gasztronómiára koncentrál a helyi vállalkozók által kilencedszer megrendezett tavaszi Nyitott Balaton programsorozat április 27. és május 27. között - mondta Fekete Tamás, a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke az MTI-nek pénteken.

Elhunyt Kaposvár díszpolgára, Szigetvári György építész

2018.04.19

Elhunyt Szigetvári György, az Ybl-díjas építészt, Kaposvár díszpolgárát életének 92. évében, szerdán érte a halál - tájékoztatta Kaposvár polgármesteri hivatala csütörtökön az MTI-t.

A somogyi kormánytisztviselők arany-, és bronzérmeket szereztek a Tavaszi Kupán

2018.04.19

A Kancellária SE, EMMI SE, NGM SC közös szervezésében és az ÁEEK támogatásával a hétvégén került sor az idei év első sportrendezvényére, a Tavaszi Kupára.

Helytálltak a szőkedencsi önkéntesek

2018.04.18

Sikeresen megbirkóztak a feladattal a szőkedencsi polgárőr és tűzoltó egyesület önkéntesei a mai minősítő gyakorlaton, amellyel újra jogosultságot szereztek arra, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is felszámolják a káreseteket.

Ajánljon Ön is helyszínt a 2018-as Speedmarathonhoz!

2018.04.18

A rendőrség várja az állampolgárok javaslatait az idei ellenőrzési helyekre, ahol 2018. május 14-étől egy napig mérik a Magyarország útjain közlekedők sebességét.

15-20 százalékot drágultak a Balaton környéki ingatlanok

2018.04.17

Körülbelül 15-20 százalékot drágultak a Balaton környékén található ingatlanok - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Holokauszt-emléknap - Rétvári: bízunk benne, hogy Magyarország a béke szigete marad a zsidóságnak

2018.04.17

Bízunk benne, hogy Magyarország mindig a béke és a biztonság szigete marad a zsidóságnak, az egész magyarságnak és mindenki másnak, ahol senkinek sem kell félnie, hogy származása, szokásai, kultúrája miatt megkülönböztetés éri - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján Budapesten, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.

Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán

2018.04.16

Hetek óta álhír terjed lakossági energetikai támogatásokról olyan hiteltelen internetes oldalakon és közösségi média profilokon, amelyek valójában nem elérhetőek - áll a Magyar Energiahatékonysági Intézet közleményében.

Apránként zárják a Sió-zsilipet, javul a helyzet a Sión

2018.04.15

Lassan csökkentik a vízeresztést a Balatonból a Sióba. Vasárnap 50 köbmétert engedtek le másodpercenként.

Ősztől Siófokon indul másodikként hajós képzés az országban

2018.04.14

A „Szakmák éjszakája 2018” rendezvénysorozat hivatalos megnyitójának keretében 2018. április 13-án bejelentette a Siófoki Szakképzési Centrum és a BAHART vezetője a hajós képzés őszi indulását Siófokon.

Tíz százalékkal többen tanulnának a Kaposvári Egyetemen

2018.04.13

Egyre többen szeretnének a Kaposvári Egyetemen továbbtanulni. A felvételi adatok szerint tavalyhoz képest mintegy száz fővel emelkedett a jelentkezők száma. Az intézménybe idén 2537-en jelentkeztek, közülük 1126-an jelölték meg első helyen az egyetemet.

Vérfrissítéssel indították a tavaszt a siófoki tűzoltók

2018.04.13

Véradókat fogadott tárt kapukkal a Siófoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerdán.

Tűzfegyverek a törökvész idején: bemutatták a Somogyban talált múzeumi emlékeket

2018.04.12

Somogyban talált középkori lőfegyvereket is bemutattak az Ostrea Peregrina Akadémia előadásán a Rippl-Rónai Múzeumban Kaposváron. A régészeti anyag illusztrálta azt az előadást, amely a tűzfegyverek elterjedését és fejlődését ismertette meg az érdeklődőkkel.

A művészet hidat képez a nemzetek között - kiállítás a Kaposvári Egyetemen

2018.04.12

Az izraeli és a magyar is alkotó, büszke nemzet – erről beszélt a Rippl-Rónai Művészeti Kar Galériájába érkezett különleges kiállítás megnyitóján Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor. A tárlaton dokumentarista fényképek, valamint absztrakt képzőművészeti alkotások mutatják be a zsidó állam megalakulását.

Április közepén kezdődik a balatoni szúnyogirtás

2018.04.11

Megkezdődik a csípőszúnyogok elleni biológiai védekezés a Balaton térségében április 16-17-én, az előzetesen tervezettnél jóval nagyobb területen - közölte Balassa Balázs, a munkát koordináló Balatoni Szövetség elnöke szerdán az MTI-vel.

Megkezdték a szúnyogirtást a Balatonnál

2018.04.19

Idén 1000 hektárral nagyobb területen irtanak, mint tavaly, a belvíz miatt ugyanis több a szúnyoglárva – hangzott el az M1 Híradójában.

A hétvégén is folytatódik a meleg, napsütéses időjárás

2018.04.19

A következő napokban is folytatódik a napsütéses, meleg idő, több helyen 25 foknál is melegebb lehet a hétvégén. Többször megélénkül a légmozgás, vasárnap északon lehet csapadék - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Ötvenkét település nevezett a siófoki Nemzeti Regattára

2018.04.18

Az ország különböző térségeiből 52 település nevezett a nyár első balatoni fesztiváljára, a Nemzeti Regattára.

Száz nap múlva rajtol az ötvenedik Kékszalag

2018.04.18

Száz nap múlva, július 26-án rajtol az 50. Kékszalag Erste Nagydíj - emlékeztetett rá a Magyar Vitorlás Szövetség.

Országgyűlés alakuló ülés - jövő héten megkezdődhetnek az előkészületek

2018.04.17

Várhatóan a jövő héten megkezdődnek az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületei, miután a köztársasági elnök május 8-án 10 órára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Vádat emelt a Somogyi ügyészség egy 82 millió forint adóhiányt okozó ügyvéd ellen

2018.04.17

Egy ügyvéd ellen emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség, mert nem fizetett be 82 millió forint adót a jövedelme után - tájékoztatta az ügyészség kedden az MTI-t.

Versmaraton a Fonyódi Múzeumban

2018.04.16

Idén is megrendezésre került a Fonyódi Múzeumban a „Versmaraton” című program, amelyre az általános iskola első három évfolyamának nebulóit vártuk egy közös verselésre.

A hátrányos helyzetű lakosságot mentorálják Kadarkúton

2018.04.16

A zselici településeken élő emberek munkaerő-piaci esélyeit növeli, életminőségét fejleszti és helyben maradását erősíti az a program, amely ezen a tavaszon veszi kezdetét Kadarkúton és négy kistelepülésen.

Magyar borok - balatoni borbidék borai is felsorakoztak a Vinitaly olasz szakkiállításon

2018.04.15

Újból önálló standdal mutatkoznak be a magyar borok a Vinitaly nemzetközi borászati rendezvényen és szakkiállításon, amely az olaszországi Veronában nyílt meg vasárnap.

Vasárnap hajnalban nem fog tudni e-matricát vásárolni

2018.04.14

Vasárnap hajnalban nem lehet e-matricát és HU-GO viszonylati jegyet vásárolni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nél sem.

Április végéig feloldják az erdőlátogatási tilalmakat a Balaton környéki erdőkben

2018.04.13

Április 15-én már a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén is véget ér az erdőlátogatás korlátozása, májustól pedig a Bakonyerdő Zrt. is feloldja a februárban bevezetett tilalmakat.

Továbbra is növekedési trendet mutat az építőipar

2018.04.13

Az építőipar 26,0 százalékos növekedést ért el februárban, ami lassulást jelez az ágazat januári 43,2 százalékos eredményéhez képest, ugyanakkor a szektor továbbra is erős növekedési trendet mutat - mondták piaci elemzők az MTI-nek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) péntek reggel kiadott adataihoz fűzött kommentárjukban.

Féláron lehet utazni vonattal a Szakmák Éjszakája rendezvényeire

2018.04.12

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira – áll a vasúttársaság közleményében.

Kötelezettségvállalással zárult a Kométa reklámkampányának vizsgálata

2018.04.12

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. vállalását, amely a helyes és kiegyensúlyozott táplálkozással összefüggésben weboldal és a fogyasztói tudatosságot növelő kommunikációs kampány elindítását is magában foglalja. A GVH jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.

Megkezdték a Sió-zsilip zárását

2018.04.11

Megkezdték a Sió-zsilip elzárását szerdán, bár a Balaton vízállása még magas. A folyamat hetekig fog tartani - közölte Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.