2024.03.19, Kedd
A tervek szerint halad a fonyódi sportcsarnok építkezése
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A tervek szerint halad a fonyódi sportcsarnok építkezése

magyarepitok.hu

2020.10.29. 10:07

A B Build & Trade kivitelezésében épülő, több mint 3700 négyzetméter alapterületű sportcsarnok projektje várhatóan jövő nyárra fejeződik be.

Hirdetés

Fonyódon, a Vásártér utcában 2018. júliusában kezdődött meg a 3720 négyzetméter alapterületű NIKÉ Sportcsarnok építése a B Build & Trade Kft. generálkivitelezésében, amely a cég tervei szerint 2021 nyarán ér véget. A projekt aktuális állásáról Szentesi Ervin, a vállalat építésvezetője számolt be lapunknak.

A beruházás keretében egy 1000 fő befogadására alkalmas, 65x45 méteres befoglaló mérettel rendelkező kézilabdacsarnok jön létre, amelyhez autó- és buszparkolók, valamint kerékpártárolók is tartoznak majd.

A háromszintes épület földszintjén a sportpálya mellett squashpályák, fitneszterem, szertárak, portahelyiség, orvosi szoba, valamint egy bírói és négy darab játékos öltöző kap helyet. Ezen kívül büfé és a hozzá tartozó szociális helyiségek és vizesblokkok lesznek kialakítva.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az első emeleten építik meg a lelátót, valamint egy VIP-termet és vizesblokkokat a közönség számára, a második emeleten a közvetítők és a gépészet helyiségeit alakítják ki. A közvetítőállásokból élethűen adhatóak vissza a különböző sportrendezvények. A sportcsarnokban két szauna is rendelkezésre áll majd, amely a játékosok regenerálódását szolgálja.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


Időnként a magas talajvízzel is megküzdenek a kivitelezők

A projekt jelenlegi szakaszában már befejeződtek a szerkezetépítési munkálatok, az ütemtervnek megfelelően pedig a külső és belső szakipari feladatokat végzik – többek közt a festés/vakolás, belső gépészet és villamosság, villámvédelem, valamint ezzel egyidejűleg zajlik az utak, közművek és parkolók építése.

Az elkövetkező időszakban kezdődik meg a homlokzati nyílászárók beépítése, a padlófűtés szerelése, a gyenge- és erősáram beépítése, az aljzatbetonozás és a gépészeti szerelések folyamata.

A kivitelezés során a munkaterületen az alvállalkozókkal együtt mintegy 50 főből álló fizikai állomány dolgozik, és ez a létszám tovább fog bővülni a készültségi fok előrehaladtával. A projekt megvalósulását közel 20 fős vezetői szakembergárda irányítja.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

A megvalósítás során a kivitelezők számára kihívást jelent, hogy időnként ki vannak téve a szélsőséges időjárási viszontagságoknak, az esőzések alkalmával pedig – a Balaton közelsége miatt – problémát jelent a magas talajvíz is. Mindezek és a homokos talajréteg miatt az alapsíkot is mélyebbre kellett tervezni a megszokottól.


A csarnok nagy előrelépést jelent Fonyód sportéletében

A projekt átadását követően a testépítők, birkózók, fallabdázók, kézilabdások és egyéb más sport szerelmesei egyaránt megtalálhatják majd az érdeklődésüknek megfelelő sportolási lehetőségeket.

A csarnok 21. századi technológiával a mai, modern kor emberének készül mind a sportolók, mind a közönség szintjén. A NIKÉ Kézilabda Egyesület és a B Build & Trade Kft. összefogásával a környék egyik legnagyobb sportberuházása valósul meg, mely nagymértékben elősegítheti Fonyód és környéke sport és turisztikai életének fellendülését.

 

Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Galéria

sportberuházásokHelyi hírekFonyódsportcsarnokB Build and Trade Kft.