2024.05.02, Csütörtök
Különdíjat és 7 gyémánt díjat nyert Siófok városmarketing aktivitásaival
Kép: siofok.hu

Különdíjat és 7 gyémánt díjat nyert Siófok városmarketing aktivitásaival

siofok.hu

2023.09.17. 10:00

Különdíjat és 7 gyémánt díjat nyert Siófok városmarketing aktivitásaival.A Tourinform iroda 99%-os, kiváló minősítést kapott.

7 beadott pályázattal 7 gyémántdíjat és marketing workshop különdíjat nyert Siófok a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete által meghirdetett Városmarketing Gyémánt Díj pályázaton, ahová az idei évben csaknem 182 nevezés érkezett 5 kategóriában - számolt be róla Siófok városi honlapja.

Mint írták, 2023. szeptember14-én került sor Budapesten, a Várkert Bazárban a Marketing Summit Hungary Konferencia keretein belül immár kilencedik alkalommal a Városmarketing Gyémánt díjátadóra. A marketing - és üzleti döntéshozók exkluzív csúcstalálkozóján a szakma elismert szereplői tartottak előadásokat, ezzel segítve a résztvevő szakembereket, hogy felkészülhessenek a következő időszak kihívásaira.

Siófok olyan városmarketing programokkal nyert 7 díjat, amelyek méltó módon mutatják meg városunk fejlődését, kreativitását, valamint sikeres városmarketing tevékenységét a helyi közösségek bevonását.

  • Rendezvény kategória: Téli Varázs Siófokon2022; Tökfaragó Nap Siófok 2022; Pünkösdi Rózsaünnep 2023
  • Marketingkommunikáció és tartalom kategória: Kálmán Imre bonbon bevezetése és kommunikációja
  • Marketing stratégia és identitásépítés kategória: Civil Ház Siófok megnyitása; Varga Imre 100 emlékév programterv 2023 Siófok (Víztorony kiállítás)
  • Városfejlesztési projektek kommunikációja: „Okos zebra-program” Siófokon 2022-2023

A díjakat az önkormányzat részéről Virág Erzsébet, az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság elnöke és Mihalovics Dóra, a Kommunikációs és Turisztikai Iroda vezetője, valamint a Kommunikációs és Turisztikai Iroda munkatársai vették át az ünnepélyes díjátadón. Hatalmas öröm számunkra, hogy Siófok ismét elismerésekkel gazdagodott, s immár 42 gyémántdíjjal a gyémánt ranglista 4. helyén áll.

Magyar Turisztikai Ügynökség 3 éve a Tourinformok számára bevezetett teljesítménymérési rendszere alapján évről évre javul a Tourinform hálózatban dolgozó kollégák teljesítménye. A TMR mutató országos átlaga 2022-ben 70%, majd 2023-ban 81% lett. Idén 6 iroda pedig elnyerte a „kiváló” Tourinform minősítést, közte a Siófoki Tourinform Iroda 99%-os értékeléssel. Az előző évi értéken 7%-ot javítva a legkiválóbb magyarországi Tourinform Iroda egyike a siófoki.

A turisztikai iroda koordinálásával elindult Siófok város új honlapja a www.siofok.hu , melyen csaknem minden olyan információ megtalálható, amit a Siófokiak, a városba érkező turisták vagy az itt befektetni szándékozók kereshetnek. Az oldal turisztikai portálként és önkormányzati weblapként is funkcionál, kibővítve a mai kor követelményeinek megfelelő funkciókkal, más online felületekkel való összeköttetéssel. A régi releváns tartalmak az év végéig még elérhetőek az archiv.siofok.hu oldalon. Az indulást követő tesztidőszak alatt (2023. augusztus 10. és 31. között) több, mint 45.000 oldalmegtekintés történt az új oldalon, csak augusztus 20-án több mint 4.000, a látogatások csaknem 20%-a a SiofokGuide Facebook oldalról történt.

Fontosnak tartjuk, hogy a publikum elismerése mellett, a szakma figyelmét is felhívjuk városunk marketingmunkájára, fejlődésére és törekvéseire. A pozitív szakmai visszajelzések megerősítenek minket abban, hogy Siófok jó úton jár és még több motivációt, inspirációt merítünk munkánk folytatásához. A jövőre vonatkozóan is célunk, hogy hatékony marketingmegoldásokkal növeljük városunk népszerűségét és mind a hazai mind a nemzetközi piacon megőrizzük az idegenforgalomban betöltött vezető szerepét.

Helyi híreksiófokdíjátadás