2024.03.28, Csütörtök
Június végén választják meg Magyarország Szépét
MTI Fotó: Kovács Tamás

Június végén választják meg Magyarország Szépét

MTI

2019.05.29. 17:12

Hatodszor választják meg Magyarország Szépét; a showműsorral egybekötött verseny döntőjét élőben közvetíti a Duna Televízió és a Duna World csatorna június 23-án.

Hirdetés

A győztes több millió forint értékű nyereménnyel gazdagodik és lehetőséget kap arra, hogy Magyarországot képviselje a világ egyik legrangosabb szépségversenyének világdöntőjén, a Miss Worldön, amit Thaiföldön rendeznek meg december 7-én.

A szerdai budapesti sajtótájékoztatón bemutatták az idei verseny húsz indulóját, akik közül 16-an mérkőznek meg a Miss World világverseny hazai döntőjében.

A versenyre Csángó Tamás divattervező kézzel készítette el a több száz kristállyal díszített új koronákat. A döntő műsorvezetője az idén Rókusfalvy Lili és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie lesz.

Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. tulajdonosa elmondta: "az elmúlt évek legerősebb mezőnye a mostani, a versenyző lányok többsége diplomás vagy felsőoktatási intézmény hallgatója, egészséges életmódot folytatnak és rendszeresen sportolnak".

A döntőben négy különböző öltözékben vonulnak végig a kifutón a versenyzők. A bikinis kör mellett nemzeti öltözetben és estélyiben is kifutóra lépnek a versenyzők, ez utóbbiakat Merő Péter tervezte. Az úgynevezett kreatív tour-ban minden lánynak más-más magyar divattervező készít ruhát. Az egyes körök után a zsűritől a két-két legkevesebb pontot kapó versenyző esik majd ki.

Június 22-én lesz látható A királynők útja című félórás háttérműsor, amely a verseny felkészülési időszakát mutatja meg a nézőknek.

A 20 kiválasztott lány júniusban felkészítő táborba megy Telkibe, ahol majdnem két héten át házi versenyeken vesznek részt. A televíziós döntőben már csak tizenhatan mérkőznek meg a koronáért. A verseny két udvarhölgyét is díjazzák.

Sarka Kata kiemelte, hogy a Miss World verseny egyik legfontosabb missziója a társadalmi felelősségvállalásra való figyelemfelhívás, a leendő győztesnek a világdöntőn is képviselnie kell az általa felkarolt jótékonysági kezdeményezést. Ezért a felkészítő táborban a Miss Charity alversenyen a jelöltek egyenként prezentálják a jótékonysági projektjüket, majd egymásra voksolva választják ki a legszimpatikusabb kezdeményezést.

Az érdeklődők a műsor honlapján tájékozódhatnak a versenyről, és ezen a platformon is támogathatják szavazatukkal a finalistákat. A legtöbb voksot kapó lány A legszebb mosoly cím birtokosa lesz.

AktuálisMagyarország Szépeszépségverseny