2024.05.02, Csütörtök
Utat és adótornyot avattak Kastélyosdombón
Fotó: MTI/Ruprech Judit

Utat és adótornyot avattak Kastélyosdombón

MTI

2023.12.14. 15:51

A falun élő ember nem alacsonyabb rendű ember, a falun élő ember kincs - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Kastélyosdombón.

Hirdetés

Gyopáros Alpár a Somogy vármegyei település több mint 300 millió forintból megújult központi útszakasza és egy új adótorony átadásán hangsúlyozta: a falvak megmentéséért szükség van a fejlesztéseik támogatására és szükség van olyan missziókra, mint amilyet az Ökumenikus Segélyszervezet végez Kastélyosdombón.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a segélyszervezet több mint egy évtizede van jelen a településen, kezdetben szociális szolgáltatást végzett, ma már gazdasági, turisztikai tevékenységet is folytat és a településképet is fejleszti.

A kormánybiztos megjegyezte, hogy Kastélyosdombó lakosainak száma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint húsz évvel ezelőtt még 300 felett volt, 2010-re 200-ra csökkent, de a segélyszervezetnek is köszönhetően mára 250-re nőtt.

Gyopáros Alpár utalt arra, hogy a Magyar falu program nemcsak a közintézmény-hálózatot fenntartó, közszolgáltatásokat biztosító önkormányzatokat, hanem egyéb intézményfenntartókat, a település életében meghatározó egyházakat és civil szervezeteket is támogat.

Helyi hírekKastélyosdombóútátadásadótorony átadás