2024.04.29, Hétfő
Somogy vármegyei díjazott az Év Homlokzata 2023 pályázaton
Fotók: Lounge Communication

Somogy vármegyei díjazott az Év Homlokzata 2023 pályázaton

Lounge Communication

2023.11.20. 09:00

November 16-án, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett jelentették be az Év Homlokzata 2023 pályázat nyerteseit. A díjátadó során a zsűri öt kategóriában hirdette ki a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat. A Somogy vármegyei pályázatok közül került ki az egyik különdíjas a díjátadón.

Hirdetés

A Baumit idén tizenegyedik alkalommal írta ki az Év Homlokzata pályázatot családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, valamint műemlék kategóriában. A kiemelkedően színvonalas pályaműveket november 16-án, a verseny lezárását követő díjátadó keretein belül ismerték el.

A Baumit ügyvezető igazgatói különdíj nyertese, valamint az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel jutalmazták. A zsűri az 5 kategórianyertesen túl, 12 Baumit különdíjat is kiosztott, valamint sor került a Baumit ügyvezető igazgatói különdíjasának és a szeptemberben megrendezésre került online közönségszavazás győztesének kihirdetésére is.

A Somogy vármegyéből érkező pályázatok egyike is elismerést szerzett a rangos megmérettetésen: műemlék kategóriában szerzett különdíjat a bolhási Tallián-kúria. A műemlék-felújítás az Euro-Clean System Kft. kivitelezésében valósult meg.

 

 

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 142 pályázat érkezett: családi ház kategóriában 35, társasházban 19, középületben 26, energetikai felújításban 42 és műemlék kategóriában 20, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak.

A díjazott épületek részletes bemutatása, a különdíjasok és az összes nevezés az evhomlokzata.hu oldalon tekinthető meg.

A 2023-as kiírás műemlék kategória különdíjasának nagy felbontású fényképe az alábbi linken elérhető: https://we.tl/t-AK0TcavQwB

A fenti link 2023.11.24-ig elérhető, utána a képpel kapcsolatos kéréseket a [email protected] e-mail címre várjuk.

 

 

Helyi hírekaz Év HomlokzatapályázatBolhásTallián-kúria