2020.08.06, Csütörtök

Somogy megye

Folytatódik a somogyi egészségmegőrző prevenciós program

2020.08.03

Aktuális

A Helybe visszük a szűrővizsgálatokat kampány folytatásaként július 27-én, 28-án és 29-én Táskán, Pálmajorban és Pusztakovácsiban 10 és 18 óra között szűrőbuszok állnak a lakosság rendelkezésére.

Új vízitúra-megállóhelyet adtak át Siófokon

2020.07.28

Aktuális

A szabadidősportot, az élsportot és az utánpótlás-nevelést is kiszolgáló víziturisztikai megállóhelyet adtak át hétfőn Siófokon.

Kaposfest - Megjelent a fesztivál részletes programja

2020.07.27

Kultúra

Megjelent a Kaposfest részletes programja, az augusztus 16. és 19. között zajló kulturális fesztivál fellépőinek névsora és a koncertek időrendje a www.kaposfest.com honlapon érhető el - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Csak forralás után iható a vezetékes víz Somogy megye több településén

2020.07.26

Aktuális

Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól - közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a honlapján.

Bicsák, Faldum, Bragmayer és Horváth Karol voltak a triatlonos válogató legjobbjai

2020.07.23

Aktuális

A férfiaknál Bicsák Bence és Faldum Gábor, a nőknél Bragmayer Zsanett és Horváth Karol bizonyult a legjobbnak szerdán a triatlonosok Lengyeltótiban rendezett vegyesváltó-válogatóján.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal a kaposvári Kométa

2020.07.21

Gazdaság

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal kedden Budapesten a kaposvári Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt.

Helytörténeti témájú kiállítás nyílt a Fonyódi Művelődési Központban

2020.07.21

Kultúra

Bár a Fonyódi Múzeum zárva tart, nem szeretnénk a látogatóinkat muzeális élmények nélkül hagyni. Így egy folyamatosan frissülő helytörténeti anyagot tekinthetnek meg a Fonyódi Művelődési Központban.

Zselickisfaludon is emléket állítottak a Vadászati és Természeti Világkiállításnak

2020.07.20

Aktuális

Az ezüst hársból kialakított erdő a 2021-es évszámot formázva állít emléket a jövő évben hazánkban megrendezendő „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításnak, amely program keretében számos somogyi helyszín is várja majd az érdeklődőket.

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek kaposvári cégek

2020.07.17

Gazdaság

Kedvezményes tőkejuttatást igényelhetnek fejlesztésekre helyi cégek a Kaposvár Városi Tőkealap keretéből - közölte a somogyi megyeszékhely önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Ismét forralás nélkül iható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében

2020.07.15

Aktuális

Szerdától ismét forralás nélkül iható a csapvíz Siófok Kiliti városrészében, ahol vélhetően illegális hálózatra kötés okozott szennyeződést - közölte Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. az MTI-vel.

33 tűzoltói riasztás volt 3 nap alatt Somogy megyében

2020.07.13

Helyi hírek

. A hétvége első felében hat alkalommal szabadtéri tűz megfékezésében kérték a tűzoltók segítségét.

Somogy megyében közel 4 ezer embernek igényeltek munkahelyvédelmi bértámogatást

2020.07.10

Gazdaság

Somogy megyében 341 vállalkozás nyert el 630 millió forintnyi munkahelyvédelmi támogatást, amivel 3850 ember munkahelyét sikerült megmenteni - mondta Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, a Kaffka Kft.-nek szóló támogatási okirat átadásakor szerdán Kaposváron.

Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre

2020.07.08

Gazdaság

Somogy megyében 39 vállalat 16,5 milliárd forintnyi fejlesztést hajt végre, 8 milliárd forintnyi kormányzati támogatással, amellyel 6600 munkahelyet védenek meg - mondta a külgazdasági és külügyminiszter Csurgón, a Topesa Kft. szerdai szerződésátadási ünnepségén.

Leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban

2020.07.07

Aktuális

Technológiaváltás miatt teljes vagy részleges leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban az ország bizonyos részein - közölte az Antenna Hungária Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Közel száz rendőr razziázott Siófokon

2020.07.06

Aktuális

Fokozott ellenőrzést tartottak a Petőfi sétányon.

Somogyban is megkezdődik a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítése

2020.07.29

Aktuális

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezik a parlagfű légi felderítését. A Somogy Megyei Kormányhivatal növényvédelmi felügyelői és a földhivatal kollégái tízedik alkalommal hajtják végre a légi felderítést július 28-án és 29-én Somogy megyében. A légi szolgáltatást ebben az évben is a Készenléti Rendőrség helikopterei biztosítják.

Somogyban 63 embert kellett kitelepíteni a hétvégén

2020.07.28

Aktuális

Somogyban 63 embert kellett kitelepíteni a hétvégén a heves esőzésekkel összefüggésben - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság a honlapján hétfőn.

Szobrot kapott Csukás István Balatonszárszón

2020.07.27

Aktuális

Balatonszárszó, Csukás István második otthona, a díszpolgárság és a róla elnevezett színház után szoborral tiszteleg az író előtt - hangzott el az idén elhunyt Kossuth-díjas művész tiszteletére rendezett emléknap szoboravató ünnepségén szombaton.

Balatonbogláron egyszerre négy turisztikai fejlesztést adtak át

2020.07.24

Aktuális

Elkészült négy, a balatonboglári Várdombot érintő turisztikai fejlesztés, több nagyberuházás pedig még folyamatban van, közel 800 millió forintnyi támogatással fejlődik az idén a város - mondta Mészáros Miklós (Fidesz) polgármester az MTI-nek csütörtökön a befejezett projektek átadó ünnepsége után.

Megdőlt a napi szélrekord Fonyódon a keddi viharban

2020.07.22

Aktuális

Megdőlt a napi szélrekord a keddi viharban, amely többfelé károkat is okozott - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a honlapján.

Elkészült a szabadtéri sportpark a Kossuth erdőben

2020.07.21

Aktuális

Kültéri fitnesz eszközök kerültek telepítésre a Palonai Magyar Bálint Általános Iskolával szemben, a Kossuth erdőben. A műszaki átadás - átvétellel immáron hivatalosan is Fonyód Város Önkormányzatának üzemeltetésébe került a közel 90 m2 alapterületű, fedett létesítmény.

Valamennyi balatoni strandon kiváló vagy jó a vízminőség

2020.07.20

Aktuális

A Balaton vízminősége a természetes fürdőhelyek többségén kiváló, pár esetben jó a tó Somogy, Zala és Veszprém megyéhez tartozó részén is - közölték az illetékes kormányhivatalok az MTI megkeresésére pénteken.

Tematikus tőkealapot indít az MFB csoport Kaposváron

2020.07.17

Gazdaság

Három milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, városi tőkealapot indít az MFB csoporthoz tartozó, kis- és középvállalkozások (kkv) tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Kaposváron - közölte az MFB csoport az MTI-vel szerdán.

Többfelé zivatarokkal érkezik a hidegfront

2020.07.16

Aktuális

Hidegfront érkezik lehűléssel, számos megyében zivatarokkal.

Új beruházással bővül Buzsák községe

2020.07.15

Aktuális

Félmilliárd forintból épül meg a Berek Látogatóközpont, amelynek alapkövét 2020. július 14-én helyezték el Buzsákon.

Programoktól színes siófoki nyár

2020.07.10

Aktuális

Bár tavasszal ezt még gondolni sem mertük, júliusra enyhült a járvány okozta helyzet, és végre lesz lehetőségünk kikapcsolódni az üdítő siófoki nyári programoknak köszönhetően.

Somogyban is elkezdődött a Magyarok Kenyere program

2020.07.09

Aktuális

Újdonság, hogy a jótékonysági akcióban résztvevők már nem csak gabonát ajánlhatnak fel a rászoruló gyerekeknek és családsegítő szolgálatoknak, hanem bankszámlára történő utalással is adakozhatnak.

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

2020.07.08

Kultúra

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!

2020.07.07

Aktuális

Idén is megrendezik a Mozdulj Balaton! elnevezésű szabadidősport-rendezvénysorozatot, melyhez 33 település 38 strandja csatlakozott.

Három hete tartó útzárat oldanak fel holnap Kaposváron

2020.07.06

Aktuális

Keddtől újra közlekedhetünk a Béla király utca cukorgyár előtti szakaszán, amelyet csaknem három hete zárt le a közlekedési központ kivitelezője.