2024.04.27, Szombat

Átadták a siófoki szivacskézilabda csarnokot

Somogy Megyei Kormányhivatal

2017.04.27. 09:00

Újabb létesítménnyel bővült a Siófok Kézilabda Club. A gyerekek kedden már birtokba is vették a pályákat, ahol a szivacskézilabda által a sportág alapjait tanulják meg.

Hirdetés

Mint az ünnepségen elhangzott: a főként TAO-forrásból, valamint önkormányzati támogatásból megvalósult csarnok a fiatalok sportolási lehetőségét segíti a balatoni városban. A hivatalos átadón részt vett dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

- Köszönet illeti a magyar kormányt, amiért a TAO-rendszert működteti, valamint köszönet az államtitkárságnak, amiért ebben segítséget nyújt – mondta dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott a létesítményátadón kiemelte: a 2000 négyzetméteres csarnok nem valósulhatott volna meg, ha Siófok Város Önkormányzata nem áll az SKC tervei mellé.
A Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft. 2013-ban egy 7 ütemből álló infrastrukturális fejlesztési programba kezdett. Ennek harmadik mérföldköve, a szivacskézilabda csarnok készült el most.

Mint az átadó ünnepségen elhangzott: egyedülálló fejlesztés ez a balatoni településen, ahol a 7-11 éves korosztályú gyerekeknek biztosítanak sportolási lehetőséget, amelynek köszönhetően a kézilabda alapjait is elsajátíthatják. A klub feltett szándéka, hogy hosszú távon is sikeresen működő, a térség és a magyar női élsport meghatározó tagjává lépjen elő. A legfiatalabb kézilabdás tehetségek is nyugat-európai színvonalú, minden igényt kielégítő létesítményben tudnak így minden nap készülni. A siófoki klub tervei szerint a csarnok a jövőben több utánpótlástornának is otthont ad, de a speciális borításnak köszönhetően a tenisz számára is lehetőséget biztosít a létesítmény.

Dr. Neszményi Zsolt, a Somogy Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja mellett az átadó ünnepségen részt vett, valamint bejárta a csarnokot és megtekintette a gyerekek bemutató szivacskézilabda játékát dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője.

 

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

Helyi híreksiófok2017szivacskézilabdasportcsarnok