2024.03.28, Csütörtök
Tamási diákok látogattak a Kaposvári Egyetemre
ke.hu

Tamási diákok látogattak a Kaposvári Egyetemre

ke.hu

2019.05.09. 17:00

Számítógépes rajzokat készítettek és a robotika világába is betekintést nyertek azok a diákok, akik a napokban látogattak a Kaposvári Egyetemre. A Nemzeti Tehetségprogram keretében Tamásiból 16 tanuló érkezett a kampuszra.

Hirdetés

A Látható Matematika szakkör tagjai Tamásiból érkeztek a Kaposvári Egyetem. A Nemzeti Tehetségprogram A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák fejlesztését segítő programjának keretében a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium 16 hatodik osztályos tanulója érkezett a kampuszra Witzlné Ulrich Anikó tanárnő vezetésével.

Az első nap délelőttjén Dr. Stettner Eleonóra tartott foglalkozásokat a gyerekeknek. Először játékos számítógépes rajzok készítése közben megismerkedtek az Inkscape programmal, majd Buckyball kompozíciót építettek 4D Frame-ből. Délután a Fekete István Látogatóközpontban a Deseda élővilágát szemlélhették meg. Második nap a robotika jegyében telt, a Lego robotok világába Dr. Nagy Enikő vezette be a tanulókat. Délután pedig a Kaposvári Egyetem hallaboratóriumát fedezhették fel a diákok Stettner Gabriella segítségével.

Galéria

AktuálisKaposvári EgyetemSomogy megyeNemzeti Tehetségprogram