2024.04.18, Csütörtök
Megnyitotta kapuit a Fonyódligeti Erzsébet-tábor
Táborfotók: erzsebettaborok.hu/Somogy Megyei Kormányhivatal

Megnyitotta kapuit a Fonyódligeti Erzsébet-tábor

Somogy Megyei Kormányhivatal

2022.06.19. 10:00

Megújult, megszépült és korszerűbb lett a Fonyódligeti Erzsébet-tábor, amelyet csütörtökön avatott fel Somogy megye kormánymegbízottja és a Dél-Dunántúl fejlődéséért felelős kormánybiztos.

Hirdetés

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány immáron hetedik éve biztosítja a gyerekek kikapcsolódását, a somogyi Balaton-part pedig hosszú ideje kiváló helyszíne a nyári élményszerzésnek - olvasható a kormányhivatal honlapján.

A fonyódligeti gyermektábor a Balaton déli partjának olyan ikonikus helye, amely több évtizede életre szóló élményeket ad az itt nyaraló fiataloknak – mondta köszöntőjében Móring József Attila, országgyűlési képviselő. A Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztos hozzátette: az itt köttetett barátságok és közösségek már bizonyították, hogy képesek túlélni az idő múlását.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetője ugyancsak a tábor történetébe nyúlt vissza, amikor saját emlékeire utalt. Hangsúlyozta, hogy a mára hatalmas változáson átesett komplexum napjaink igényeinek teljes körűen megfelel, az Erzsébet-tábort működtető Erzsébet Alapítvány pedig továbbra is garancia arra, hogy élményekkel gazdagodjanak az itt táborozó gyerekek.

 

Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány vezetője arról beszélt, hogy az elmúlt években összesen csaknem 1 millió gyermeket táboroztattak a különféle táborokban, így Zánkán és Fonyódligeten. Elmondta, hogy a somogyi tábort 2019-ben kellett bezárni a rossz állapota miatt, majd tavaly januárban kezdődtek meg a munkák, melyek rekordidő – 5 hónap – alatt elkészültek. A kivitelezés során a régi faházak helyén az 5, egyenként 160 férőhelyes altáborban 20 fős modern jurta sátrak épültek, új vizesblokkok létesültek, korszerű egészségházat alakítottak ki, a konyha-ebédlő is vadonatúj lett, kialakítottak egy új főteret, egy közösségi épületet és egy szabadtéri kápolna is helyet kapott – tette hozzá.

Az első idei táborozók vasárnap érkeznek Fonyódligetre.

Helyi hírekFonyódligetfonyódligeti Erzsébet-tábor