2024.04.19, Péntek

Több száz kárpátaljai gyerek táboroztatását támogatja a Duna Aszfalt

mti, magyarepitok.hu

2018.06.01. 14:18

A balatonföldvári tábor képzőművészek és zenészek közreműködésével egész nyáron üzemelni fog.

Hirdetés

A Duna Aszfalt 19 millió forinttal segíti a Kárpátaljai Szövetség hadiárváknak és művészeti iskolás gyerekeknek szervezett rehabilitációs és alkotótáborát. A 250 résztvevő ellátását fedező támogatást jelképező csekket pénteken adták át Balatonföldváron, a tábor helyszínén.

A képre kattintva galéria nyílik!


Ahol népszerűbb a magyar nyelv, mint az angol

Benza György, a Kárpátaljai Szövetség elnöke az eseményen újságíróknak azt mondta,

példátlanul nagy összeghez jutott az 1989 óta működő szervezet.

A táborokat május végétől augusztus végéig több turnusban szervezik képzőművészek és zenészek közreműködésével. A programban 350-400 kárpátaljai gyermek nyaralása valósul meg.

Az elnök megjegyezte, a foglalkozások segítenek a résztvevőknek identitásuk megőrzésében, a magyarul nem beszélő ruszinoknak vagy félig ruszinoknak pedig abban, hogy fontossá váljon számukra a magyar nyelv ismerete. Hozzátette, Kárpátalján a magyar kormánynak köszönhetően 14 ezer gyerek tanul magyarul, helyben nagyobb az érdeklődés a magyar, mint az angol nyelv iránt, ami egyedülálló jelenség.


Középpontban a gyermekkor támogatása

Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt innovációs főmérnöke azt hangsúlyozta, hogy a számos autópálya-építésen és külföldön is egyre többet tevékenykedő cég a társadalmi felelősségvállalása jegyében fontosnak tartja a külhoni magyar fiatalok segítését.

"Számunkra mindig hangsúlyos volt a fiatal reménységek, tehetségek felkarolása, és a felhőtlen gyermekkor biztosítása, legyen szó sportverseny szponzorációjáról, kórházi gyerekosztály felújításáról vagy kikapcsolódást nyújtó táborról" - fogalmazott Lehel Zoltán. Úgy vélte, a kelet-ukrajnai katonai konfliktussal összefüggésben idén is indokolt volt a Kárpátaljai Szövetség rehabilitációs táborának megszervezése, amit örömmel támogattak.

 

Galéria

Duna Aszfalt Kft.AktuálisBalatonföldvártársadalmi felelősségvállalás