2024.07.19, Péntek

Egy vései ingatlanról akkumulátorokat és különböző szerszámgépeket lopott el a két férfi. A rendőrök elfogták őket és segítőjüket is, a sértett pedig visszakapta az értékeit.

A Marcali Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás, mert 2017. október 7-én egy vései ingatlan udvarából akkumulátorokat és a garázsból különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. 

A beszerzett információk szerint a nyomozók látókörébe került egy 47 éves helyi lakos, akit a  rendőrök 2017. október 9-én a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Ezt követően még aznap kora este igazoltattak egy férfit Nemesvid külterületén.

 

 

Autója csomagtartójában megtalálták és lefoglalták az ellopott szerszámgépeket, őt elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elmondta, hogy a 47 éves férfi testvére kérte meg, hogy az ellopott értékeket a házában elrejtse, azonban a felelősségre vonástól félve szeretett volna megszabadulni azoktól, amire már a rendőri ellenőrzés miatt nem maradt ideje.

A nyomozók 2017. október 13-án elfogták a testvérpár másik tagját is, aki a gyanú szerint a szerszámok elszállításában működött közre, őt szintén lopás bűntettének elkövetése miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Kaposvári Járásbíróság a testvérpár egyik tagját október 11-én, a másikukat október 14-én előzetes letartóztatásba helyezte, az értékeket „csupán” megőrző férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A lefoglalt szerszámgépeket a nyomozók a sértettnek visszaadták.

 

AktuálisbűncselekményMarcali RendőrkapitánysággarázdaságtestvérpárKaposvári Járásbíróságsértett