2024.04.19, Péntek
A Nyugat-Dunántúl hulladékgazdálkodását ez a projektsorozat fejleszti
Illusztráció: hhgkft.hu

A Nyugat-Dunántúl hulladékgazdálkodását ez a projektsorozat fejleszti

magyarepitok.hu

2019.12.17. 16:07

A Mészáros és Mészáros Keszthelyen, Hévízben, Lentiben, Zalabéren és Zalaegerszegen dolgozik majd a zöld projektben.

Hirdetés

Mintegy nettó 4 milliárd forintból újul meg és fejlődik a hulladékgazdálkodás Vas és Zala megye 5 településén. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban (KEHOP) megvalósuló fejlesztéssorozatot a Mészáros és Mészáros Kft. vállalta el - nemrég derült ki, hogy a Dunántúlon egy másik hasonló projektjét is a hazai tulajdonú cég végzi el.

Most az uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint többek között

  • Zalaegerszegen bővítenek egy csarnokképületet és kialakítanak egy modern technológiát alkalmazó másik csarnokot a gépszerkezettel együtt.
  • Lentiben átrakóállomás fejlesztést, emeltkabinos kézi válogatót és egy legalább 2000 négyzetméteres komposztálóteret alakítanak ki.
  • Hévízen legalább 1000 négyzetméteres hulladékudvart alakítanak ki, szintén környezetkímélő technológiákkal.
  • Zalabérben 1200 négyzetméteres, vagy nagyobb csarnoképületet és 500 négyzetméternyi térburkolatot építenek fel: a csarnokban pedig 21 000 t/év kapacitású hulladékfeldolgozó technológiát üzemelnek be.
  • Végül Keszthelyen pedig elbontanak két átrakóállomást, felépítenek a helyükben egy új létesítményt, számos más fejlesztés kivitelezése mellett.

A beruházás részei még a tervezési, engedélyezési, területelőkészítési, tereprendezési és közműmunkálatok is.

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)Helyi hírekKeszthelyZalaegerszegMészáros és Mészáros Kft.LentiHévízZalabér