2024.04.27, Szombat
Idén is elindult a Fűts okosan! kampány
pixabay - illusztráció

Idén is elindult a Fűts okosan! kampány

MTI

2018.10.26. 15:29

Idén is elindult a Fűts okosan! felvilágosító és tájékoztató kampány annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a szilárd tüzelőanyagok veszélyeire, a lakossági hulladékégetés tilalmára és káros hatásaira, emellett elérhetővé tesz minden helyes fűtési technikával kapcsolatos információt - mondta az Agrárminisztérium (AM) környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Rácz András rámutatott arra, hogy a fűtési szezon kezdetével egyértelműen kimutatható a levegőminőség romlása, különösen azokon a területeken, ahol a lakosság gyakran fát vagy szenet, esetenként hulladékot használ fűtésre. A nem megfelelő tüzelőanyag használata jelentős mennyiségű kisméretű részecske-kibocsátással (PM10, PM2,5) jár, ami káros az egészségre.

A szaktárca különböző kommunikációs csatornákon hívja fel a figyelmet a problémára, és osztja meg az ezzel kapcsolatos információkat. A www.futsokosankampany.hu honlapról minden érdeklődő letöltheti a hasznos tájékoztató anyagokat - tette hozzá.

AktuálistüzelőanyaghulladékégetésFűts okosan!