2024.04.19, Péntek
így sportol a digitális generáció
pixabay - illusztráció

így sportol a digitális generáció

WELL PR

2019.12.10. 13:50

A digitalizáció előretörése életünk minden területére, így a sportolásra is hatással van. Főként a fiatalok hajlamosak arra, hogy több időt töltsenek képernyő előtt, ugyanakkor a digitális eszközök alkalmazásával ösztönözni is lehet őket az aktív életmódra.

Hirdetés

A K&H mozdulj! egészségszakértője most bemutatja, hogyan állíthatjuk az okoseszközöket a sportolás és az egészséges életmód szolgálatába. Azok pedig, akik az online térben otthonosan érzik magukat, lehetőségük volt kipróbálni magukat egy offline futóversenyen: az idén november 16-án első alkalommal meghirdetett K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton futóverseny gamer futamán.

 

A digitalizáció előretörésével az online és offline tér egyre inkább összemosódik. A 2016-ban készült Magyar Ifjúságkutatás szerint a 15–29 évesek esetében a képernyő előtt végzett tevékenységek meghatározóak, ami miatt lecsökkenhet az okoseszközök nélkül töltött szabadidő. A fiatalok számára ugyanakkor fontos, hogy aktívan éljék mindennapjaikat: majdnem minden harmadik (27%) fiatal sportol szabadidejében. „Felelős vállalatként 16 éve elkötelezettek vagyunk az egészség, az egészséges életmód, a teljes élet megvalósulása iránt, melynek szerves része a sport. Jó látni azt, hogy a fiatalabb generációk számára is fontos az aktív, sportos életmód, miközben nyitottak arra, hogy digitális eszközöket használjanak, amikor sportolnak, például okosórát – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

digitális edzőtárs

Az egészséges életmód, a sportolás népszerűsítése érdekében a K&H olyan szakértőkkel dolgozik együtt, akiknek értékrendjében és mindennapjaikban fontos szerepe van a mozgásnak, és a fiatal generációk számára is hiteles példát tudnak mutatni. „Az okoseszközök használata segít abban, hogy tudatosan sportoljunk, elősegítve a koncentráltabb és  rendszeresebb mozgást. Nekem az okosóra vált be leginkább, mert a praktikus eszköz könnyen személyre szabható, emellett folyamatosan monitorozza és visszajelzést ad az aktuális teljesítményemről. Igazából olyan, mint egy digitális edzőtárs, aki folyamatosan motivál, ezért mindenkinek javaslom, aki még nem próbált okosórával edzeni” – osztotta meg tapasztalatait Nagy Dani, a K&H mozdulj! program egészségszakértője.

 

digitális vagy hagyományos sport? - mindkettő

Bár a digitalizáció jelentős szerepet tölt be a fiatalok mindennapjaiban, nem kizáró ok tehát arra, hogy aktívan sportoljanak, sőt! Az idén hagyományteremtő jelleggel megrendezett K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton gamer futam elsőként vállalkozott arra, hogy összekapcsolja a fizikai térben a digitális és hagyományos világot. Az esemény korosztálytól függetlenül alkalmat adott az inkább az offline világban otthonosan mozgók számára is, hogy részt vegyenek egy igazi tömegrendezvényen, és megtapasztalják a közösségi sportolás hangulatát és a futás örömét az 1024 méteres távon, amit Nagy Dani egészségszakértővel és Fehér Bálinttal, az MTK Budapest e-sportolójával futhattak le az érdeklődők. Az eseményen készült videó az alábbi linken tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=eU6ZvD4l0u4.

AktuálisK&H mozdulj! Balatonsportdigitális generáció