2020.04.02, Csütörtök

Somogy megye

Százharminc mázsa pontyot telepítettek a Dunába

2020.03.27

Gazdaság

A neszmélyi, szőnyi és táti Duna-ágba 130 mázsa, két- és háromnyaras pontyot telepített a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) - közölte a szervezet elnöke az MTI-vel.

Ittas sofőrt fogtak el a fonyódi rendőrök

2020.03.20

Aktuális

A balatonboglári férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezett.

Vége a kosárbajnokságnak!

2020.03.17

Helyi hírek

Kedd délután ülésezett a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

Kigyulladt egy autó műszerfala Szenyéren

2020.03.15

Aktuális

Szenyéren, a Simon utcában csütörtökön délután kigyulladt egy személyautó utastere.

Égett az avar Bábonymegyernél

2020.03.11

Aktuális

Továbbra is szabadtéri tűzesetek adják a tűzoltói beavatkozások nagy részét Somogyban.

Kultúrával és aktív pihenéssel indul a tavasz Siófokon

2020.03.09

Aktuális

Változatos programokkal köszönti a tavasz első hónapját Siófok.

Remekelt a 2019-es évjárat a XIX. Országos Syngenta Borversenyen

2020.03.07

Aktuális

A Csubák Családi Pincészet, a Koch Csaba Vinart Pincészet, a Paulus Molnár Borház és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a XIX. Országos Syngenta Borversenyen a legjobbaknak járó SynVino-díjakat a verseny siófoki díjátadóján. Az idei megmérettetésre összesen 555 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről.

Fokozott ellenőrzést rendelt el több megyében az országos rendőrfőkapitány

2020.03.06

Aktuális

Több megyében több hónapon át tartó fokozott ellenőrzést rendelt el Balogh János országos rendőrfőkapitány - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Medencés sárkányhajó-verseny Siófokon

2020.03.02

Aktuális

Képzeljünk el egy fordított irányú kötélhúzást, majd helyezzük el a versenyzőket egy medencében ringatózó sárkányhajóba. Az eredmény fergeteges hangulat, villámgyors evezőcsapások, összehangolt csapatmunka és küzdelem az I. medencés sárkányhajó-verseny győztese címért.

Március 5-én kezdődik a ZeneVarázslat elnevezésű nemzetközi négykezes zongoraverseny

2020.02.28

Kultúra

Március 5-én kezdődik az ötödik ZeneVarázslat elnevezésű nemzetközi négykezes zongoraverseny és kurzus, amelynek idén Kaposvár ad otthont - hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

Négy megyére kiterjedő kábítószer-razziát tartottak a rendőrök

2020.02.27

Aktuális

Jelentős mennyiségű kábítószert és ahhoz szükséges alapanyagot foglaltak le, több tucatnyi gyanúsítottat hallgattak ki, valamint több száz gépkocsit és embert ellenőriztek a rendőrök Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyében egy összehangolt kábítószer-ellenes akció során - közölte a rendőrség a honlapján csütörtökön.

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Kaposváron

2020.02.26

A Városháza falánál elhelyezett emléktáblánál emlékeztek a kommunizmus áldozataira február 25-én Kaposváron.

Új versenyszám az 5. Nemzeti Regatta repertoárjában

2020.02.23

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) Siófok Várossal – mint társszervezővel– idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját. A szervezők 2020. június 6-án és 7-én várják a települési csapatokat, a szurkolókat és érdeklődőket Siófokra, a Balaton nyári fővárosába.

Szakmai fórum mutatja be a nyugdíjas foglalkoztatás előnyeit Kaposváron

2020.02.20

Aktuális

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) közös rendezvénysorozaton ismerteti a mikro-, kis- és középvállalkozások számára az időskori munkavállalásban rejlő szerteágazó lehetőségeket 2020. február 27-én az Együd Árpád Kulturális Központban Kaposváron.

Környezetkárosítás miatt feljelentést tett Zamárdi polgármestere

2020.02.19

Aktuális

Gázolajat öntött Zamárdi egyik parkjában több tucat fa tövébe egy ismeretlen, a település polgármestere környezetkárosítás miatt szerdán feljelentést tett.

Továbbra is várják a véradókat Siófokon

2020.03.24

Aktuális

A Magyar Vöröskereszt siófoki területi szervezete továbbra is szervezi a véradásokat.

39 önkéntes jelentkezett eddig; a kismamabérleteket kipostázza Kaposvár

2020.03.19

Aktuális

A kaposváriak biztonságának érdekében újabb intézkedéseket vezet be a város, hogy a koronavírusos megbetegedések kockázata minél kisebb legyen Kaposváron.

Mintegy 125 millió forintos támogatást biztosít műsorkészítésre az NMHH

2020.03.16

Helyi hírek

Mintegy 125 millió forintból készíthet hír-, közéleti és magazinműsorokat huszonhat helyi és körzeti televízió - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Március hőseire emlékezik Somogy megye is

2020.03.13

Aktuális

Magyarország-szerte kokárdát tűzünk március 15-én, hogy tisztelegjünk azon hősök előtt, akik részt vettek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc küzdelmeiben.

Kaposvár is támogatja a székelyek szülőföldjükön való megmaradását

2020.03.10

Aktuális

Kaposvár közgyűlése is támogatja azt az európai polgári kezdeményezést, amelyet a Székely Nemzeti Tanács indított útjára. A cél az, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei – köztük a székelység is – megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. Ehhez olyan uniós forrásokra is szükségük van, amelyeket nem az államokon keresztül, hanem közvetlenül az uniótól hívhatnak le. Egymillió aláírásra van szükség ahhoz, hogy a javaslatról érdemi tárgyalás indulhasson.

Férfi kézilabda NB I - Befagyasztották a fizetéseket Csurgón

2020.03.09

Aktuális

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Csurgói KK vezetősége befagyasztotta a fizetéseket, miután a csapat pénteken 24-22-re kikapott a sereghajtó Váci KSE otthonában.

Lassan csökken az influenza aktivitása Somogyban

2020.03.06

Aktuális

Somogy megyében - a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentése alapján - február 24. és március 1. között a teljes populációra kivetítve 560 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. Ez a szám az előző heti adatokhoz képest csökkenést mutat, de még mindig meghaladja a járványküszöb értéket.

Somogy népi kultúráját mutatják be a Hagyományok Házában

2020.03.04

Kultúra

Interaktív kézműves foglalkozás, viseletkiállítás és gasztronómiai bemutató is várja a közönséget szombaton a Barangolás Somogyországban című tematikus napon a budapesti Hagyományok Házában.

Korszerűsödött a fonyódi általános iskola tornatermi világítása

2020.03.01

Aktuális

Február 17-én reggel fényárban úszó tornaterem fogadta a Palonai Magyar Bálint Általános Iskola diákjait. Új, korszerű led világítást szereltek fel, amellyel homogén szórt fényt lehet előállítani.

A vidra lett az év emlőse

2020.02.27

Aktuális

A Magyarországon őshonos vidra nyerte el idén az év emlőse díjat, ami egyúttal a vizes élőhelyek védelmének fontosságára is ráirányítja a figyelmet.

Zalai és Somogy megyei betegek részére alakítottak ki Sclerosis multiplex centrumot

2020.02.26

Aktuális

Zalai és részben Somogy megyei betegek ellátására alakítottak ki sclerosis multiplex (SM) centrumot a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban.

A somogyi vadászhölgyeket köszöntötték

2020.02.26

Aktuális

A Somogyi Vadászhölgyek Klubja 10 éves létrejöttét ünnepelték február 25-én Kaposváron.

Mesetér-látványtárral gazdagodott a Szennai Skanzen

2020.02.20

Aktuális

Mesetér-látványtárral és kenyérsütő színnel gazdagodott a Szennai Skanzen, a csütörtökön átadott, mintegy 60 millió forintos beruházás több látogató fogadását teszi lehetővé a Szabadtéri Néprajzi Múzeum tagintézményeként működő létesítményben.

Ülésezett a Siófoki, a Barcsi és a Nagyatádi Védelmi Bizottság

2020.02.20

Aktuális

A védelmi bizottságok évi első rendes ülésükön módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatukat, majd a helyi védelmi bizottság elnökei beszámoltak az elmúlt időszak védelmi igazgatási tevékenységéről.

A Nemzeti Regatta több mint egy vitorlás verseny!

2020.02.17

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt., Siófok Város társszervezésével ötödik alkalommal, a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében ismét kétnapos, családbarát fesztiválra, és a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai bonyolításában amatőr vitorlásversenyre invitálja Magyarország településeit a nyár fővárosába, Siófokra.