2022.01.18, Kedd

Csaknem száz településen újulhatnak meg az óvodai és bölcsődei konyhák

MTI

2018.10.19. 14:21

Hárommilliárd forintból országszerte 99 településen kezdődhet el az önkormányzati tulajdonú óvodai és bölcsődei konyhák fejlesztése - mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hirdetés

Az elbíráláskor előnyt élveztek azok a pályázatok, amelyek az óvodások étkeztetése mellett más, szociális feladatokat is vállaltak, például a rászoruló gyerekek szünidei étkeztetését - fűzte hozzá.

Közel ötmilliárd forintnyi pályázati igény érkezett be, ezért a pályázat kétmilliárdos keretösszegét Varga Mihály pénzügyminiszter további egymilliárd forinttal megemelte - hangsúlyozta.

Elmondta: október végéig minden önkormányzat megkapja a támogatói okiratát és amennyiben azt elfogadják, előfinanszírozás keretében a teljes - pályázatonként legfeljebb 40 millió forintos - támogatást felhasználhatják 2020. december 31-ig.

A 2015 óta működő önkormányzati étkeztetési fejlesztések pályázata több célra is igényelhető. Többek között iskolák és óvodák új konyháinak megvalósítására, a régi intézmények korszerűtlenné vált konyháinak fejlesztésére, az étkezők felújítására, és akadálymentesítésére is lehet pályázni - tette hozzá Berczik Ábel.
 

Aktuálisgyermekétkeztetésóvodai és bölcsődei konyha fejlesztés