2024.04.24, Szerda
Ifjú kutatókmutatkoztak be a Kaposvári Egyetemen
ke.hu

Ifjú kutatókmutatkoztak be a Kaposvári Egyetemen

ke.hu

2019.03.27. 14:00

Környezetvédelem, fizika és társadalomtudományok – számos tudományterületen bemutatkozhattak az ifjú kutatók a Kaposvári Egyetem. A Pedagógiai Kar immár 4. alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Dunántúli Mandulafa konferenciát, amely lehetőséget nyújt a tehetséges fiatalok számára a bemutatkozásra a tudományos életben.

Hirdetés

„A Kaposvári Egyetem harmadik missziójához tartozik az is, hogy a jövő nemzedékéhez közelebb hozzuk a tudományos életet, a kutatást” – erről is beszélt a IV. Dunántúli Mandulafa megnyitóján Dr. Podráczky Judit, dékán.

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara immár negyedik alkalommal szervezte meg a Dunántúli Mandulafa konferenciát. Az elsődleges cél az ifjúság tudományos tevékenységének felpezsdítése, felhívás közös gondolkodásra, munkálkodásra.
Az ifjú kutatók - általános iskola harmadik osztályától, a középiskola 13. osztályáig - ezúttal is számos témában mutatkoztak be a Kaposvári Egyetemen. Az alsósok vizsgálták például az internetezési szokásokat, a horoszkópok titkait és a csúszómászó kártevőket is, míg a felsősök többek között a beilleszkedésről, az empátiáról valamint történelmi, természetismereti témákról írtak. A középiskolások közül volt, aki azt kutatta milyen összefüggés lelhető fel a tanár személyisége és a tanulás eredményessége között, emellett arra is keresték a választ, hogy átveheti-e Kína az Egyesült Államok szerepét a világ élén.

 

Idén 44 diák 8 szekcióban mutathatta be kutatását. A résztvevők elsősorban Kaposvár és környéke valamint a megye iskoláiból érkeztek. Újdonság, hogy az esemény immár átlépte az országhatárt is, hiszen nemcsak hazánkból, hanem a határon túlról, Vajdaságból is neveztek a konferenciára.
A szakmai zsűri értékelése szerint idén is kiválóan felkészültek a diákok, rengeteg érdekes, izgalmas előadás hangzott el.

AktuálisSomogy megyeKaposvári EgyetemkutatóDunántúli Mandulafa