2024.06.16, Vasárnap
Magánklinika nyitását tervezik fogyatékossággal élőknek Lengyeltótiban
Képek: MTI/Kovács Tamás

Magánklinika nyitását tervezik fogyatékossággal élőknek Lengyeltótiban

MTI

2023.05.08. 16:13

Magánklinika nyitását tervezi fogyatékossággal élők ellátására a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő és Magánsegítő Szervezete (VGYFMSZ) legkésőbb jövő februárra Lengyeltótiban - mondta a szervezet elnöke hétfőn sajtótájékoztatón a Somogy vármegyei településen.

Mellár Renáta azt mondta: céljuk, hogy ingyenes szemészeti, fogászati, fül-orr gégészeti, szájsebészeti, nőgyógyászati, érsebészeti, belgyógyászati, gyermekorvosi és - egyebek mellett - pszichológiai ellátást biztosítsanak az ország bármely pontjáról érkező betegeknek.

A klinikának otthont adó, Lengyeltóti központjában álló, korábban a Pogányvölgyi Alapszolgáltatási Központ intézményeként működő 600 négyzetméteres épület felújításának 2 milliárd forintos költségét egy magyarországi vállalat viseli

- közölte.

A VGYFMSZ elnöke hozzátette: az ingatlan megvásárlásához szükséges mintegy 170 millió és a felszerelés beszerzéséhez nélkülözhetetlen 150 millió forint előteremtéséhez adományokat várnak, ugyanebből kívánják fedezni a működtetési költségeket is a térítésmentes ellátáshoz.

 

Lengyeltóti, 2023. május 8. Mellár Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő és Magánsegítő Szervezete (VGYFMSZ) elnöke beszél a Lengyeltótiban tartott sajtótájékoztatón 2023. május 8-án. Magánklinika nyitását tervezi fogyatékossággal élők ellátására a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő és Magánsegítő Szervezete legkésőbb jövő februárra Lengyeltótiban. A VGYFMSZ átveszi az uszoda működtetését azzal, hogy a terápiás foglalkozások mellett a továbbiakban is biztosítja a gyerekek iskolai úszásoktatását. MTI/Kovács Tamás

 

Mellár Renáta szólt arról is, hogy új funkciót kap Lengyeltóti uszodája: júniustól adaptív sportprogramokat, terápiás foglalkozásokat szerveznek fejlődési rendellenességgel élő gyerekeknek és speciális ellátást igénylőknek, a messziről érkezők elszállásolásáról is gondoskodnak.

Emellett még a nyáron Fogyatékosügyi Befogadó és Tanácsadó Intézetet nyitnak Böhönyén, hogy segítsenek a fogyatékossággal élőknek beilleszkedési nehézségeik leküzdésében - jegyezte meg. Mellár Renáta azt mondta, hogy a "hiánypótló kezdeményezésre azért van szükség, mert a fogyatékossággal élők helyzetüknél fogva az átlagosnál nehezebben tudják igénybe venni az egészségügyi ellátásokat, pedig gyakoribb ellátást igényelnek, ennek hiányában sok esetben romlik az állapotuk.

Zsombok Lajos (Fidesz-KDNP), Lengyeltóti polgármestere örömét fejezte ki, hogy a korábban az alapszolgáltató által használt önkormányzati épület a jövőben is közhasznú célt szolgál.

A VGYFMSZ átveszi az uszoda működtetését azzal, hogy a terápiás foglalkozások mellett a továbbiakban is biztosítja a gyerekek iskolai úszásoktatását - jegyezte meg a településvezető.

Lengyeltóti, 2023. május 8. Zsombok József polgármester és Mellár Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő és Magánsegítő Szervezete (VGYFMSZ) elnöke a Lengyeltótiban tartott sajtótájékoztatón 2023. május 8-án. Magánklinika nyitását tervezi fogyatékossággal élők ellátására a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő és Magánsegítő Szervezete legkésőbb jövő februárra Lengyeltótiban. A VGYFMSZ átveszi az uszoda működtetését azzal, hogy a terápiás foglalkozások mellett a továbbiakban is biztosítja a gyerekek iskolai úszásoktatását. MTI/Kovács Tamás

 

Helyi hírekLengyeltótiegészségügymagánklinika