2018.06.23, Szombat

Aktuális

Honvédelmi tábor várja nyáron a kaposvári gyerekeket

2018.05.25

Idén nyáron összesen 1200 gyermek táboroztatására különböző tematikájú - például "harcos", hadtörténeti, búvár, légierős, sport - honvédelmi táborokat szervez a 12-18 éves fiataloknak több településen a Magyar Honvédség.

Barcson tette le esküjét a hétezredik önkéntes tartalékos katona

2018.05.25

Letette esküjét a Magyar Honvédség hétezredik önkéntes tartalékos katonája csütörtökön a Somogy megyei Barcson - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Figyelem! - péntektől alkalmazandó a GDPR

2018.05.24

Péntektől alkalmazandó az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation), ezzel egységessé válik az adatvédelmi szabályozás az Európai Unió egész területén.

Vannet a Balatonnál - nyártól a kempingezők is wifizhetnek

2018.05.24

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.

Fotó- és rajzpályázati kiállításnak ad otthont a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája

2018.05.23

A Somogy Megyei Kormányhivatal Galériája ad otthont a „170 éves a Magyar Honvédség” elnevezésű program fotó- és rajzpályázat kiállításának.

30 millió forinttal támogatja a Heineken Zrt. a komlótermesztés újjáélesztését

2018.05.22

A Heineken támogatásával megvalósuló komlóültetvény szorosan kapcsolódik a segélyszervezet Somogy megyei kastélyosdombói modellprogramjához.     

Elindult a Magyar Turisztikai Ügynökség új kampánya

2018.05.22

Az MTÜ vasárnapi közleménye szerint a belföldi kampány új programokra és kevésbé ismert úti célokra hívja föl a figyelmet, hogy az utazni készülők  újragondolják a nyaralásukat, és minél többen kapjanak kedvet nyári felfedezésekhez.

Csak bizonyos esetekben kell a személyautóban műszaki vizsgálati bizonyítványt tartani

2018.05.19

Személyautókban csak bizonyos esetekben kell a műszaki vizsgálati bizonyítványt tartani, illetve ellenőrzéskor azt bemutatni - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI érdeklődésére.

Már elérhető a Nemzeti Regatta részletes programja

2018.05.18

A vitorlás verseny és a sárkányhajó futamok mellett a főzőtudományukat is összemérik egymással a települések június 9-10-én.

A rákos áttétek terjedését meggátló hatóanyagot azonosítottak

2018.05.17

Amerikai kutatók új hatóanyagot azonosítottak, amely képes meggátolni a hasnyálmirigy- és más daganatok áttétel útján való terjedését egérkísérletekben.

Balatonboglár lesz a nemzetközi szövetség egyik képzési központja

2018.05.16

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nemzetközi edzőképző központja szerdán kiosztotta az európai szövetség (EHF) mesteredzői diplomáit a képzést elvégző húsz szakembernek, köztük Elek Gábornak és Danyi Gábornak.

A nyugdíjbiztosítás után járó adójóváírás igénybe vételére figyelmeztet a Mabisz

2018.05.15

Május 22-én éjfélkor jár le a személyi jövedelemadó (szja) bevallás határideje, amely a nyugdíjbiztosítási szerződéssel rendelkezőknek egyben 20 százalékos adójóváírást is jelent, amennyiben időben, adótartozás-mentesen és helyesen kitöltve nyújtják be a bevallásukat - figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Felújított nevelési itézményt adtak át Szentán

2018.05.14

A Csurgói Járási Hivatal vezetője, Maronics Gábor is részt vett az elmúlt hétvégén a felújított, szentai Arany János Nevelési és Művelődési Intézmény ünnepélyes átadásán.

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált Kaposváron

2018.05.13

Idén is megrendezik a Somogyi Borfesztivált: a megye borait népszerűsítő eseményre június 7. és 10. között várják az érdeklődőket Kaposváron.

Három somogyi útszakasz újulhat meg teljesen még az idén

2018.05.12

Három Somogy megyei út, összesen 17 kilométernyi szakaszán kezdődött vagy kezdődik meg hamarosan, és valósul meg még az idén a teljes körű felújítás 2,7 milliárd forintból - ismertette Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatója.

Sziládi-Kovács Tibor: négy-öt kutyás strand kellene a Balatonra

2018.05.25

Két-három újabb kutyás strand kellene a Balatonnál a már meglévő fonyódi és balatonföldvári mellett, hogy ki lehessen elégíteni az igényeket, és fontos lenne a jogszabályi háttér megteremtése is ezek üzemeltetéséhez - mondta Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát Balaton projekt elindítója az MTI-nek csütörtökön Balatonlellén a balatoni kutyás szezon megnyitóján.

Szombaton 14 helyszínen tartják a Balaton napját

2018.05.24

Szombaton tartják a Balaton napját, az első egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt, amelynek keretében 14 helyszínen várják az érdeklődőket a tó körül ingyenes strandbelépéssel és programokkal - közölte Kardos Gábor ötletgazda és főkoordinátor az MTI-vel csütörtökön.

Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton is gyermeknapi rendezvénnyel várja a családokat a MÁV

2018.05.24

Számos gyermeknapi rendezvénnyel várja a hétvégén a családokat a MÁV-csoport. Szombaton és vasárnap lesznek programok a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban és a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton is - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

Minden feltétel adott a jó balatoni közbiztonság garantálásához

2018.05.23

Somogy megye rendőrfőkapitánya szerint minden feltétel adott ahhoz, hogy tovább erősödjön a közbiztonság a Balatonnál.

Újabb szakaszba lépett az R67-es gyorsút projektje

2018.05.23

A tavaly elkezdett első ütem után most már a kaposfüredi és a látrányi elkerülő négysávosítása van soron.

Horvát-Magyar Szakmai Konferencia Kaposváron

2018.05.22

A projekt fő célja egyfelől a közigazgatás-fejlesztés terén történő tapasztalatcsere, másfelől a határon átnyúló közigazgatási eljárások, szolgáltatások fejlesztése.

II. Balaton Szalon Siófokon

2018.05.20

A siófoki Helyi Érték Egyesület az idei évben is megrendezi a Balaton Szalon című kiállítást, amely 2018. május 18-tól augusztus 28-ig lesz látható. Ez alkalommal a Balaton környékén élő, elismert szobrászokat és iparművészeket kívánják bemutatni, akik közül 27-en fogadták el a meghívásukat.

Beszámolt a megyei Rendőrfőkapitány Kaposváron

2018.05.18

A Somogy Megyei Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a főkapitányság éves beszámolóját.

Évszázada elszakított városrészt kapcsolnak vissza Kaposvár vérkeringésébe

2018.05.18

A Swietelsky kivitelezésében épülő intermodális csomópontban gyalogos- kerékpáros, valamint autós felüljáró is épül, meghosszabbodik a Csik Ferenc sétány.

Egy hónap múlva befejezik a nagyobb munkákat a dél-balatoni vasúton

2018.05.17

Már a hajrában tart az átkelők, zajvédők és peronok építésével az R-Kord, a V-Híd Zrt. és a Swietelsky alkotta konzorcium.

Idén újra megnyílnak a laktanyák kapui

2018.05.15

Idén is nyílt nappal várja a kicsiket és a nagyokat a katasztrófavédelem gyermeknap alkalmából.

A Varga Pincészet mustfröccsel kínálta az Ultrabalaton résztvevőit

2018.05.15

A hagyományokhoz híven a badacsonyörsi Varga Pincészet idén is a legnagyobb és legszínesebb frissítő és váltópontjaként szolgált az NN Ultrabalatonon résztvevő csapatoknak és egyéni futóknak.

Ingyenes kézi tűzoltó készülék ellenőrzést tartanak Somogyban

2018.05.14

Idén tíz helyszínre koncentrálódik az országban egyedülálló – lakosság számára ingyenes – kézi tűzoltó készülék ellenőrzési akció Somogyban.

Mobil halrácsot adtak át a Nyugati-övcsatornán

2018.05.12

Élőhely-fejlesztési pályázaton nyert 100 millió forintos támogatásból mobil halrács épült a Balaton egyik befolyóján, amely az ívás idejére lezárja az utat a halak előtt - hangzott el a műtárgy átadásán pénteken, a Somogy megyei Kéthely térségében.

Már késő estig jár a balatoni komp

2018.05.11

A frissen életbe lépett menetrend szerint Szántód felől 6.40 és 21.20 között, Tihany felől 7.00 és 21.40 között, 40 percenként indulnak a járatok.