2019.11.21, Csütörtök

Somogy megye

Kitüntették Hács községet közfoglalkoztatási programjáért

2019.11.15

Aktuális

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, 2019. november 12-én miniszteri elismeréseket adott át a Start Plusz 2019 közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő eredményekért, amelyet idén Somogy megyéből Hács Község Önkormányzata érdemelt ki.

Kaposfüredi alkotók műveiből nyílt kiállítás Somogyban

2019.11.12

Kultúra

A Kaposfüredi Alkotók Csoportjának műveiből készült kiállítás nyílt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében.

Felkészültek a télre a Somogy megyei védelmi szakemberek

2019.11.11

Aktuális

A téli felkészülésről tartott közös sajtótájékoztatót a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Rendhagyó kémiaórát tartottak a kaposvári tűzoltóságon

2019.11.06

Aktuális

Különleges tanórákon vehettek részt a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium hetedikes tanulói kedden délelőtt a városi tűzoltóságon.

Nyolc agrárszakképző iskolánál talált súlyos szabálytalanságokat az ÁSZ

2019.10.31

Gazdaság

Nyolc mezőgazdasági szakképző iskola ellenőrzésénél talált súlyos szabálytalanságokat és hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely kezdeményezte az egyik budapesti iskola állami támogatásának felfüggesztését is.

Befejeződött az M7-es Balatonaliga és Zamárdi közötti szakaszának felújítása

2019.10.27

Aktuális

Befejeződött az M7-es autópálya Balatonaliga és Zamárdi közötti szakaszának felújítása, az autósok jövő hétfőtől használhatják a pályaszakaszt - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

A balatoni vízeresztéssel egyidőben hajók kelnek át a Sió-csatornán

2019.10.22

Gazdaság

Több hajó is útra kelt a Sió-csatornán, kihasználva a Sió-zsilip rövid ideig tartó nyitását, hogy eljusson a Dunáról a Balatonba, illetve a Balatonról a Dunára a vízszintszabályozó műtárgyak átépítése miatt kezdődő mintegy két éves közlekedési zárlat előtt.

Visszaélés miatt újra kell szavazni Kisberényben

2019.10.21

Aktuális

Az önkormányzati választások előtti hetekben csaknem megduplázódott a helyi lakcímmel rendelkező, választásra jogosultak száma a Somogy megyei Kisberényben, emiatt megsemmisítették a választási eredményeket és új választást írtak ki november 10-ére.

A kaposvári Szabadságfa lett az év fája

2019.10.18

Aktuális

Ez a gyönyörű fa a Berzsenyi Dániel iskola udvarán áll.

Végeztek a balatoni hajós technikus képzés első diákjai Siófokon

2019.10.17

Aktuális

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és a Siófoki Szakképzési Centrum 2018-ban a „Szakmák Éjszakája” elnevezésű rendezvénysorozat hivatalos megnyitóján jelentette be, hogy az országban másodikként hajós technikusi képzést indít Siófokon. Az érettségire épülő felnőttképzés keretein belül 14 diák kezdte meg hajós tanulmányait 2019. februárjában és tett sikeres szakmai vizsgát elméletben és gyakorlatban.

Életet mentettek a kaposvári rendőrök

2019.10.16

Aktuális

A rendőrök a mentők kiérkezéséig nyomókötéssel csillapították a vérzést.

Érzékenyítő program a Fehér bot napja alkalmából Siófokon

2019.10.15

Aktuális

A Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete október 14. és 18. között a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban alternatív érzékenyítő programot rendez.

A rendszerváltásra emlékeztek Marcaliban

2019.10.14

Aktuális

Sajtóklubot és szabadságkoncertet szerveztek 2019. október 12-én Marcaliban. Az X-házban megtartott rendezvényen dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott a rendszerváltásra emlékezett köszöntőjében.

Somogy megyében tartották a közlekedési szakemberek konferenciáját

2019.10.13

Aktuális

A megyei rendőr-főkapitányságok közlekedésrendészeti osztályvezetőinek tartottak szakmai továbbképzést 2019. október 8-10. között Hajmáson, míg egy héttel korábban a területi baleset-megelőzési titkárok éves továbbképzését rendezték meg ugyanitt 2019. október 1-3. között.

Október 23. - Kerékpáros béketúra a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából

2019.10.11

Aktuális

A rendszerváltás és a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából dunántúli kerékpáros békekörútra indult pénteken az Országház elől Zelei József "békenagykövet".

Elkészültek a rovarhotelek Balatonszabadiban

2019.11.13

Aktuális

A hasznos rovarok védelmének érdekében Balatonszabadiban, a Töreki Tóközi Pihenőnél és a Cinege Pihenőnél rovarhoteleket alakítottak ki.

Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat

2019.11.11

Kultúra

Átadták a mintegy 9,5 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színházat hétfőn.

Mobil kormányablak segíti a leendő hallgatókat a Kaposvári Egyetem nyílt napján

2019.11.11

Aktuális

A 2019. november 12-én és november 30-án megrendezendő nyílt nap kiváló lehetőség a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara iránt érdeklődő középiskolások és szüleik számára.

Európai kupacsata előtt a kaposvári röplabdázók

2019.11.06

Aktuális

Kaposváron a Fino férfi és az 1. MCM-Diamant női röplabdacsapata egyaránt szeretné letenni névjegyét az európai porondon a sikeres szezonkezdés után.

Nemzetközi turisztikai beruházás a Zselicben

2019.10.29

Aktuális

A Kaposvár közelében lévő Ropolyi-tónál természetvédelmi területen egy horvát-magyar közös projektben – az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az INTERREG V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 keretéből – többek között tájház, természetőrház és lovaspihenő is épült, Horvátországban pedig parkfelújítás és egy oktatási központ fejlesztése készült el.

Kaposvár Város Díszpolgára – várják a jelöléseket

2019.10.23

Aktuális

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének a kitüntetések és díjak adományozásáról alkotott rendelete értelmében felkérjük a város polgárait, hogy tegyenek javaslatot az alábbi címek adományozására.

Csiky Gergely vígjátékával nyitja meg kapuit a megújult kaposvári színház

2019.10.22

Kultúra

A Vidnyánszky Attila rendezésében megvalósuló Buborékok című vígjáték bemutatójával nyílik meg a csaknem tízmilliárd forintból megújult, kibővített kaposvári Csiky Gergely Színház november 13-án - közölte a teátrum igazgatóhelyettese az MTI-vel.

Tolna, Somogy és Baranya megye 80 ezer lakosának ellátásáról gondoskodik az 50 éves Szent Lukács Kórház

2019.10.18

Aktuális

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Szünetel az ügyfélfogadás a barcsi járási hivatal egyes épületeiben

2019.10.18

Aktuális

Barcson 2019. október 24-25-én - áramszünet miatt - 8-16 óráig a Bajcsy-Zsilinszky utcában szünetel az ügyfélfogadás a Barcsi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán, a Kormányablak Osztályon, valamint a Hatósági, Gyámügyi, Igazságügyi Osztályon is.

Megnyitotta kapuit a 19. Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató Kaposváron

2019.10.17

Aktuális

A Somogy Megyei Kormányhivatal minden évben kiemelten foglalkozik a továbbtanulás előtt álló fiatalok pályaválasztásának elősegítésével. Ennek érdekében szervezte meg idén is az általános iskolás tanulók részére a Pályaválasztási Kiállítást és Szakmabemutatót Kaposváron a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató Kaposváron

2019.10.16

Aktuális

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében 2019. október 17-én és 18-án!

Gázszivárgás Bálványoson

2019.10.15

Aktuális

Hétfőn kora este Bálványoson, egy a József Attila utcában lévő beépítetlen telken mezőgazdasági vontató fűnyírás közben ráhajtott a magas növényzetben nem látható gázcsonkra és eltörte.

Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Somogy megye

2019.10.14

Aktuális

Somogy megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 96 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek.

Visszakapta Fonyód különleges kilátóját

2019.10.11

Aktuális

Számos egyeztetés, lezárások majd a teljes eltávolítás után visszakapták a fonyódiak a Walko-kilátót.

Újra Jégkikötő Siófokon!

2019.10.11

Aktuális

A tavalyi évben először nyitotta meg kapuit a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A varázslatos helyszín, a programokkal tarkított hétvégék és a népszerű téli sport lehetősége minden siófokinak és idelátogatónak örömet okozott a téli hónapokban, ezért úgy döntött a város, hogy ismét megajándékozza a korcsolyázás szerelmeseit. Idén azonban sokkal korábban, már a Városnapon megnyílik a jégpálya!