2024.04.25, Csütörtök
Első helyen végzett Siófok a kihívás napján
siofok.hu

Első helyen végzett Siófok a kihívás napján

siofok.hu

2019.05.31. 15:00

A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen.

Hirdetés

A május 29-i Kihívás Napján a kicsiktől a nagyokig minden korosztálynak kínált aktív sportolási lehetőséget az egész napos programokat szervező Kálmán Imre Kulturális Központ. A reggeli bemelegítő edzéseket követően a városi sportegyesületek, edzőtermek edzőinek közreműködésével egymást váltották a különböző sportágak a Fő téri színpadnál. Sorra érkeztek az óvodás, iskolás csoportok, és a gyerekek is a nap aktív résztvevőivé váltak.

Kipróbálták az akrobatikus rock and rollt, a deepwork edzést, az akrobatikus rocky és hip-hop-ot, a BodyArt-ot, valamint a jóga különböző változatait. Az ovisok Szilas Miklós zenés-táncos kihívását teljesítették, az anyukák pedig kisbabáikkal együtt Kangatrainingen vettek részt. A téren mindemellett Molnár Éva, a Balatuning Egyesület elnöke kötélhúzással, sorversenyekkel, és még számos sportprogrammal várta az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az érdeklődők az elme sportját, a sakkot is kipróbálhatták, ezúttal óriás sakk formájában.

A délutáni eső a Fő téri programokat ugyan elmosta, de a Kihívás Napja külső helyszíneken városszerte tovább folytatódott. Sokan az edzőtermekben teljesítették a napi 15 perces aktív testmozgást, és a Sió-csatornán a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület 24 órás evezése se szakadt félbe.

Az egész napos aktív programokkal a siófokiak a dobogó legfelső fokára tornázták fel magukat, a települések versenyében elért első hely a város lakóinak közös eredménye.

Helyi híreksiófoksportszabadidősport