2024.03.28, Csütörtök
Elkészült a szigetelés, csökken a fűtésköltség két siófoki óvódában
Kép: siofok.hu

Elkészült a szigetelés, csökken a fűtésköltség két siófoki óvódában

siofok.hu

2023.01.20. 09:40

Folytatódott az óvodafelújítási program. 

Hirdetés

Két siófoki oviépület kapott külső szigetelést 40 millió forintos pályázati támogatásból, amihez a város 48 millió forint önrészt tett hozzá. A fokihegyi Katicabogár, valamint a kiliti Pitypang tagóvoda fűtésköltsége 30-40 százalékkal csökkenhet a tavaly kezdődött és most befejeződött beruházás révén; ez többmilliós éves megtakarítást jelenthet a városnak - számolt be róla a siofok.hu.

Lerobbant állapotban voltak az óvodaépületek 2014-ben, amikor átvette a stafétát elődjétől – emlékeztetett dr. Lengyel Róbert polgármester. A képviselő-testület óvodafelújítási programot hirdetett, azzal a céllal, hogy évek alatt behozzon valamit a város a több évtizedes lemaradásból. Az önkormányzat az elmúlt években igyekezett kihasználni a pályázati lehetőségeket és saját forrásból, a siófoki adófizetők pénzéből is százmilliókat költött az óvodákra. Legújabban tehát a Katicabogár és a Pitypang külső szigetelése készült el; a fokihegyi tagóvoda Gencsi Attila képviselő (Fidesz-KDNp) körzete, a kiliti tagóvoda pedig dr. Nagy Gáboré (BSE-frakció). 

Lengyel Róbert hozzátette: az óvodákhoz hasonlóan lerobbant városháza-épületet „örökölt” és az elmúlt években, apró lépésenként, saját forrásból a hivatalbelsőt is sikerült felújítani, amit ki-ki maga is tapasztalhat, ha ügyet intézni érkezik a városházára. 

„Azt ma még nem látjuk, idén is marad-e fejlesztési forrásunk, és ha igen, mire jut, de most örüljünk az „újnak”, hisz ismét léptünk egy jó nagyot előre az óvodáink tekintetében – mondta a polgármester, amikor megtekintette a két óvoda elkészült hőszigetelését. – Használják egészséggel a gyerekek, a dolgozók és a szülők egyaránt!”

Dr. Lengyel Róbert Facebook-posztja: 

https://www.facebook.com/Dr.Lengyel.Robert/posts/p...

További képek a Siófoki Hírek Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=...

Helyi hírek Siófokóvodafejlesztés