2024.04.26, Péntek
Átadták a Pogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ épületét Lengyeltótiban
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Átadták a Pogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ épületét Lengyeltótiban

MTI

2023.05.09. 09:00

Átadták a Pogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ épületét a Somogy vármegyei Lengyeltótiban szombaton.

Hirdetés

Zsombok Lajos (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az eseményen elmondta: a tizennyolc évig használaton kívüli egykori kórházi melléképület nagy része 300 millió forint európai uniós és hazai pályázati forrásból újult meg és vált az alapszolgáltató székhelyintézményévé.

Bálintné Zöld Zsuzsanna, a pogányvölgyi központ intézményvezetője beszámolt arról, hogy tíz településen mintegy 700 emberről gondoskodnak, Lengyeltótiban nyugdíjasoknak fogyatékosoknak nappali ellátót tartanak fenn, emellett házi segítségnyújtást végeznek és szociális étkezést is biztosítanak.

 

 

Prohászka Csaba, a Belügyminisztérium fogyatékosságügyi főosztályvezetője hangsúlyozta, minden közösség fejlettségét az mutatja meg, mennyire törődik rászoruló, hátrányos helyzetű embertársaival, és ennek a törődésnek jó példája az, ahogy a pogányvölgyi kistérségben lakó idősek, fogyatékkal élők töltik mindennapjaikat.

 

Lengyeltóti, 2023. május 6. Prohászka Csaba, a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkárság fogyatékosságügyi főosztályvezetője beszédet mond a Pogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ megújult épületének átadásán Lengyeltótiban 2023. május 6-án. A tizennyolc évig használaton kívüli egykori kórházi melléképület nagy része 300 millió forint európai uniós és hazai pályázati forrásból újult meg és vált az alapszolgáltató székhelyintézményévé. MTI/Czeglédi Zsolt

 

Az összefogás eredményeként megvalósult lengyeltóti fejlesztéssel olyan értékek kerültek fókuszba, mint a másság tisztelete, mások elfogadása, az empátia és a gondoskodás - közölte.

Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke arról szólt, hogy az épületrekonstrukció egyike a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programhoz tartozó, a vármegyei önkormányzat közreműködésével megvalósult 350 projektnek, amelyeket a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban megítélt támogatásokból finanszíroztak.

 

Lengyeltóti, 2023. május 6. Biró Norbert, a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke beszédet mond a Pogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ megújult épületének átadásán Lengyeltótiban 2023. május 6-án. A tizennyolc évig használaton kívüli egykori kórházi melléképület nagy része 300 millió forint európai uniós és hazai pályázati forrásból újult meg és vált az alapszolgáltató székhelyintézményévé. MTI/Czeglédi Zsolt

 

Helyi hírekLengyeltótiPogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ