2019.10.16, Szerda

Kaposvári Egyetem

Tamási diákok látogattak a Kaposvári Egyetemre

2019.05.09

Aktuális

Számítógépes rajzokat készítettek és a robotika világába is betekintést nyertek azok a diákok, akik a napokban látogattak a Kaposvári Egyetemre. A Nemzeti Tehetségprogram keretében Tamásiból 16 tanuló érkezett a kampuszra.

Rangos elismerések a Lovasakadémiának

2019.02.23

Aktuális

Két rangos díjat is kiérdemeltek a Lovasakadémia Sport Club képviselői. A Magyar Lovassport Szövetség Villányi Krisztina és Palkovics Dávid teljesítményét ismerte el.

Részvételi rekorddal nyitott a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Programja

2019.02.10

Kultúra

Minden eddiginél többen, összesen 320-an voltak kíváncsiak a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Programjának nyitó előadására. Az eseménysorozat tovább növelte népszerűségét, a 11. félévben 24 új beiratkozóval bővült a hallgatók száma.

Újabb kutatók mutatkoznak be a Kaposvári Egyetemen

2018.12.13

Kultúra

A következő félévben is folytatódik az „Életutak a tudományban” elnevezésű programsorozat. Az elmúlt időszakban nyolc kutató mutatkozott be a Kaposvári Egyetem Doktorandusz Önkormányzata által szervezett eseményeken. Az egyik kiemelt cél, hogy felkeltsék a hallgatók figyelmét a tudományos pálya iránt.

A Kaposvári Egyetemen ülésezett a Doktoranduszok Országos Szövetsége

2018.11.04

Aktuális

A Kaposvári Egyetemen választották újra a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökét. A tisztújító küldöttgyűlésen hangsúlyozták: fontos, hogy hosszú távon biztosított legyen a felsőoktatási intézmények tudományos utánpótlása.

Tisza 100 - Történész: Tisza István nem ismerte a félelmet

2018.11.03

Aktuális

Tisza István egykori miniszterelnök nem ismerte a félelmet, kivételes lelkiereje volt - mondta Hatos Pál történész, a Kaposvári Egyetem művészeti karának dékánja az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Új biológiai hulladéktechnológiát fejleszt a Kaposvári Egyetem konzorciumi partnere

2018.10.15

Aktuális

Új, integrált biológiai hulladék feldolgozó technológiát fejleszt ki a gödöllői székhelyű Profikomp Környezettechnika Zrt. vezette konzorcium, amellyel elsősorban állattartó telepek állíthatnak elő új típusú szerves trágyát - közölték az MTI-vel.

A Kaposvári Egyetem hallgatói önkormányzatánál is szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ

2018.10.04

Aktuális

Nem szabályszerűen alakultak meg 2013 és 2016 között az állami fenntartású egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatai, ezért "a nemzeti felsőoktatási törvényben biztosított jogosítványaik gyakorlásának feltételei nem álltak fenn" - hangzott el az Állami Számvevőszék (ÁSZ)sajtótájékoztatóján.

A Kaposvári Egyetemen szervez állásbörzét Somogy Megyei Kormányhivatala

2018.09.17

Aktuális

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának szervezésében „Kaposvári Karriernap és Állásbörze” megtartására kerül sort 2018. szeptember 19-én a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán (Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 10.) 10-14 óra között, ahol több munkáltató is részt vesz kiállítóként, önálló standdal, konkrét állásajánlatokkal és képviselettel.

Történelmet írt a Kaposvári Egyetem sárkányhajós csapata

2018.09.11

Aktuális

Szenzációsan szerepelt a Kaposvári Egyetem sárkányhajós csapata a Fadd-Domboriban rendezett Magyar Nagydíjon. A hallgatókból és oktatókból álló alakulat a 4. helyen végzett a munkahelyi vegyes csapatok kategóriájában.

Hatodszorra is megszervezi a Kutatók éjszakáját a Kaposvári Egyetem

2018.09.06

Aktuális

Megelevenedik a robotok világa, lesz matematikai játszóház és bárki kipróbálhatja, milyen lenne szinkronszínésznek – többek között ezt kínálja a Kutatók Éjszakáján a Kaposvári Egyetem. Intézményünk szeptember 28-án közel hetven színes programmal készül, kiemelt cél a kutatói pálya népszerűsítése.

Dobogós lett a Kaposvári Egyetem hallgatója a Póni Fogathajtó EB-n

2018.08.26

Aktuális

Bronzéremmel tért haza a Gyermek, Junior és Fiatal Fogathajtók Európa-bajnokságáról Palkovics Dávid. Az Agrár- és Környezettudományi Kar hallgatója a Fiatal Póni Egyesfogathajtás kategóriában versenyzett kiválóan.

Növelni tudta a felvett hallgatók számát a Kaposvári Egyetem

2018.07.26

Aktuális

Az idei általános felvételi eljárásban összesen 802 diák jutott be az intézménybe, amely tavalyhoz képest mintegy 10 százalékos növekedést jelent.

Rekordszámú nevezés érkezett a kaposvári Junior Lovastorna Európa-bajnokságra

2018.07.16

Aktuális

13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-5. között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia az 1996-os, 2007-es és 2014 –es kontinensviadal valamint a tavalyi nagy sikerű Póni Eb után ismét egy nívós nemzetközi versenyek ad otthont.

Újraválasztották a Kaposvári Egyetem rektorát

2018.07.01

Aktuális

Ismét helyet kapott a Magyar Rektori Konferencia elnökségében Prof. Dr. Szávai Ferenc, aki az Állami Tagozat elnökségi tagjaként folytatja a munkát. A Kaposvári Egyetem rektorának mandátuma két évre szól.

Ifjú kutatókmutatkoztak be a Kaposvári Egyetemen

2019.03.27

Aktuális

Környezetvédelem, fizika és társadalomtudományok – számos tudományterületen bemutatkozhattak az ifjú kutatók a Kaposvári Egyetem. A Pedagógiai Kar immár 4. alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Mandulafa konferenciát, amely lehetőséget nyújt a tehetséges fiatalok számára a bemutatkozásra a tudományos életben.

Évtizedes bravúr előtt a kaposvári futsal csapat

2019.02.19

Aktuális

10 éve nem látott bravúrra készül a Kaposvári Egyetem futsal csapata. A fiúknak minden esélyük megvan, hogy a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban csoportelsőként jussanak a legjobb nyolc közé, miután 2009 után újra le tudták győzni a Pécsi Egyetem gárdáját.

Agrárinnovációs Ötletversenyt szervez végzős középiskolásoknak a Kaposvári Egyetem

2018.12.28

Aktuális

Jól ismered a mezőgazdaság high-tech arcát? Vagy csak lenne egy jó ötleted?

A Kaposvári Egyetem két csapata is bejutott az AGROVIRTUS döntőjébe

2018.11.20

Aktuális

A több heti kitartó munkának meg lett az eredménye, hiszen a Kaposvári Egyetem diákjai közül nyolcan bejutottak Magyarország első agrár-innovációs versenyének – az AGROVIRTUS – döntőjébe.

A Kaposvári Egyetem vezetésével fog működni a Bábolna új genetikai kutatóbázisa

2018.11.03

Gazdaság

Átadták kedden a Bábolna TETRA Kft. baromfi-genetikai kutatóbázisát a Vas megyei Uraiújfaluban. A létesítmény a Kaposvári Egyetem szakmai vezetésével megvalósuló klímakutatási projekt célkitűzéseinek megvalósulását is szolgálja.

Mérföldkő: Megtartották az első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen

2018.10.16

Aktuális

Új korszak kezdődik a szlovák – magyar akadémiai kapcsolatokban. Az elmúlt napokban tartották meg a történelmi jelentőségű első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen. A Kaposvári Egyetemet Prof. Dr. Végvári György rektorhelyettes képviselte.

A Design Héten képviselteti magát a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara

2018.10.06

Kultúra

Tervezőképző közép- és felsőoktatási intézmények, művészeti és műszaki karok, kreatív képzést nyújtó iskolák bemutatkozása az OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár területén, a Design Hét Budapest szervezésében.

Az elmúlt tíz év legnagyobb sportfejlesztése valósult meg a Kaposvári Egyetemen

2018.09.20

Aktuális

Az új sportpályát, a felújított öltözőket és a modernizált kondicionálótermet csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Campuson.

Milliárdos épületkorszerűsítés kezdődik a Kaposvári Egyetemen

2018.09.12

Aktuális

Korszerűsíti több épületét és oktatáshoz szükséges eszközöket vásárol mintegy 1,2 milliárd forintból a Kaposvári Egyetem (KE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény kancellárja az MTI-t.

A Kaposvári Egyetemtől kaphatnak majd diplomát a beregszászi színészek

2018.09.07

Aktuális

Magyar nyelvű színművészosztálya lesz a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolának, az erről szóló megállapodást az iskola, a Kaposvári Egyetem és a Nemzeti Színház vezető képviselői írták alá a somogyi megyeszékhelyen pénteken.

Rangos filmes díjat kapott a Kaposvári Egyetem hallgatója

2018.09.01

Aktuális

Fődíjat nyert a Kaposvári Egyetem hallgatója elsőéves vizsgamunkájával a 25. Országos Diákfilmszemlén. Sipos Bence Váratlan vár a határon című alkotásával a Fiatal filmes kategóriában érdemelte ki a rangos elismerést.

Augusztus 6-ig lehet pótfelvételizni a Kaposvári Egyetem képzéseire

2018.07.30

Aktuális

Lemaradtál a felvételiről? Semmi baj, idén még van egy utolsó esélyed a pótfelvételin! Aki nem került be a felvételi eljárásban egyik megjelölt szakra sem, illetve nem jelentkezett a normál felvételi eljárásban, pótfelvételin próbálkozhat.

Tájékoztató a Kaposvári Egyetem duális képzésben részt venni szándékozó leendő hallgatói részére

2018.07.17

Aktuális

A duális képzés a gyakorlatigényes alapképzési szakon folytatott képzés azon formája, amelyben a szakmailag minősített vállalatoknál folytatható gyakorlati képzések tantervi tartalmuknál, struktúrájuknál és a vállalatoknál töltendő, megnövelt óraszámuknál fogva növelik a hallgatók szakmai kompetenciáját, vállalati üzemeltetési ismereteit és vállalati kultúráját.

Nemzetközi színházi kurzust tartanak Kaposváron

2018.07.05

Kultúra

Nemzetközi színházi műhely nyílt Kaposváron, a kurzuson hat ország mintegy nyolcvan színész szakos felsőoktatási hallgatója, rendező gyakornoka, rendezője vesz részt - mondta az esemény főszervezője a somogyi megyeszékhelyen szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Zöld út – Indulhat a klímaközpont építése Kaposváron

2018.06.18

Gazdaság

Az elkövetkezendő évtizedek kutatási irányát is megszabja majd az Állattudományi Klímaközpont. A 700 millió forintból megvalósuló létesítmény kivitelezési szerződését kedden ünnepélyes keretek között írta alá a Kaposvári Egyetem és a nyertes konzorcium vezetése.