2018.06.23, Szombat

Aktuális

Két díjat is elnyert A Viszkis a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján

2018.05.02

Két díjat nyert A Viszkis című alkotás a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválján Belgiumban: Antal Nimród filmje a szakmai és az ifjúsági zsűri elismerését is megkapta.

Már épül a kaposvári intermodális csomópont

2018.05.02

Többek közt közúti felüljáró épül a belváros és a déli városrészek között, a vasúti forgalomtól független kapcsolatot létesítve.

Úszott már végtelen medencében? Most már itthon is megteheti!

2018.04.29

A Pilis egyik legfontosabb emléke, a visegrádi vár tőszomszédságában felépült Hotel Silvanus panorámamedencéjét idén a szokásosnál korábban nyitották meg.

Szél Bernadett lesz az LMP parlamenti frakcióvezetője

2018.04.28

Szél Bernadett lesz az LMP kilencfős parlamenti frakciójának vezetője - jelentette be a párt társelnöke pénteken Siófokon az LMP kihelyezett frakcióülését követően.

Itt ehetsz jókat idén nyáron - Elindult az országjáró Street Food Konvoj

2018.04.27

Idén tavasszal újra elindult az országjáró Street Food Konvoj, hogy minél több vidéki városba elvigye a minőségi utcai gyorsételeket. A csapat áprilistól szeptemberig 14 városba látogat majd el, Soprontól Pécsen át Nyíregyházáig szinte minden megyét érintve.

Szociális tűzifaként osztaná ki az R67-es út építésénél kitermelt fa egy részét Kaposvár

2018.04.26

Szociális tűzifaként hasznosítaná az R67-es gyorsforgalmi út építésénél kitermelt faanyag jelentős részét Kaposvár, az erről szóló előterjesztést csütörtökön fogadta el a város közgyűlése.

Védelmi Bizottságok üléseztek Somogyban

2018.04.25

Az elmúlt napokban tartották meg Nagyatádon, Csurgón, Barcson, Kaposváron, Tabon, Siófokon, Fonyódon és Marcaliban a helyi, tavaszi Védelmi Bizottságok üléseit.

Jelentősen csökken 2100-ra a Balaton vízgyűjtő területén a vízkészlet a kutatók szerint

2018.04.25

A kutatók prognózisa szerint 2100-ra a Balaton vízgyűjtőjén a vízkészlet jelentős csökkenésére kell számítani, ami befolyásolja tó hasznosíthatóságát is.

Idén másodjára indul útnak a Balaton Camino

2018.04.24

A február helyett kellemesebb időben, májusban kezdődik a Balatont megkerülő séta, idén a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A szervezők – Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna – a téli kabátot pólóra cserélik és felfedezik, milyen a szezonra készülő májusi Balaton.

Már csak pár napig lehet pályázni az ingyen falfestékre

2018.04.24

Vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 29-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

Jelentkezz tartalékos katonának!

2018.04.23

Kipróbálnád magad katonaként?

Rendhagyó balatoni állásbörze

2018.04.23

Idén először rendhagyó állásbörzén vehetnek részt azok, akik nyáron a Balatonnál szeretnének dolgozni a turizmusban vagy a vendéglátásban. A május 5-én, a siófoki Plázson megrendezett Álláskereső RapidRandi összehozza a munkaadókat a leendő munkavállalókkal, így akár egyetlen nap alatt megoldódhat a nyári munka kérdése – derül ki a szervezők sajtóközleményéből.

Átadták a Kazinczy- és a Péchy Blanka-díjakat: balatonboglári tanárt is díjaztak

2018.04.22

Kovács M. István és Varga János, a közszolgálati rádió bemondói, Szendrődyné Botka Krisztina, a balatonboglári Boglári Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola magyar tanára, valamint S. Forgács Anna, a budapesti Egressy Béni Református Művészeti Középiskola magyar-latin szakos tanára kapott idén Kazinczy-díjat a szép magyar beszéd népszerűsítéséért és az anyanyelv ápolásáért.

Évente 300-350 ezer ember ajánlja fel adója egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program támogatására

2018.04.21

A kormány idén több mint hárommilliárd forintot fordít tehetségek támogatására, ebben benne van annak a 300-350 ezer embernek a felajánlása is, aki adója egy százalékával támogatja a Nemzeti Tehetség Program megvalósítását - közölte Bajor Péter, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.

Pályafelújítások miatt több vasútvonalon is módosul a balatoni közlekedés menetrendje

2018.04.20

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – olvasható a MÁV közleményében.

Felborult vitorlás, vízbe esett utasok, veszteglő vízi járművek a Balatonon

2018.05.02

Felborult vitorlás utasait mentették ki a vízből a siófoki vízirendőrök vasárnap délután. Balatonföldvárnál egy árbóctörött katamarán, Balatonlellén egy elektromos hajó illetve a rajtuk utazó két társaság várt segítségre.

„Felvirágoztatták” a somogyi Kormányhivatal épületeit

2018.04.30

A Somogy Megyei Kormányhivatal is csatlakozott Kaposvár „Nagy Várostakarítás” akciójához.

Beszámolt a Fonyódi Rendőrkapitányság vezetője

2018.04.29

A város képviselő-testülete egyhangúlag elfogadta a kapitányság éves beszámolóját.

A Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület ménvizsgát tartott Kaposváron

2018.04.27

A fogatos vizsgát a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület ménvizsgáján a kaposvári Pannon Lovasakadémián 2018. április 26-án rendezték.

Szakmai workshopon vett részt a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ állománya Siófokon

2018.04.26

Lassan közeledik a tanév vége, így a diákoknak el kell gondolkodniuk azon, hol töltik majd a nyári gyakorlatukat. A siófoki Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói az elmúlt hétvégén szakmai workshopon tájékozódhattak a lehetőségekről.

Közösségi házzá alakítanak egy volt iskolaépületet Barcson

2018.04.26

Közösségi házzá alakítanak egy volt iskolaépületet, az udvarán pedig játszóteret építenek Barcson. A Gyermekesély program keretében megvalósuló beruházás alapkövét Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő és Karvalics Ottó (Fidesz-KDNP) polgármester rakta le szerdán.

A méhek pusztulása ellen indított akciót az Országos Magyar Méhészeti Egyesület

2018.04.25

A méhek pusztulása ellen indított akciót az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) és a Budapest Voices zenekar állatbarát tagjai - mondta el Bross Péter, ez egyesület elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Indul az Egynyári kaland folytatása a Dunán

2018.04.25

Május 26-tól hat héten át kerül a Duna televízió képernyőjére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Megafilm Service közös sorozata, az Egynyári kaland harmadik évada, amelyről Hévízen, a tavalyi forgatás egyik kiemelt helyszínén kedden tartottak sajtótájékoztatót az alkotók.

Animációs fődíjat nyert a Kaposvári Egyetem hallgatója

2018.04.24

Fődíjat nyert filmjével, Helstáb Martin a Kaposvári Egyetem hallgatója II. Ceglédi Filmfesztiválon. Az országos filmes találkozóra 59 mozi került be, amiből Helstáb Martin filmrendező, a Kaposvári Egyetem hallgatója kapta a fődíjat animációs kategóriában legújabb, „Meg kell dögleni” című filmjéért.

Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

2018.04.24

Gyulladást és maradandó barna foltokat okozhat a parfüm és arcszesz használata a napozóknak - hívta fel a figyelmet a jelenségre Nagy Éva bőrgyógyász az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Lakossági fórumot tartanak Siófokon a Balatont érintő fejlesztésekről

2018.04.23

Lakossági fórumon ismerteti az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Közép- dunántúli Vízügyi Igazgatóság Konzorciuma a „Balaton levezető rendszerérének korszerűsítése” című projekt és az ahhoz kapcsolódó tervezett fejlesztések részleteit. A fórum időpontja április 26. 17 óra, helyszíne Siófok Város Önkormányzata.

Szuperzöld magyar fejlesztésű jármű szeli a habokat a Balatonon

2018.04.22

A Balatonon és a tengeren is szépen szeli a hullámokat az elektromos meghajtású, magyar fejlesztésű jet ski. Az igazán környezetkímélő járműről Rádi Péter gépészmérnök és Rédei Ákos hajótervező mérnök beszélt az M1 Kék bolygó című műsorában.

Jótékonysági akciót indít a Vannet három dél-dunántúli régiójában

2018.04.21

Egy éven keresztül ingyenes szélessávú internetet biztosítanak egy tehetséges, de rászoruló dél-dunántúli fiatalnak. A pályázatra május 13-ig lehet jelentkezni.

A balatonboglári Konyári János lett 2018-ban a Borászok Borásza

2018.04.21

Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották.

"Trükkös csalók" - figyelmeztet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

2018.04.20

Ahogy országszerte, megyénkben is gyakran fordulnak elő olyan bűncselekmények, amelyeknél az elkövetők nyereményjáték ürügyén, telefonon hívják fel „ügyfeleiket” és az ígért jutalom átvételét egy adott pénzösszeg befizetéséhez kötik.