2024.10.18, Péntek
Megmenekült a siófoki labdarúgás
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Megmenekült a siófoki labdarúgás

Forrás: siofok.hu

2024.07.26. 08:45

Az utánpótlás csapatokat működtető Bányász SE „mentette meg” a siófoki felnőtt labdarúgást az NB II-es kiesés után és kezd elölről, szinte a nulláról az építkezésbe – amatőr alapon, zömmel siófoki fiatalokkal és visszatérőkkel.

„Az első számú célkitűzés az volt, hogy maradjon meg a felnőtt labdarúgás Siófokon, hogy utánpótlás játékosainknak ne kelljen elhagyniuk a várost, ha folytatni szeretnék a játékot; vagyis valóban siófoki csapat lesz a BFC Siófok az NB III-ban, tehát magáénak érezheti a közönség és a város teljes közössége – mondta a Siófoki Híreknek Lindemann Roland ügyvezető, a Bányász SE elnöke - olvasható a siofok.hu oldalán.

Munka mellett edzenek és játszanak a focisták

A Bányász SE elnökségében vetődött fel „vészforgatókönyvként” a felnőtt csapatot működtető kft. átvétele, majd a fociklub korábbi tulajdonosai is kinyilvánították szándékukat a tulajdonjog átadására, az NB III-as indulási joggal együtt. A játékoskeretet amatőr státuszú labdarúgók alkotják, ami azt jelenti, hogy mindannyian tanulnak vagy dolgoznak is sport-tevékenységük mellett. Nyolcan csatlakoztak az NB III-as felnőtt kerethez a bányászos utánpótlásból, ezen kívül több helyi kötődésű, de az elmúlt években eltávozott futballistát csábítottunk vissza Siófokra.
Rajtuk kívül kizárólag végleges szerződéssel igazoltunk labdarúgókat más kluboktól, olyanokat, akik a jövőjüket hosszú távon Siófokon képzelik el. A csapat edzője az eddigi U19-tréner, Mészáros József, segítője az egykori kiváló Bányász-kapus, Bíró Imre.”

Helyi hírek SiófoklabdarúgásBányász SE