2024.04.25, Csütörtök

Újragondolja közlekedési rendjét Siófok

siofok.hu

2017.09.15. 08:32

Siófok közlekedési rendjének teljes körű felülvizsgálatára munkacsoportot hoz létre a város polgármestere, bevonva a lakosságot is a munkába.

Hirdetés

A javaslatokat, észrevételeket  szeptember 18-ig várja a polgármesteri hivatal- olvasható a város hivatalos portálján.

A város vezetője, dr. Lengyel Róbert által városőrökből, rendőrökből, mentősökből, jármű oktatókból létrehozott munkacsoport még ebben a hónapban megkezdi a munkát. A lakosság javaslatait mindenekelőtt az önkormányzati utakkal kapcsolatban várják, hiszen a nagy állami utak – mint a szekszárdi 65-ös út, vagy a város közepén elhaladó „négysávos” – közlekedési rendjére közvetlen ráhatása nincs az önkormányzatnak.

Elsősorban olyan jellegű javaslatokat vár a munkacsoport a lakosságtól, hogy hol lehetne könnyíteni a közlekedést új jelzőtáblák kihelyezésével, vagy a meglévők levételével, új útburkolati jelek felfestésével, egyirányúvá tétellel, kisebb körforgók kialakításával, stb. A beérkező lakossági javaslatokat (fotót is lehet küldeni!) egyenként fogják áttekinteni és elbírálni, beépüljön-e a szakmai javaslatba, amely megvalósításáról és finanszírozásáról a képviselőtestület dönt a jövőben- írja a város hivatalos portálja.

A polgármester, mint kifejtette, lépéseket kíván tenni a déli elkerülő út ügyében is, mivel meggyőződése, hogy ameddig nem épül meg Siófok “régóta áhított” és a “kormányzat által korábban beígért” elkerülő útja, addig marad az erős túlterhelés a város nyári forgalmában, és minden más intézkedés csak “tüneti kezelés”.

 

Forrás: siofok.hu

Helyi híreksiófok2017közlekedéspolgármesterlakosságjavaslattétel