2024.04.20, Szombat
Változásvezetői díjat nyert a Sió-Eckes ügyvezetője
Illusztráció: pexels.com

Változásvezetői díjat nyert a Sió-Eckes ügyvezetője

MTI

2020.10.09. 08:12

A társadalmi felelősségvállalás kategóriában három vállalatot ismertek el.

Hirdetés

Átadták a 2020-as Fenntartható jövőért díjakat a változásvezető kategóriában, és az idén először a társadalmi felelősségvállalás kategóriában - közölte a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet.

 A változásvezető díj nyertese Kovács Ágnes, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója lett.
 

A társadalmi felelősségvállalás kategóriában három vállalatot ismertek el. A díjat a Coca-Cola Magyarország "Támogatások a Covid-19 járvány első szakaszában" című, az üzleti célokat egy nemesebb célnak alárendelő, gyors támogatást nyújtó programja, a Generali Biztosító Zrt. "Élethosszig tartó partnerség a koronavírus alatt is" elnevezésű, a belső és a partnereknél Covid rezisztens működést segítő megoldások programja, valamint a Grundfos Magyarország Kft. "Biztonság és stabilitás Covid-19 idején is" című, a munkatársakról és az érintettekről egyaránt gondoskodó programja nyerte.

A virtuális díjátadáson a BCSDH bemutatta az üzleti szférának szóló 3 pontos ajánlását a fenntartható élelmezésért.

Az ajánlásban szerepel a rövidebb, átlátható és diverzifikált ellátási láncok kialakítása, akcióterv kidolgozása az élelmiszerpazarlás minimalizálására, valamint a természeti értékek sokszínűségének helyreállítását, megőrzését szolgáló gazdálkodás és befektetés.

A BCSDH az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) magyarországi szervezete. A 2007-ben alakult szervezetnek 98 vállalati tagja van, a magyar GDP 30 százalékát adó vállalatok első számú vezetőinek fóruma.
A szervezet fő célja, hogy elősegítse a gazdasági szereplők körében a fenntartható fejlődés három alappillérének, a gazdasági fejlődés, az ökológiai egyensúly és a társadalmi igazságosság elveinek a vállalati gyakorlatba átültetését, és alkalmazását.

Az 1992-ben alapított svájci központú Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet mintegy 200 nagyvállalat elsőszámú vezetőjének koalíciója, több mint 70 országban van jelen nemzeti partnerszervezetein keresztül.

Helyi hírek Siófokfenntarthatóságdíjtársadalmi felelősségvállalásvállalatok