2024.03.28, Csütörtök
Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén
MTI Fotó: Komka Péter - illusztráció

Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén

MTI

2020.01.02. 15:06

Változékony lesz az időjárás az év első hétvégéjén: napsütésre és esőre, néhol havazásra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Hirdetés

Péntekre virradóra a köd folyamatosan zsugorodik, legtovább az Észak-Alföldön, Borsod környékén maradhat meg. Másutt kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 6 fok között alakulnak, a fagypont körüli értékek a tartósabban borult, ködös tájakon lesznek.

Szombaton csak rövid napos időszakok lehetnek. Elszórtan eső, havas eső, északkeleten havazás is lehet. Emellett egyre nagyobb területen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között, napközben mínusz 1 és plusz 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de néhol hózápor is lehet. Nagy területen megerősödik, többfelé viharossá is fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb pedig plusz 2 és 6 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.
 

Aktuálishavas esőVáltozékony időjárás