2024.05.08, Szerda
Megújult Hetes Község Önkormányzatának épülete és az Ezüstjuhar Szociális Központ
kormanyhivatal.hu

Megújult Hetes Község Önkormányzatának épülete és az Ezüstjuhar Szociális Központ

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.01.14. 15:12

Átadták az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című TOP-3.2.1-15-SO1-2016-00030 azonosító számú pályázat keretén belül felújított önkormányzati épületet és a szociális központot Hetesen.

Az ünnepélyes átadón Pavelka Béla, Hetes község polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke az átadón elmondta: fontos, hogy a középületeink az energiahatékonyság követelményeinek megfelelően legyenek felújítva. Somogy megye ezzel a beruházással ismét tett valamit a környezetvédelem érdekében – hangsúlyozta Biró Norbert.

 

 

Az ünnepségen dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kifejtette: a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése csak úgy érhető el, ha minél több szolgáltatást biztosítunk a falvakban élő lakosság számára. A Településfejlesztési Operatív Program pontosan ehhez biztosít lehetőséget – tette hozzá. Fontos, hogy a városban vagy faluban lévő letelepedés kérdése ne életminőség, hanem életstílusok közötti választás legyen – fogalmazott a kormánymegbízott. Ugyanakkor a helyi gazdaság fejlesztése mellett a vidék egyik legfőbb megtartó ereje a közösség, amely itt Hetesen ennek a beruházásnak a megvalósításával nagy összetartozásról tett tanúbizonyságot – emelte ki dr. Neszményi Zsolt.

 

 

Móring József Attila az átadón elmondta: a mai ünnepség kulcsszava a törődés. Törődés az emberekkel, a település jelenével és annak jövőjével. Az országgyűlési képviselő felhívta mindenki figyelmét, hogy a jövőben is lesznek ilyen és ehhez hasonló pályázati lehetőségek, amelyek kihasználására buzdít mindenkit.

 

 

Az ünnepséget a helyi nyugdíjasok és diákok színes, hagyományőrző műsora zárta.

 

 

Galéria

AktuálisHetes Község ÖnkormányzataSomogy megyeépületfelújításEzüstjuhar Szociális Központ