2024.03.28, Csütörtök
Országszerte mérhetik össze pénzügyi tudásukat a középiskolás diákok
Illusztráció: unsplash.com

Országszerte mérhetik össze pénzügyi tudásukat a középiskolás diákok

MTI

2021.11.10. 15:39

A Magyar Államkincstár országos szintű pénzügyi vetélkedősorozattal segíti a középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítését, amelynek fődíja százezer forint.

Hirdetés

A Magyar Államkincstár ismét egy országjáró pénzügyi vetélkedősorozattal szólítja meg a fiatalokat - adta hírül a MÁK szerdán közleményben.

A közleményben kiemelték:

a vetélkedőn megyénként és a fővárosban azok a diákcsapatok vehetnek részt, akik a kincstár saját, nemrég továbbfejlesztett Játék-Kincstár alkalmazásán keresztül a legjobb eredményt érték el.

Az online játék ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazásként, valamint számítógépes játék formájában is elérhető a Kincstár weboldalán.

Tavaszi Zsolt államháztartási és pénzforgalmi szolgáltatásokért felelős elnökhelyettes a közlemény szerint elmondta: a játék célja kettős, egyrészt a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése és a pénzügyi kultúra fejlesztése, másrészt a Magyar Államkincstár pénzügyi szolgáltatásainak megismertetése.

A kincstár tájékoztatása szerint korábban Zala, Vas, Veszprém, Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megye 79 játékba regisztrált csapata közül az 5-5 legjobb eredményt elérők mérkőztek meg a játék megyei döntőin. A Komárom-Esztergom megyei döntőre november 10-én került sor Tatán.

Országos hírekdiákokpénzügyMagyar Államkincstártanulmányi verseny