2024.06.18, Kedd
Naptejet elő! Nyitnak a siófoki strandok
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Naptejet elő! Nyitnak a siófoki strandok

Forrás: siofok.hu

2024.06.09. 09:27

Június 17-én kezdődik a strandszezon a siófoki strandokon.

A kijelölt siófoki strandokon (Nagystrand, sóstói fizetőstrand, újhelyi strand, aranyparti és ezüstparti szabadstrand) csak akkor kezdődhet a hatóságilag engedélyezett fürdési idény, amikor már van vízimentő-szolgáltatás és a bóják is kikerültek. Ez idén június 15-én indul (és szeptember 1-ig tart), kivéve a Nagystrandot, mely már május 17-e óta nyitva, ott vízimentőkkel és bójákkal, a Széplak-végi szabadstrandon pedig várhatóan július 1-ig tartó felújítási munkák zajlanak - olvasható a tájékoztatás a siofok.hu oldalon.
A Pünkösdi Szezonnyitóval megnyitott szezon és a fürdési idény tehát nem azonos, erre figyelmeztetnek a kijelölt fürdőhelyeken azok a táblák, melyek arra hívják fel a figyelmet: a fürdési idény június 15-én indul, addig a strandok közparkként használhatók.

Ingyenes strandmagazin jelenik meg 

„A strandüzemeltetőnek egyfelől ütemezett feladatai vannak a felkészülés terén (tél okozta sérült járdák helyreállítása, illemhelyek, öltözők, padok rendbetétele, mederkotrás, szonáros vizsgálat, lépcsők és bóják behelyezése), másfelől a fürdőzők biztonságára is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, felelősek vagyunk ezért a fürdési idény beindulását követően – mondta a Siófoki Híreknek Kósz Ágota, a Balaton-parti Kft. ügyvezetője.
– A lépcsőket behelyeztük, az illemhelyek nyitva, a bérlőink is kinyitottak, vízimentőket azonban, mivel diákok, lehetetlen, vagy nagyon nehéz találni június 15-e előtt. A strandüzemmód tehát csak akkor tud elkezdődni, a kft.-nek a különböző hatóságok előírásait be kell tartani. Ezért van az, hogy egyébként zárt strandjaink (az újhelyi és a sóstói) nyitva vannak, de jogilag (ahogyan más balatoni településeken is) a fürdési idény kezdetéig közparkok – kétségtelenül újdonság, hogy erről most először táblákon is tájékoztatunk, de ez korábban sem volt másként.”
Újdonság továbbá, hogy a Balaton-parti Kft. ingyenes strandmagazint ad ki a szezonra, mely a fizetőstrandokon lesz hozzáférhető siófoki történetekkel, információkkal, játékokkal, fotó- és rajzpályázattal.

Aktuális Siófokstrandstrandszezon