2024.04.19, Péntek
Egyre népszerűbb a balatoni bringakör siófoki szakasza
Illusztráció/pexels.com

Egyre népszerűbb a balatoni bringakör siófoki szakasza

siofok.hu

2021.11.07. 10:00

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a felújított kerékpárútra szervezett közös biciklizést.

Hirdetés

A Balatoni Bringakör Balatonakarattya és Siófok közötti felújított szakasza népszerűsítését tűzte ki ezúttal célul - egy közös bringázás alkalmával - a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ). A szövetség közleményében arról tájékoztatott, az őszi kerékpártúra kapcsán arra hívták fel a figyelmet, hogy a Balaton nem csak “strand és lángos”, hanem október végén is tartalmas programokat nyújt a bringás-turisták számára is.

 

A közös bringázáson részt vett - a Balaton nagy szerelmese - Zsidró Tamás mesterfodrász is, aki gyakran járja a Balaton környékét, és most egy közösségi videó forgatására hívja fel a kerékpározás szerelmeseit.

„Mutassuk meg Magyarország legújabb kerékpáros útvonalait, gördüljünk akár az EuroVelo 6 útján Budakeszire vagy Szentendrére, de szívesen letekerek Etyek felé is. És persze a nagy szerelmem, a Balaton, ahol gyakran vitorlázom, vagy akár kerékpáron is járom a utakat.”

– mondja a mesterfordrász.

„Most arra buzdítok mindenkit, hogy ha ezeken az utakon kerekezik, készítsen egy videót, bemutatva az utak szépségét, és töltse fel a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, www.maketusz.hu oldalára – amiért ajándékokat is kaphatnak az aktív videós-biciklisták.”

Évek óta egyre többen választják a kerékpározást nemcsak az egészséges életmódot, de a sport szeretetét is szem előtt tartva. Családi programként sokan fedezik fel Siófokot és környékét két keréken. Ehhez mára már az infrastrukturális feltételek is adottak.

A Balatoni Bringakör fejlesztésének részeként az elmúlt időszakban sorra újultak meg Siófok kerékpárútjai. A legnagyobb beruházások közé tartozik az Ezüstparton megvalósult kerékpáros fejlesztés, ahol Siófok Város Önkormányzata és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttes költségvállalása mellett sor került a Liszt Ferenc sétány teljes burkolat-kopórétegének cseréjére, és kijelölt kerékpáros nyomvonal létesítésére az útburkolat mindkét szélén. Szintén az idei évben adták át a forgalomnak a felújított Baross hidat, ahol a biztonságosabb közlekedés érdekében a híd mindkét oldalán kerékpársávot alakítottak ki.

 

Helyi hírekBalatoni Bringakör Siófokkerékpárút