2024.03.28, Csütörtök

Elsőként a Kaposvári Egyetemre látogatott el az izraeli nagykövet

ke.hu

2017.03.06. 10:50

Hivatalba lépése után Yossi Amrani, Izrael Állam magyarországi nagykövete elsőként a Kaposvári Egyetemet látogatta az egyetemek közül. A diplomata előadást is tartott a hallgatóknak, és az együttműködésről is tárgyalt.

Hirdetés

A magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Kaposvári Egyetem az elsők között lehet, amely kapcsolatot építhet ki valamely izraeli egyetemmel. Ennek érdekében a Kaposvári Egyetem vezetése több izraeli felsőoktatási intézménybe is ellátogatott. Az együttműködésről Yossi Amrani nagykövet mostani, kaposvári látogatásán is szó volt. A partnerek azt hangsúlyozták: az oktatás, a kutatás, a mezőgazdaság, a víz- és talajgazdálkodás lehet az a terület, ahol a legnagyobb előrelépést érhetik el.

Izrael Állam magyarországi nagykövete 2016. november 23-án adta át megbízó levelét Áder János köztársasági elnöknek. A Kaposvári Egyetem kapcsolata nem új keletű a Közel-Keleti ország nagykövetségével, hiszen Ilan Mor korábbi nagykövet hivatali ideje alatt ötször látogatott az intézménybe.

A Rippl-Rónai Művészeti Karon - tavaly szeptemberben, egy egyedülálló kurzust indítottak: az Együttélés Öröksége elnevezésű képzést az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem oktatói tartották. Ennek köszönhetően az elmúlt félévben mintegy 30 hallgató ismerkedhetett meg közelebbről a zsidó történelemmel, művészettel és kultúrával. A kurzus folytatódik.

A Kaposvári Egyetem számára kiemelten fontos a nemzetközi partnerekkel való együttműködés. Az elmúlt két esztendőben 11 alkalommal fogadott külföldi delegációt az intézmény vezetése. A Kaposvári Egyetem immár 10 ország 29 intézményével működik együtt.

Helyi hírekKaposvári Egyetemizraelnagykövetegyüttműködés