2024.03.29, Péntek
Épül a Kaposvári Közlekedési Központ – így alakul át a belváros forgalmi rendje
Kaposvár Megyei Jogú Város - Facebook

Épül a Kaposvári Közlekedési Központ – így alakul át a belváros forgalmi rendje

Németh István Program Facebook, kaposvar.hu

2018.11.17. 23:00

Figyelem! Forgalmi rend változás lépett érvénybe!

Hirdetés

A közlekedési központ megépítése miatt november közepétől 2*2 sávosról 2*1 sávosra szűkül a Noszlopy Gáspár utcai körforgalom és a Petőfi tér közötti útszakasz. Annak érdekében, hogy ne alakuljon ki nagyobb torlódás, a körforgalom felől érkezők számára a Petőfi téren megszűnik a balra kanyarodás lehetősége. A Somogy áruház környékén lévő lakásokat, üzleteket és parkolókat a haladási irány megfordításával a Noszlopy Gáspár utcán, a Városháza utcán és a Teleki utcán keresztül közelíthetik meg az autósok.

Azoknak, akik a vasútállomás felől érkeznek a kereszteződésbe, már előre el kell dönteniük, hogy egyenesen kívánnak-e továbbmenni, vagy be akarnak kanyarodni az Irányi Dániel utcába. A belső sávban csak egyenesen lehet haladni (ez eddig is így volt), a jobboldali sáv azonban bekanyarodik az Irányi utcába.

A helyi autóbusz-állomás egy jelentős része építési területté vált, innen helyezték át a 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es, 8-as és 9-es kocsiállásokat. A gyalogosok számára kordonokkal és betonelemekkel védett járdaszakaszt alakított ki a kivitelező az építési terület és az Áchim András utca működő forgalmi sávja között annak érdekében, hogy ne a buszok által is használt úttesten kelljen közlekedniük. 

Vasárnaptól a kordonra erősített molinó hívja majd fel a figyelmet a járdára.

Galéria

AktuálisKaposvári Közlekedési Központforgalmi rend változás