2024.04.26, Péntek
„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet nyert a Bacsák György Szakgimnázium
fonyod.hu

„Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címet nyert a Bacsák György Szakgimnázium

fonyod.hu

2019.12.14. 20:11

Az iskola 2019-es tanév elején nyújtott be pályázatot a fogyasztói tudatosságra való nevelésről, amelyet Cseréné Ferkel Bernadett tanárnő kiváló munkájának köszönhetően sikeresen el is nyert az intézmény.

Hirdetés

2019. december 12-én személyesen jött el hozzánk Keszthelyi Nikoletta az Innovációs és Technikai Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkára, hogy átadja az iskolavezetésnek az elismerő oklevelet.

Az ünnepségre meghívtuk Brantmüller Zsoltné asszonyt, a Kaposvári Járási Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály osztályvezetőjét, jelen volt Hidvégi József, Fonyód város polgármestere, valamint Szamosi Lóránt és Horváth Péter, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, illetve főigazgatója.

A Bacsák György Szakgimnázium részéről Homor Judit igazgatónő mondott köszöntőt, majd a helyettes államtitkár asszony méltatta erőfeszítéseinket, melyeket a tudatos fogyasztásra nevelésért tettünk és átadta az elismerő oklevelet. A műsor a diákok produkcióival folytatódott. Orsós Szabolcs és Bogdán Rebeka tanulóink hagyományőrző cigánytáncokat mutattak be, Várvízi Leila és Jancsekity Bianka gyönyörű buzsáki népviseletben somogyi üveges táncot járt és hallhattuk Póczik Patrícia előadásában a Lehetetlen bakancslista című verset.

Mivel fogyasztói társadalomban élünk, a Bacsák György Szakgimnázium fontosnak tartja, hogy a tanulókat felkészítsék arra, hogy vásárlási szempontjaik ne csak önérdekeikhez kötődjenek, hanem a társadalom érdekeit is vegyék figyelembe. Környezettudatosságra neveléssel, pénzügyi fogyasztóvédelmi ismeretek átadásával, reklámelemzéssel igyekszünk megfelelni a kapott címnek.

AktuálispályázatBacsák György Szakközépiskolafogyasztói tudatosság