2024.04.22, Hétfő

Kaposvári Egyetem

Meghalt Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas díszlet- és jelmeztervező

2023.04.29

Helyi hírek

Életének 82. évében csütörtökön meghalt Gyarmathy Ágnes Munkácsy Mihály-díjas díszlet- és jelmeztervező, egyetemi tanár, az Oscar-díjas Mephisto című film jelmeztervezője - tájékoztatta a Színház és Film Intézet az MTI-t csütörtökön.

A Kaposvári Egyetem fotóművészeinek munkái is szerepelnek a bécsi kiállításon

2021.03.13

Kultúra

A kiállítássorozaton öt ország kilenc felsőoktatási intézményének 24 fiatal fotósa szerepel, Magyarországot a program elindításában kulcsszerepet betöltő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) mellett a Kaposvári Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem képviseli 10 művész alkotásaival.

Kaposváron is kezdetét veszi az agrár-felsőoktatás integrációja

2020.06.24

Aktuális

Kezdődik az agrár-felsőoktatás integrációja, a jövő év elejére Szent István Egyetem név alatt öt kampusszal, 20 ezer hallgatóval és 3500-4000 dolgozóval Magyarország egyik legnagyobb egyeteme jön létre - mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedden Kaposváron.

Díjakkal ismerték el a Kaposvári Egyetem hallgatójának diplomafilmjét

2020.05.04

Aktuális

Több díjat is kapott diplomafilmjéért a Kaposvári Egyetem végzős mozgókép szakos hallgatója. Helstáb Martin alkotását a IV. Ceglédi Filmfesztiválon ismerték el.

Egészségesebb tejtermékek fejlesztésébe kezd a Kaposvári Egyetem és a Fino-Food

2019.11.29

Gazdaság

Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem (KE) és a Fino-Food Kft., a 3 éven át tartó projektre 1,8 milliárd forintot költenek - közölte a felsőoktatási intézmény agrár- es környezettudományi karának dékánja az MTI-vel csütörtökön.

Idén is meghirdeti duális képzését a Kaposvári Egyetem

2019.08.06

Aktuális

A Somogy Megyei Kormányhivatalnál, mint partnerszervezetnél gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, valamint a pénzügy és számvitel szakokon lesz lehetőség arra, hogy a hallgatók a duális képzésben részt vegyenek.

Tamási diákok látogattak a Kaposvári Egyetemre

2019.05.09

Aktuális

Számítógépes rajzokat készítettek és a robotika világába is betekintést nyertek azok a diákok, akik a napokban látogattak a Kaposvári Egyetemre. A Nemzeti Tehetségprogram keretében Tamásiból 16 tanuló érkezett a kampuszra.

Rangos elismerések a Lovasakadémiának

2019.02.23

Aktuális

Két rangos díjat is kiérdemeltek a Lovasakadémia Sport Club képviselői. A Magyar Lovassport Szövetség Villányi Krisztina és Palkovics Dávid teljesítményét ismerte el.

Részvételi rekorddal nyitott a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Programja

2019.02.10

Kultúra

Minden eddiginél többen, összesen 320-an voltak kíváncsiak a Kaposvári Egyetem Senior Oktatási Programjának nyitó előadására. Az eseménysorozat tovább növelte népszerűségét, a 11. félévben 24 új beiratkozóval bővült a hallgatók száma.

Újabb kutatók mutatkoznak be a Kaposvári Egyetemen

2018.12.13

A következő félévben is folytatódik az „Életutak a tudományban” elnevezésű programsorozat. Az elmúlt időszakban nyolc kutató mutatkozott be a Kaposvári Egyetem Doktorandusz Önkormányzata által szervezett eseményeken. Az egyik kiemelt cél, hogy felkeltsék a hallgatók figyelmét a tudományos pálya iránt.

A Kaposvári Egyetemen ülésezett a Doktoranduszok Országos Szövetsége

2018.11.04

A Kaposvári Egyetemen választották újra a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökét. A tisztújító küldöttgyűlésen hangsúlyozták: fontos, hogy hosszú távon biztosított legyen a felsőoktatási intézmények tudományos utánpótlása.

Tisza 100 - Történész: Tisza István nem ismerte a félelmet

2018.11.03

Tisza István egykori miniszterelnök nem ismerte a félelmet, kivételes lelkiereje volt - mondta Hatos Pál történész, a Kaposvári Egyetem művészeti karának dékánja az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Új biológiai hulladéktechnológiát fejleszt a Kaposvári Egyetem konzorciumi partnere

2018.10.15

Aktuális

Új, integrált biológiai hulladék feldolgozó technológiát fejleszt ki a gödöllői székhelyű Profikomp Környezettechnika Zrt. vezette konzorcium, amellyel elsősorban állattartó telepek állíthatnak elő új típusú szerves trágyát - közölték az MTI-vel.

A Kaposvári Egyetem hallgatói önkormányzatánál is szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ

2018.10.04

Nem szabályszerűen alakultak meg 2013 és 2016 között az állami fenntartású egyetemek, főiskolák hallgatói önkormányzatai, ezért "a nemzeti felsőoktatási törvényben biztosított jogosítványaik gyakorlásának feltételei nem álltak fenn" - hangzott el az Állami Számvevőszék (ÁSZ)sajtótájékoztatóján.

A Kaposvári Egyetemen szervez állásbörzét Somogy Megyei Kormányhivatala

2018.09.17

Aktuális

A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának szervezésében „Kaposvári Karriernap és Állásbörze” megtartására kerül sort 2018. szeptember 19-én a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán (Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 10.) 10-14 óra között, ahol több munkáltató is részt vesz kiállítóként, önálló standdal, konkrét állásajánlatokkal és képviselettel.

Ismét látogatható a Kereki vár

2022.08.04

Aktuális

Ismét látogatható a Somogy megyei Kereki vár, amelynek környezete egy 213,2 millió forint támogatású turisztikai projekt részeként, 58,8 millió forintból újult meg - tájékoztatta a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. az MTI-t szerdán.

Téli álomra hajtották fejüket a kaposvári ürgeház lakói

2020.10.12

Helyi hírek

Sikeresen fogták be a leendő tenyészállatokat, szakszerűen gondoskodtak az átteleléshez szükséges optimális körülményekről, majd eredményesen engedték vissza természetes közegükbe az egyedeket. 

Ingyenes online tananyag segíti a Kaposvári Egyetem hallgatóit

2020.05.27

Aktuális

Több mint kétszáz kuponnal támogatta a mateking.hu a Kaposvári Egyetemet. Így az online oktatási platformon a hallgatók és oktatók ingyenesen használhatják a valószínűség számítás illetve a statisztika tárgyakhoz kapcsolódó tananyagokat.

Új alkalmazás könnyítheti a számolást gazdaságtudományi képzéseken

2020.02.12

Aktuális

Könnyebbé és gyorsabbá teszi speciális számítási feladatok megoldását gazdaságtudományi képzéseken egy új mobiltelefonos gazdasági matematikai alkalmazás - tájékoztatta a Kaposvári Egyetem szerdán, közleményben az MTI-t.

Mobil kormányablak segíti a leendő hallgatókat a Kaposvári Egyetem nyílt napján

2019.11.11

Aktuális

A 2019. november 12-én és november 30-án megrendezendő nyílt nap kiváló lehetőség a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara iránt érdeklődő középiskolások és szüleik számára.

Új gépgyártó cég érkezik Kaposvárra, műszaki képzés indul a Kaposvári Egyetemen

2019.05.18

Aktuális

Jövő év tavaszán kezdheti meg a működését Kaposvár új, 32 hektáros ipari parkjának első beruházója, az állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt.

Ifjú kutatókmutatkoztak be a Kaposvári Egyetemen

2019.03.27

Aktuális

Környezetvédelem, fizika és társadalomtudományok – számos tudományterületen bemutatkozhattak az ifjú kutatók a Kaposvári Egyetem. A Pedagógiai Kar immár 4. alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Mandulafa konferenciát, amely lehetőséget nyújt a tehetséges fiatalok számára a bemutatkozásra a tudományos életben.

Évtizedes bravúr előtt a kaposvári futsal csapat

2019.02.19

Aktuális

10 éve nem látott bravúrra készül a Kaposvári Egyetem futsal csapata. A fiúknak minden esélyük megvan, hogy a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban csoportelsőként jussanak a legjobb nyolc közé, miután 2009 után újra le tudták győzni a Pécsi Egyetem gárdáját.

Agrárinnovációs Ötletversenyt szervez végzős középiskolásoknak a Kaposvári Egyetem

2018.12.28

Aktuális

Jól ismered a mezőgazdaság high-tech arcát? Vagy csak lenne egy jó ötleted?

A Kaposvári Egyetem két csapata is bejutott az AGROVIRTUS döntőjébe

2018.11.20

A több heti kitartó munkának meg lett az eredménye, hiszen a Kaposvári Egyetem diákjai közül nyolcan bejutottak Magyarország első agrár-innovációs versenyének – az AGROVIRTUS – döntőjébe.

A Kaposvári Egyetem vezetésével fog működni a Bábolna új genetikai kutatóbázisa

2018.11.03

Átadták kedden a Bábolna TETRA Kft. baromfi-genetikai kutatóbázisát a Vas megyei Uraiújfaluban. A létesítmény a Kaposvári Egyetem szakmai vezetésével megvalósuló klímakutatási projekt célkitűzéseinek megvalósulását is szolgálja.

Mérföldkő: Megtartották az első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen

2018.10.16

Új korszak kezdődik a szlovák – magyar akadémiai kapcsolatokban. Az elmúlt napokban tartották meg a történelmi jelentőségű első Szlovák – Magyar Rektori Fórumot Eperjesen. A Kaposvári Egyetemet Prof. Dr. Végvári György rektorhelyettes képviselte.

A Design Héten képviselteti magát a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara

2018.10.06

Tervezőképző közép- és felsőoktatási intézmények, művészeti és műszaki karok, kreatív képzést nyújtó iskolák bemutatkozása az OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár területén, a Design Hét Budapest szervezésében.

Az elmúlt tíz év legnagyobb sportfejlesztése valósult meg a Kaposvári Egyetemen

2018.09.20

Az új sportpályát, a felújított öltözőket és a modernizált kondicionálótermet csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át a Campuson.

Milliárdos épületkorszerűsítés kezdődik a Kaposvári Egyetemen

2018.09.12

Aktuális

Korszerűsíti több épületét és oktatáshoz szükséges eszközöket vásárol mintegy 1,2 milliárd forintból a Kaposvári Egyetem (KE) - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény kancellárja az MTI-t.