2024.03.19, Kedd
Befejeződött a balatonkeresztúri csapadékvíz-elvezetés fejlesztése
Illusztráció

Befejeződött a balatonkeresztúri csapadékvíz-elvezetés fejlesztése

kormanyhivatal.hu

2019.09.18. 12:17

Hivatalosan is lezárult 2019. szeptember 17-én a Balatonkeresztúr Községet érintő csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztése. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében mintegy bruttó 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg.

Hirdetés

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott elmondta: mint a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke figyelemmel kísértem a fejlesztést, és nagy örömmel látom az elkészült beruházást, hiszen az a balatonkeresztúri polgárok kényelmét és biztonságát szolgálja.

Balatonkeresztúr Község Önkormányzata 2017. október 19. napi hatállyal Támogatási Szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával a település csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésének megvalósulása érdekében.

Balatonkeresztúr csapadékvíz fejlesztésének eredményeként megoldották a sorozatosan előforduló elöntések helyzetét és a veszélyeztetett területek vízrendezését. A szakemberek közel 4344m mederelemet, 92,3m mederalapot, 1189m gyeprács medret, 50m fedlapos átjárót, 2 db hordalékfogót és egy 25.750m3-es zápor tározót is kialakítottak. A fejlesztéssel 590 magáningatlannak és azok lakóinak sikerült garantálni a biztonságát.

A zárórendezvényen Kovács József, a település polgármestere, Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője, Bíró Norbert, a Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, valamint Szabadics Attila, a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

Helyi hírekvízgazdálkodásBalatonkeresztúr