2024.07.21, Vasárnap
Szélessávúinternet-hálózatot épített ki a TARR Kft. a Marcali járásban
Illusztráció, unsplash.com

Szélessávúinternet-hálózatot épített ki a TARR Kft. a Marcali járásban

MTI

2023.06.20. 09:00

Szélessávúinternet-hálózatot épített ki a TARR Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a Marcali járásban; a mintegy 573 millió forintos, ebből 515 millió forint európai uniós pályázati támogatást élvező beruházás eredményeként 18 településen 3600 háztartásba jutott el a legkorszerűbbnek számító optikai kábeles, gigabitképes hírközlő hálózat - tájékoztatta a szekszárdi székhelyű társaság az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a fejlesztéssel több mint 30 megabit/secundumos (Mbit/s) elméleti letöltési sebesség és igény esetén akár 1 Gbit/s sebességű szélessávú internet szolgáltatás is biztosítható - tették hozzá.

A Marcali járáson felül, a Kft. további járásokban is lehetőséget kapott hírközlő hálózatok kiépítésére, így idén már több mint 18 ezer háztartásnak vált elérhetővé a szélessávú internetezés lehetősége - jegyezték meg.

Kitértek rá: a hírközlő hálózati fejlesztések eredményeként javulnak a lemaradó, hátrányos helyzetű települések lehetőségei, a korszerű digitális szolgáltatások elérhetősége pozitívan hat a lakosság jólétére, a vállalkozások versenyképességére, és tovább javul az állam, a közigazgatási intézmények hatékonysága.

A több mint harminc éve alapított, több mint 300 embert foglalkoztató magyar tulajdonú TARR Kft. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 12,563 milliárd forint nettó árbevétel mellett 1,684 milliárd forint adózott eredményt ért el, míg egy évvel korábban 11,850 milliárd forint bevétellel és 1,674 milliárdos profittal zárt.

Helyi hírekMarcali Szélessávúinternet-hálózatinternet hálózat