2024.05.02, Csütörtök
GasztroFok Siófokon: a térség legjobb termelői és gasztroszolgáltatói egy helyen
Illusztráció, unsplash.com

GasztroFok Siófokon: a térség legjobb termelői és gasztroszolgáltatói egy helyen

siofok.hu

2023.09.03. 10:00

Az idei siófoki őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul egészen Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat.

Hirdetés

Mint írták, a GasztroFok név és brand létrehozásának célja, hogy az összefogás az egész térségre kiterjedjen, ezáltal nemcsak Siófok belvárosában, hanem akár 20-30 km vonzáskörzeten belülről is igyekeznek minél több vendéget megszólítani, illetve akár Siófok közelében levő helyeket is jobban megismertetni.

A kezdeményezés nyitott arra, hogy minden minőség iránt elkötelezett vendéglátóhely, gasztro szolgáltató vagy termelő csatlakozzon.

A város által a 2023 őszén elindítani kívánt GasztroFok összefogás szakmai hátterét a Balatoni Kör és a Krúdy Gyula Szakképzési Centrum garantálhatja hosszabb távon.

Első közös rendezvény, a GasztroFok – Kulináris körút Siófokon október utolsó hétvégéjén, október 27-29 között kerül megrendezésre.

A kezdeményezés ideje alatt a Fő téren egy infóponton megjelenik a GasztroFok brand és térképpel hostess magyarázza el az érdeklődőknek, hogy ez nem egy szokványos fesztivál, hanem gasztrotúra koncepció, mely révén élményszerűen be lehet járni a térség legnívósabb helyeit, végig kóstolva a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlatokat.

A szolgáltatók ingyenesen csatkakozhatnak szeptember 15-ig.

További információk: Mihalovics Dóra Kommunikációs és Turisztikai Irodavezető, 84/504-162.

ONLINE CSATLAKOZÁSI ADATLAP: https://forms.gle/EeGEvmK3w9qpKd2c7

Helyi hírekGasztroFok Siófok