2024.04.28, Vasárnap
Hamarosan elkészülhet a 67-es főút Látrányt elkerülő szakasza
Fotó: Strabag

Hamarosan elkészülhet a 67-es főút Látrányt elkerülő szakasza

magyarepítok.hu

2023.09.28. 10:00

A mintegy 10 kilométer hosszú, jelenleg kétsávos 67-es út négysávos főúttá való bővítése az utolsó szakaszába ért. Az arra közlekedők türelmére már csak néhány hétig van szükség.

Hirdetés

Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében és az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épül a 67-es út Látrányt elkerülő szakasza. Ennek során a jelenlegi 2x1 forgalmi sávos főutat építik át 2x2 sávos, fizikai elválasztású főúttá.

 

 

Jelenleg a forgalom a jobb pályán (Balatonlelle irányba) közlekedik 2x1 forgalmi sávon, a bal pályán pedig zajlanak az átépítési munkák, amelyek szeptember végén befejeződnek. Ezt követően, október első heteiben megnyitják majd a Kaposvár felé vezető bal pályát, amivel egyidőben lezárják a jobb pályát a kopóréteg építési munkái miatt.

 

Ne vezessünk megszokásból

A mintegy három hétig tartó lezárás alatt terelőutakon juthatnak el céljukhoz Kaposvár irányából az M7-es és Balatonlelle, illetve Visz felé közlekedők. A forgalmat a 6713-es (a régi 67-es), vagyis Somogytúr és Látrány érintésével Balatonlellére vezető útra terelik, ahonnan a 7-es úton keresztül érhető majd el az autópálya. A Visz felé közlekedők a Látrány-Visz összekötő utat kell, hogy használják.

A kopóréteg teljes szélességű cseréje mellett az M7-es autópályánál lévő körforgalom mentén is kopóréteget javítanak, emiatt egy-egy napon itt is számítani kell terelésekre, amelyhez a kivitelezők a lakosság türelmét és megértését kérik.

Helyi hírekStrabagútépítés67-es útelkerülő út