2024.06.15, Szombat

szilveszter

A tűzijátékokkal kapcsolatos tűzmegelőzés már a vásárlásnál kezdődik

2022.12.31

Helyi hírek

Szilveszter éjjel 20 és 50 között alakul a tűzijátékok miatt keletkező tüzek száma országszerte. A legtöbbször csak kisebb tüzek keletkeznek, de minden évben előfordul néhány többmilliós kárral járó nagy tűz is. A leggyakrabban fenyők, tuják, kukák, gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta erkélyre, vagy autó alá repül és ott okoz tüzet - ismertette a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Rendőrség: a szilveszteri tűzijátékok újév reggeléig használhatók fel, de petárdázni szigorúan tilos

2022.12.27

Országos hírek

Petárdázni idén szilveszterkor is tilos, a legális árusoktól vásárolt tűzijátékok december 31-én este hat órától január 1-jén reggel hat óráig használhatók - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu-n.

A tűzijátékok óvatos használatára hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem

2021.12.28

Aktuális

Az sem mindegy, hogy hol vásároljuk és milyen körülmények között tároljuk a pirotechnikai eszközöket - olvasható a felhívásban.

Csendes tüzijáték mentheti meg rengeteg kutya életét

2020.11.30

Országos hírek

A csendes fényünnep használatát egy olaszországi városban már rendeleti úton be is vezették.

A hatóságok csak legális tűzijáték használatát javasolják

2019.12.29

Aktuális

A hatóságok azt javasolják, hogy mindenki csak legális forrásból szerezze be a szilveszteri pirotechnikai eszközöket, mert a "feketén" árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak.

Már 100 helyen tudjátok beazonosítani a talált kutyusok gazdijait

2018.12.30

Aktuális

Szilveszter éjszaka a tűzijátékok miatt drasztikusan megnő az elszökött kutyák száma, ezért 46 újabb töltőállomáson helyeztek el chip-olvasót, ezzel 100 helyen tudjátok beazonosítani a talált blökik tulajdonosait.

Télen is vonzóak Siófok szállodái

2017.12.28

Szilveszterkor a magyarok belföldre utaznak a legszívesebben, a húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van a Trivago.hu összesítése alapján.