2024.04.19, Péntek

Új labdarúgó pályával gazdagodott Kéthely

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.09.26. 11:44

A 20x40-es méretű létesítmény a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának keretében, 90 százalékos támogatással és 10 százalékos önrésszel épülhetett meg.

Hirdetés

 

Az avató ünnepségen köszöntőt mondott dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, aki kiemelte: ez a beruházás a labdarúgás fiataljainak is készült.

Az utóbbi években az utánpótlás-nevelésbe sok gyermek kapcsolódott be, így jelenleg már körülbelül 100-an járnak heti rendszerséggel foci edzésekre. Az ő felkészülésüket is segíti ez az új műfüves pálya, hiszen az őszi és a tavaszi tréningeket, tornákat meg tudnák ezután tartani a szabadban is, és a sportolók csak később kényszerülnének be a sportcsarnokba.

- Fontosak a korszerű, új létesítmények, ennek egyik példája a kéthelyi is. A településen nagy a futball-élet, s öröm tudni, hogy egyre több fiatal hódol a labdarúgásnak, legyen szó hobbiról vagy versenyszerű sportról. Számukra is készült ez a pálya – mondta köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott, aki, mint a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy megyei Társadalmi Elnökségének tagjaként is részt vett az avató ünnepségen. Felidézte, hogy ő maga is sokszor lépett pályára Kéthelyen, s mindig jó meccseket játszottak is. A jó játék pedig most az utánpótlásra vár, a modern létesítmény már készen áll – folytatta.

Az ünnepségen részt vett Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Nemes Nándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója, Gellei Imre, az MLSZ Szakmai Bizottságának elnöke, Molnár Balázs, Kéthely polgármestere és Id. Nikula András, a Kéthely SE elnöke.

Az avatóünnepséget követően már birtokba is vették a pályát egy barátságos labdarúgó mérkőzésen a Kéthely és a Balatonszentgyörgy U15-ös leány csapatai.

AktuálisSomogy Megyei KormányhivatalKéthelylabdarúgáslabdarúgó pálya