2024.03.28, Csütörtök
November végéig érvényesek az előző tanévi, félévi diákigazolványok a MÁV-Volán-csoport járatain
Illusztráció, unslpash.com

November végéig érvényesek az előző tanévi, félévi diákigazolványok a MÁV-Volán-csoport járatain

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

2022.11.04. 11:26

Az Oktatási Hivatal és a Technológiai és Ipari Minisztérium döntésének értelmében egy hónappal meghosszabbították a diákigazolványok érvényességi idejét a közlekedési szolgáltatóknál. Október 31. helyett november 30-ig használhatók utazásra az előző tanévben, illetve félévben kiadott matricákkal ellátott diákigazolványok a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatain.

Hirdetés

A köznevelésben a 2021/2022-es tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2021/2022-es tanév II. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal egy hónappal tovább, november 30-ig lehet kedvezményesen utazni a MÁV-Volán-csoport járatain.

A diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2006. augusztus 31-e előtt születtek idén november 30-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Továbbá október 31. helyett november 12-ig fogadják el a MÁV-Volán-csoport járatain az október 25. és november 3. között lejárt QR kódos diákigazolvány-helyettesítő igazolásokat a diákok utazási kedvezményekre való jogosultság igazolásaként.

A közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézményük között bérletkedvezménnyel, továbbá bármely viszonylatban menetjegy kedvezményekkel a meghatározott feltételek szerint utazhatnak.  Az oktatási intézmények levelező oktatásban részt vevő tanulója érvényes diákigazolvánnyal a lakóhely és az oktatási intézmény között jogosult kedvezményes menetjegy váltására.

Országos hírekMávdiákigazolvány