2024.02.23, Péntek

Véget ér a vágányzár a dél-balatoni vasútvonalon

MTI

2017.12.08. 16:02

A hétvégén véget ér a vágányzári időszak a felújítás alatt lévő dél-balatoni vasútvonalon

Hirdetés

A forgalomba helyezéshez még pénteken feszültség alá helyezik a felsővezetéki hálózatot, és hétfőn a téli menetrendnek megfelelően megindul a közlekedés a teljes déli vonalon.

Jövőre már csak kisebb forgalomkorlátozások várhatóak, a beruházás befejező munkálatait igyekeznek a forgalom fenntartása mellett elvégezni, ezekre már csak esetenként, elsősorban éjszaka kell számítani.

A kivitelezéssel még nem végeztek teljesen, de valamennyi létesítmény megfelelő, biztonságos közlekedésre alkalmas állapotban áll majd az utasok rendelkezésére.

Az őszi vágányzári időszakban elkészült Balatonfenyves és Balatonszentgyörgy között a teljeskörűen átépített vasúti pálya. Utolsóként a Balatonfenyves-alsó, a Balatonmáriafürdő-alsó és a Balatonberény megállóhely peronjai is újjáépültek. A Kaposvár-Fonyód vasútvonalon befejezik a vágány felújítását, a menetidő 14-20 perccel javulhat vonattípustól függően. A jövő nyári menetrendváltásra befejeződik a peronok végleges burkolása.

A dél-balatoni vasútvonal fejlesztésének eredményeként a menetidő a főváros és Keszthely között 10 perccel csökken, Kaposvárról Fonyódra pedig a mostani 75-80 perc helyett 55 perc lesz.

Aktuálisvasútvágányzárfelújítás