2024.03.28, Csütörtök

A MÁV-csoport honlapján és az automatákból már lehet jegyet venni a menetrendváltástól közlekedő vonatokra

mavcsoport.hu

2018.11.18. 07:00

A MÁV-csoport weboldalán található menetrendi kereső és az automaták segítségével már lehet vonatjegyet vásárolni a 2018/2019-es menetrendi időszakban közlekedő belföldi vonatokra, de a nemzetközi pénztárak is várják ajánlataikkal a december 9. után külföldre utazókat. A belföldi személypénztárakban, a Vonatinfo mobilalkalmazásban és a vonatokon várhatóan jövő héttől lehet elővételben intézni a jegyvásárlást a menetrendváltás utáni időszakra.

Hirdetés

A december 9-től érvénybe lépő új menetrend már megtekinthető és letölthető a MÁV-csoport weboldalán, így az utasok előre tájékozódhatnak a belföldi és a nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről az online menetrendi keresőben is. Erről az internetes felületről az utasok nemcsak a jelenlegi érvényben lévő menetrend járataira tudják megvenni az e-vonatjegyet, hanem elővételben azokra a járatokra is, amelyek december 9. után, már az új menetrend szerint közlekednek. A jegyértékesítő automatákból szintén lehetséges a belföldi jegyvásárlás a menetrendváltás utáni időszakra is. A külföldi utazást tervezők a MÁV-START nemzetközi pénztáraiban előre meg tudják szervezni utazásaikat az új menetrend külföldi ajánlatai között válogatva, és a helyszínen intézhetik a jegyvásárlást, vagy akár kényelmesen, online is.

A belföldi személypénztárakban, a Vonatinfo mobilalkalmazásban és a vonatokon a jegyvizsgálóktól – egy előre tervezett informatikai átállás után – várhatóan jövő héttől lehet megvásárolni a menetrendváltás követő időszakra érvényes jegyeket.

 A 2018/2019-es menetrend a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Belföldi utazás/Menetrendek, illetve a Nemzetközi utazás/Menetrendek menüpontokban, továbbá az internetes menetrendi keresőben érhető el.

Az egyes menetrendi változásokkal kapcsolatban a vasúttársaság a tervek szerint hamarosan részletes tájékoztatást fog adni a sajtón keresztül is.

AktuálisMávmenetrendváltásvonatjegyVonatinfojegyvásárlás