2024.03.28, Csütörtök

Ebben a sorrendben pályázhatunk a háztartási nagygépek támogatására

MTI

2018.11.05. 14:36

Hétfőtől újraindult az Otthon melege program: hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére van lehetőség állami támogatással. Kizárólag elektronikus úton lehet pályázni, mutatjuk melyik megyében mikor kell beadni a pályázatot!

Hirdetés

A program során korszerű, energiatakarékos háztartási nagygépeket lehet beszerezni. Az új kiírással a kormány összesen kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb 25 ezer forint az A+ kategóriájú, 40 ezer forint az A++ kategóriájú, illetve 45 ezer forint az A+++ kategóriájú készülékek esetében.

Így alakul a program ütemezése

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, november 5. és 19. között lehet benyújtani.

Hétfő délelőtt 10 órától 14 óráig lesz nyitva a program az észak-magyarországi térségben, azaz Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.


A további megyék sorrendje:

szerdán 10 és 14 óra között a Dél-Alföld:
Csongrád, Bács-Kiskun, Békés;

pénteken 10 és 14 óra között Észak-Magyarország:
BAZ-megye, Heves, Nógrád;

hétfőn 10 és 14 óra között Nyugat-Dunántúl:
Győr-Moson, Vas, Zala;

jövő szerdán, 14-én Dél-Dunántúl:
Somogy, Baranya, Tolna;

jövő pénteken, 16-án Közép-Dunántúl:
Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém;

19-én hétfőn pedig Közép-Magyarország következik:
Pest megye és a főváros.
 

Lakásonként egy gép cserélhető le támogatással

A kiírásra magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. Személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjéhez nyerhető el támogatás.

A jelentkezések, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül adhatóak be.

A pályázati oldalon a lakosságnak szóló résznél már előzetesen is ki lehet tölteni a pályázat adatlapját az útmutató alapján. Érdemes előre dolgozni, mert számos olyan kérdésre is válaszolni kell, illetve adatokat kell összegyűjteni, amelyekhez idő kell.

Országos hírekpályázattámogatásotthon