2024.04.19, Péntek
Élményfürdő és szálloda épül a somogyi településen
A Sótonyi László Sportcsarnok, a Városi Uszoda és Termálfürdő, és a négycsillagos hotel komplexum látványterve forrás: www.csnkc.hu

Élményfürdő és szálloda épül a somogyi településen

MTI

2021.02.18. 18:30

Egy éven belül befejeződhet a csurgói turisztikai központ kivitelezése.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk róla, hogy átfogó turisztikai fejlesztés zajlik a Somogy megyei Csurgón. A 2014-ben indult beruházás harmadik üteme most közel 3 milliárd forint állami támogatást kap - közölte Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Hozzátette: legkésőbb jövő tavaszra befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése.

A képviselő elmondta, hogy a somogyi város eddig több mint 4 milliárd forintot fordított a beruházásra. A keretből megépült az uszoda, megújult a sportcsarnok és annak parkja, továbbá megkezdődött az élményfürdő és a szálloda építése is. Jelezte, hogy az újabb forrás az utóbbi két létesítmény kivitelezésének befejezésére nyújt lehetőséget.

 

Termálvizes medencék és szaunavilág is épült az uszodában

Szászfalvi László hangsúlyozta, hogy a fejlesztést a város élénk kulturális és sportélete, a Dráva közelsége, a környék kiemelkedő természeti értékei és a munkahelyteremtés igénye is indokolja.

Füstös János, Csurgó polgármestere a sport- és turisztikai komplexum kialakítását a legnagyobb projektnek nevezte a város történetében.

Rámutatott, hogy a helyi NB I-es férfi és NB I/B-s női kézilabdacsapatnak is otthont adó sportcsarnok a felújítást, bővítést követően ezer ember befogadására és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmassá vált, az uszoda pedig versenymedencével, termálvizes medencékkel és egyebek mellett szaunavilággal várja a látogatókat.

A beruházás harmadik ütemében épülő ingatlanegyüttesben

  • 40 szobás négycsillagos szálloda,
  • 62 férőhelyes ifjúsági szállásegység,
  • az élményfürdőben öt medence
  • és gyógyászati részleg is helyet kap.

A polgármester megjegyezte, hogy a fejlesztés hiánypótló, ugyanis Csurgó korábban - a megfelelő számú és színvonalú szálláshely nélkül - kénytelen volt a környező településeken elszállásolni kulturális- és sportrendezvényekre érkező vendégeit.

A megújult Sótonyi László Sportcsarnokkal, a Városi Uszodával és a felépülő élményfürdővel, illetve négycsillagos szállodával együtt egy komplex épületegyüttes szolgálja majd a Csurgóra érkezők kikapcsolódását.

sportberuházásokHelyi hírekCsurgóturizmusturisztikaélményfürdő