2024.04.20, Szombat
Összeült a Megyei Védelmi Bizottság Marcaliban
Somogy Megyei Kormányhivatal

Összeült a Megyei Védelmi Bizottság Marcaliban

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.03.27. 16:00

2019. évi tavaszi ülését tartotta a Somogy Megyei Védelmi Bizottság a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség laktanyájában.

Hirdetés

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte az ülésen a védelmi bizottság munkájában résztvevő és közreműködő Somogy megyei és regionális szervek vezetőit.

Az ülésen több napirendi pontot is tárgyaltak, Fehér Gábor alezredes, a Megyei Védelmi Bizottság titkáraként a 2018-as évben, a védelmi igazgatás területén végzett tevékenységekről számolt be, továbbá a honvédség népszerűsítéséről, hagyományápolásról, az idei évre tervezett gyakorlatokról is beszélt, valamint ismertette a jogszabályi változásokat is.

 

 

Hoblyák György alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztály Területi Védelmi Igazgatási és Befogadó Nemzeti Támogatás Osztály osztályvezető-helyettese beszámolt a szervezeti átalakulásaikról, valamint a megyét érintő és idei évben tervezett gyakorlatokról.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a megyei védelmi bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese az árvízi és belvízi védekezésről, az általános iskolákban végzett tűzvédelmet érintő tapasztalatokról, a rendezvények biztosítási teendőiről számolt be.

Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőség főfelügyelője, szintén az idei évet érintő gyakorlatok témakörét érintően szólt hozzá a napirendi pontokhoz.

Horváth Jenő őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka a katonai toborzás aktuális helyzetéről számolt be, amely a tavalyi évben példaértékű volt. Töretlen a katonai szolgálat iránti érdeklődés az állampolgárok részéről.

 

 

A napirendi pontokat követően a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott elismerő oklevelet adott át Győri Tamás szerződéses főhadnagynak, az Önkéntes Műveleti és Területvédelmi Tartalékos Katonák toborzásában Somogy megyében végzett kiemelkedő és lelkiismeretes munkájának elismeréséül.

 

 

A bizottság valamennyi előterjesztést és tájékoztatót egyhangúlag elfogadott.

A nap zárásaként Greffer József tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Marcali Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője az ülésen részvevőknek bemutatta a laktanyát.

 

 

Galéria

AktuálisMarcali Somogy Megyei Védelmi Bizottság