2018.06.23, Szombat

Aktuális

II. RAW fekvenyomó II. osztályú magyar bajnokság Siófokon

2018.04.11

Április 14-én, szombaton tartják Siófokon a tavaly debütált, idén másodszor megrendezett RAW Felnőtt, Női-Férfi Fekvenyomó II. osztályú magyar bajnokságot. Az előzetes adatok alapján összesen 47 versenyző méri össze tudását. A bemelegítés 9 órakor, a verseny 11 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

Díjeső – A biológia verseny győzteseit jutalmazták Kaposváron

2018.04.10

Átadták X. Fodor József Országos Biológiai Verseny helyezettjeinek járó értékes díjakat csütörtökön, a Kaposvári Egyetemen. A megmérettetésen idén rekordszámú, háromszázharminc diák mérte össze tudását, sőt egy határon túli fordulót is rendeztek.

Februárban újabb rekordot ért el a turizmus

2018.04.10

Februárban ismét rekordot ért el az idegenforgalom Magyarországon, megint a belföldi turizmus volt a fő húzóerő - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva az MTI-nek kedden.

Még mindig teljes gőzzel eresztik a vizet, a Balaton vízállása 1 centiméterrel csökkent

2018.04.09

Az elmúlt napokban 1 centiméterrel csökkent a Balaton vízállása, hétfőn 132 centiméter volt az átlagos vízszint a siófoki mércéhez képest, miközben a Sió-zsilipen továbbra is maximális sebességgel eresztik a tó vizét. A Sió-mentén március 14-e óta tart a harmadfokú belvízvédelmi készültség – a vizugy.hu adatai szerint.

Integrációs konferenciát szerveznek Somogyban

2018.04.09

2018. május 9-én tudományos konferenciát szerveznek Somogyban az együttműködések (integrációk) elősegítésének érdekében.

Választás 2018 - Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

2018.04.08

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

Csillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok a nemzetközi sötét égbolt hetén

2018.04.07

Csillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok a Nemzetközi Sötét Égbolt Hete kezdeményezéshez csatlakozva: április 13. és 15. között az érdeklődőket távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolják szakképzett túravezetők segítségével, az éjszakai égbolt tanulmányozásával.

Laller ismét bringára pattan egy jó ügyért a Balaton kerülő túrán!

2018.04.06

Közeledik a szezon, minden nyeregben töltött perc számít. Ám nem csupán a versenyekre történő fizikai alapozás okán ül drótszamárra Horváth Lajos, sokkal inkább a jótékonyság vezérli a Dakarost.

A Somogy megyei kormányablakok és okmányirodák rendkívüli nyitva tartása április 6-7-8-án

2018.04.06

Az országgyűlési választásokra tekintettel a Somogy Megyei Kormányhivatal valamennyi kormányablaka és a lengyeltóti okmányirodája rendkívüli nyitva tartással üzemel.

Átadták a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola felújított épületét

2018.04.05

A Kaposvári Szakképzési Centrum szervezésében 2018. április 4-én ünnepélyes keretek között átadták a Kaposvári SZC Nagyatádi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája fotovoltaikus rendszerét és az első ütemben felújított vizesblokkot.

Közelebb viszik a kaposvári óvodásokhoz a múzeumot

2018.04.05

Egyedüli óvodaként a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodája is részt vesz a megyei múzeum oktatási programjában. A cél, hogy közelebb vigyék a gyermekekhez a kultúrát, a művészetet és a múzeumok világát.

Siófok - Kötelező óvodai beíratások

2018.04.04

Hamarosan itt az óvodai beíratások ideje. Siófok Város Óvodája és Bölcsődéje kilenc egységében április 23-án és április 24-én 8-17 óra között várják a 2018/2019-es nevelési évre beiratkozókat.

Egész Kaposvárt megmozgatja a II. KE Cross Run

2018.04.04

Új, a korábbinál is izgalmasabb és nehezebb pálya készül a II. KE Cross Runra – hangsúlyozta Szerb György versenyigazgató csütörtökön, a Kaposvári Egyetemen tartott sajtótájékoztatón. Kaposvár egyetlen terep akadályfutó versenyére eddig közel 300-an nevezetek, így a résztvevők száma biztosan meghaladja majd a tavalyit. Jelentkezni április 5-ig lehet!

Tavaszi madárvonulás a Kis-Balatonnál

2018.04.03

Ugyan lassan érkezik az idei tavasz, erősen változékony az időjárás, a szemfüles madárlesők mégis különféle madárfajokat láthatnak már visszatérni a Kis-Balatonhoz.

Indul a viharjelzés a tavakon

2018.04.01

Április 1-jétől indul a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart. A balatonihoz hasonló fényjelző lámpák működnek a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is. A viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett - olvasható a met.hu-n.

Kiválasztották a V4 országok legjobb borait, köztük egy balatonit

2018.04.11

Kiválasztották a V4 országok legjobb borait a VinCE Budapest Wine Show-n - közölte az MTI-vel a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn.

Meghaladta a 43 milliárd forintot a Kométa forgalma 2017-ben

2018.04.10

Több mint 43 milliárd forint volt a Kométa forgalma 2017-ben, a kaposvári húsüzem beruházásai az elmúlt 10 évben elérték a 8 milliárd forintot.

Vádat emeltek egy dél-balatoni sorozatbetörő ellen

2018.04.10

Mintegy félszáz ingatlanba tört be egy férfi a Balaton déli partján tavaly, a siófoki ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

9000 liter

2018.04.09

A kaposvári rendőrök vádemelést javasolnak három férfi ellen, akik a gyanú szerint gázolajat loptak.

A költészet napja - Országszerte számos programmal ünnepelnek

2018.04.09

Budapesten és vidéken egyaránt számos program várja az érdeklődőket a magyar költészet napja alkalmából, április 11-én, szerdán.

Influenza - Vége a járványos időszaknak

2018.04.07

Véget ért az influenzajárványos időszak, már csak a járványküszöb alatti megbetegedésszámot regisztráltak az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb jelentéséből.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Fuss Neki: minden szabad férőhely betelt a Balatonlellén tartandó rendezvényre

2018.04.06

Alig több, mint nyolc hét alatt, az eredetileg tervezett létszám kétszeresénél március közepén le kellett zárni a nevezést a 2. City Cartel Fuss Neki félmaraton és futófesztiválra.

Harmincegy ország versenyzői indulnak a Laser Radial ifjúsági Eb-n a Balatonon

2018.04.06

Harmincegy ország 214 sportolója nevezett a vitorlázó Laser Radial ifjúsági Európa-bajnokságra.

Siófok áprilisi programkínálata

2018.04.05

Nem csak pezsdül, már javában pezseg az élet Siófokon áprilisban. A gyerekeket táncház, mese, előadások várják, a felnőttek számos kulturális, szórakoztató, és sport esemény közül válogathatnak.

A változások ellenére zökkenőmentes az ügyfelek kiszolgálása a bíróságokon

2018.04.05

Viszonylag zökkenőmentes az ügyfelek fogadása és kiszolgálása a bíróságokon az elektronikus kapcsolattartás, az új polgári eljárásjogi törvény hatálybalépése és az új büntető eljárásjogi kódex bevezetésére való felkészülés ellenére, ami óriási teljesítmény - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Kaposváron.

Különleges ügyfélfogadási rend lesz Siófokon

2018.04.04

A kitűzött választások és az esetleges népszavazások alkalmával a szavazás lebonyolításának napját követő első munkanapon az ügyfélszolgálat és az ügyfélfogadás szünetel.

Közeledik a szarvasgomba gyűjtési naplók érvényesítési határideje

2018.04.03

Szarvasgombát gyűjteni csak érvényes gyűjtési napló birtokában lehet, ezért a gyűjtőknek a 2018 előtt kiállított gyűjtési naplókat 2018. április 30-ig kell benyújtaniuk érvényesítés céljából a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih).

Kedvezményes virágvásárt és virágosítási versenyt szervez Siófok

2018.04.03

Siófok Város Önkormányzata évente meghirdeti ezt a kezdeményezést, mely során az érvényes Siófok kártyával rendelkezők részére 3.500,- forintnak megfelelő pontot tölt fel.

Megkezdődött a balatoni hajózási szezon, újdonságokkal várják a vendégeket

2018.04.01

"A Balatoni Hajózási Zrt. az elmúlt két sikeres év után idén is jó szezonra számít, változatlan árakon nyújtva szolgáltatásait, újdonságokkal is várva a hajózni vágyókat" - mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a hagyományosan húsvét nagyszombatján induló, 172. balatoni személyhajózási szezon alkalmából megrendezett ünnepségen Balatonfüreden.