2024.04.20, Szombat

A marcali Ziehl-Abegg Kft. nyerte el idén a “Somogy Gazdaságáért” díjat

hirbalaton.hu, somogy tv

2017.12.16. 14:05

A megye gazdasági életében kiemelkedő szerepet játszó kamarai tagok tevékenységét ismerték el a héten a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamarában (SKIK). Több cég és egyéni vállalkozó is kitüntetést vehetett át. A marcali Ziehl-Abegg Kft. nyerte el idén a “Somogy Gazdaságáért” díjat.

Hirdetés

A cég 1994 óta gyárt ventillátorokat és motorokat a somogyi településen, s jelenleg 750 ember számára biztosítanak megélhetést. Nagy szerepet vállalnak a térség szakképzésében és a szakemberek generációjának kinevelésében.

Szijártó Ferenc, a Ziehl-Abegg Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta; “Mi Marcaliban és a környékén legnagyobb foglalkoztatóként úgy gondolom sokat tettünk annak érdekében, hogy ipart hozzunk a térségbe és a foglalkoztatást biztosítsuk. Ennek kapcsán angyon nagy gondokkal is küzdünk, komoly szakember ellátási problémáink is vannak, sajnos ez már legyűrűzött a betanított munkás szintre is.

A szakemberhiány nem csak a nagy cégeknél jelent problémát. A kisebb vállalkozások is ezzel a problémával küzdenek.

Budai Ferenc, egyéni vállalkozó: “Nagyon rossz periódusa van most az építőiparban per pillanat, mert nincsen utánpótlás, illetve olyan minimális az utánpótlási létszám és szakmailag annyira gyengék a gyerekek, nincsen úgynevezett pályaorientáció bennük.”

Budai Ferenc 50 éve tanulta ki a festő szakmát. A fél évszázados munkát is elismerték a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara ünnepségén. Mint kifejtette: “Csak tisztességgel és becsülettel lehet ezen a téren megmaradni, illetve, ha valaki hosszútávra tervez, márpedig, amikor én vállalkozó lettem nem úgy indultam neki, hogy ez most csak egy időszakra szól, hanem hosszú távra, egy életre cél volt ez.

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által alapított elismerésekkel a vállalkozókat arra szeretnék ösztönözni, hogy minél jobban teljesítsenek, s egyben azt érezzék, hogy megbecsülik őket a gazdaságban.

Varga József, a SKIK elnöke arról beszélt, hogy minden embernek és minden cégnek számít az, hogyan ítélik meg a tevékenységét. Az elismerés növeli a cég presztizsét.

AktuálisgazdaságMarcali Somogy Gazdaságáért díjSKIK